Type to search

ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΟ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΠΣΑΤ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Θοδωρης Βλάχος στο SportReview: ”Ο υγρός στίβος είναι ψηλά!”

Share

Την περασμένη Τρίτη (20/12) στο μέγαρο Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκε η 69η απονομή βραβείων του ΠΣΑΤ για τους καλύτερους της χρονιάς στον Ελληνικό αθλητισμό. Καλύτερη ομάδα αναδείχθηκε αυτή της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών και ο προπονητής της , Θοδωρής Βλάχος σχολίασε στο SportReview την εν λόγω βράβευση της ομάδας του.

Η εθνική ομάδα πόλο ανδρών είναι ίσως το πλέον επιτυχημένο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τη τελευταία δεκαετία. Το επίτευγμα αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον ”μαέστρο” της Θοδωρή Βλάχο ο οποίος την έχει καθοδηγήσει σε τεράστιες επιτυχίες.

Κατά την παραλαβή του βραβείο της καλύτερης ομάδας της χρονιάς ο Θοδωρής Βλάχος δήλωσε :

«Οι πρωταγωνιστές δεν είναι εδώ, αγωνίζονται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είμαστε εμείς εδώ για το τιμητικό έπαθλο. Όπως και πέρυσι είμαστε σε αυτή τη θέση, πρέπει να είναι χαρούμενος ο πρόεδρος της ΚΟΕ γιατί είναι όλες οι ομάδες του πόλο εδώ. Οι επιτυχίες έρχονται από τις καλές συνεργασίες όλων. Εμείς καθοδηγούμε κορυφαίους αθλητές, με πραγματικό ήθος που συνεχίζουν να ονειρεύονται και να διεκδικούν μεγάλους στόχους. Τους λέμε να προχωράμε χωρίς τυμπανοκρουσίες και με ταπεινότητα, όπως πάντα».

Το σύνολο του  Βολίωτη τεχνικού βρέθηκε ανάμεσα στις τρεις υποψήφιες ομάδες για το βραβείο της ομάδας της χρονιάς. Οι άλλες δύο ήταν εθνική ομάδα πόλο γυναικών όπως επίσης και η ομάδα πόλο γυναικών του ολυμπιακού. Αξίζει σε αυτό το σημείο να υπογραμμιστεί  η κυριαρχία της υδατοσφαίρισης και στα φετινά βραβεία.

Νικήτρια για το 2022 αναδείχθηκε η εθνική ομάδα πόλο ανδρών. Παράλληλα, ο Θοδωρής Βλάχος ήταν  υποψήφιος και για το βραβείο του προπονητή της χρονιάς το οποίο είχε κατακτήσει πέρυσι ωστόσο ο Γιώργος Πομάσκι, προπονήτς του Μίλτου Τεντόγλου πήρε την άτυπη ”ρεβάνς ” του για πέρυσι και κατέκτησε το φετινό βραβείο.

Συνοπτικά να θυμίσουμε οτι ο Θοδωρής Βλάχος έχει ανεβάσει την εθνική μας ομάδα δύο φορές στο τρίτο σκαλί του βάθρου σε παγκόσμιο πρωτάθλημα  κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο το 2015 αλλά και τον  περασμένο Αύγουστο  βάση του οποίου  η ομάδα φηφίστηκε  ως η καλύτερη για το 2022. Φυσικά , ένα χρόνο πριν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο , σημειώθηκε η σπουδαιότερη μέχρι τώρα επιτυχία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος  και με τον Θοδωρή Βλάχο στο τιμόνι κατέκτησε το ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αρχικά ζητήσαμε απο τον ομοσπιανδιακό τεχνικό Θοδωρή Βλάχο να σχολιάσει την βράβευση της ομάδας του:

Για ακόμα μια χρονιά είναι τιμή μας να βρισκόμαστε στις υποψήφιες καλύτερες ομάδες. Η Εθνική ομάδα ανδρών μετά την επιτυχία στο Τόκυο και την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου, έφτασε στο αμέσως επόμενο καλοκαίρι να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το γεγονός αυτό υποδεικνύει μια συνέχεια , μια συνέπεια, είναι κάτι το οποίο  μας κολακεύει , μας αφήνει  ευχαριστημένους για την δουλειά που γίνεται και για το ανέβασμα του πύχη  ψηλά.. Δεν ξέρουμε εάν θα είναι συνεχόμενες οι  νίκες και οι κατακτήσεις ,αλλά ο τρόπος που θα δουλέύουμε και θα αγωνιζόμαστε για να φτάσουμε στη κορυφή θα είναι ο ίδος και ακόμα  πιο έντονος. Οπότε μόνο αυτό μπορούμε να υποσχεθούμε και φυσικά υγεία να υπάρχει σε όλους τους αθλητές που αγωνίζονται και ονειρεύονται και θέλουν να κατακτήσουν κάτι πολύ σημαντικό και υγεία σε όλους σε εμάς και λόγω των ημερών να έχουμε καλές γιορτές και καλή χρονιά. 

Στη συνέχεια ο Coach κλίθηκε να σχολιάσει την κυριαρχία της υδατοσφαίρισης και στα φετινά βραβεία του ΠΣΑΤ :

Ήταν ακόμα μια χρονιά πολύ τιμητική για τον υγρό στίβο . Υποψήφιοι αθλητές, υποψήφιος προπονητής ,τρεις υποψήφιες ομάδες. Αυτό σημαίνει ότι ο υγρός στίβος είναι ψηλά στην προτίμηση και των συντακτών και όλου του κόσμου γιατί πράγματι γίνεται σωστή δουλειά, πράγματι έρχονται επιτυχίες και νομίζω ότι και εμείς επιβραβευόμαστε με τέτοιες τιμητικές εκδηλώσεις σαν την σημερινή. ”

 

Επιμέλεια : ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΤΡΙΓΑΖΗΣ

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *