Type to search

Κεντρική ΤΕΝΝΙΣ

Italian Open: Η Σάκκαρη νικήτρια στον μαραθώνιο των τριών ωρών

Share

Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε την Σλοβένα Πολόνα Χέρκογκ με 2-1 σετ (7-6, 3-6, 6-2), μετά από δύο ώρες και 48 λεπτά και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Italian Open όπου την περιμένει η 17χρονη Αμερικανίδα Κόρι Γκάουφ. 

Η Μαρία Σάκκαρη δυσκολεύτηκε αλλά πήρε τη νίκη και τη πρόκριση για τον δεύτερο γύρο του Italian Open. Η Ελληνίδα τενίστρια (Νο19) χρειάστηκε δύο ώρες και 48 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση της Σλοβένας Πολόνα Χέρκογκ (Νο74), κερδίζοντας την με 2-1 σετ (7-6, 3-6, 6-2).

Ήταν η δεύτερη φορά που αναμετρήθηκαν οι δύο αθλήτριες και πλέον το σκορ στα μεταξύ τους παιχνίδια είναι στο 1-1, με την 30χρονη Σλοβένα να επικρατεί με 2-0 σετ (6-4, 6-2) στον ημιτελικό του τουρνουά της Κωνστανινούπολης το 2018.

Στο γύρο των 32, την Σάκκαρη περιμένει η 17χρονη Αμερικανίδα Κόρι Γκάουφ (Νο35). Θα είναι η τρίτη αναμετρήση ανάμεσα τους, με την Ελληνίδα να επικρατεί και στις δύο προηγούμενες. Η πρώτη ήταν για τον πρώτο γύρο του Cincinnati Open το 2020 (6-1, 6-3), ενώ η δεύτερη για το γύρο των 32 στο φετινό τουρνουά του Άμπου Ντάμπι (7-5, 6-2).

Συναρπαστικό σετ που κρίθηκε στο τάι-μπρέικ

Το πρώτο σετ ξεκίνησε ιδανικά για την Μαρία Σάκκαρη, καθώς βρέθηκε στο 2-0 χάρη στο γρήγορο μπρέικ που έκανε. Έφτασε κοντά και σε δεύτερο συνεχόμενο σπάσιμο σερβίς αλλά η Χέρκογκ το πήρε με δυσκολία. Ίδια εικόνα και στο επόμενο σέρβις γκέιμ της Σλοβένας, με την Σάκκαρη να έχει διπλό, αυτή τη φορά, μπρέικ-πόιντ αλλά και πάλι να μην τα καταφέρνει. Στη συνέχεια οι δύο τενίστριες κράτησαν εύκολα τα σερβίς τους και φτάσαμε στο δέκατο γκέιμ, με την Ελληνίδα να σερβίρει για να κατακτήσει το σετ. Ωστόσο η Χέρκογκ απάντησε στο κατάλληλο σημείο για το μπρέικ που είχε δεχθεί νωρίτερα και κρατήθηκε στην διεκδίκηση του σετ. Πήρε το προβάδισμα με 6-5, αρνούμενη άλλο ένα μπρέικ στην Σάκκαρη και με την Ελληνίδα να μην αντιμετωπίζει δυσκολίες στο δικό της σερβίς φτάσαμε στο τάι-μπρέικ. Εκεί η 25χρονη προηγήθηκε με 6-4 και είχε δύο σετ πόιντ για να κάνει το 1-0. Η Χέρκογκ συνηθισμένη στο να γυρίζει την κατάσταση, μπόρεσε να ισοφαρίσει σε 6-6, αλλά οι επόμενοι δύο πόντοι ανήκαν στην Σάκκαρη που με 7-6 στα γκέιμ, πήρε το πρώτο σετ.

Τρία μπρέικ για την Χέρκογκ και ισοφάριση

Η Σάκκαρη ξεκίνησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και το δεύτερο σετ και προηγήθηκε με 2-0. Ωστόσο η Σλοβένα αντέδρασε άμεσα και πήρε αμέσως πίσω το μπρέικ. Στο έκτο γκέιμ, η Ελληνίδα είχε την ευκαιρία να σπάσει εκ νέου το σερβίς της Χέρκογκ αλλά δεν εκμεταλλεύθηκε κανένα από τα δύο μπρέικ-πόιντ που είχε. Εφόσον δεν μπορούσε να το κάνει η Σάκκαρη, το πέτυχε, με χαρακτηριστική ευκολία μάλιστα, η Χέρκογκ και έγραψε το 4-3. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της και μπόρεσε να κάνει το μπρέικ και στο ένατο γκέιμ του παιχνιδιού, με την τέταρτη προσπάθεια και να ισοφαρίσει σε 1-1 στα σετ, παίρνοντας το δεύτερο με 6-3.

Η Σάκκαρη προστάτευσε το σερβίς της και πήρε την πρόκριση

Καρμπόν με τα προηγούμενα δύο και το τρίτο σετ, με την Σάκκαρη να ξεκινάει με 2-0 χάρη σε μπρέικ στο πρώτο γκέιμ. Με το σκορ στο 3-1 υπέρ της έχασε μια χρυσή ευκαιρία για να πάρει ισχυρό προβάδισμα νίκης, καθώς αν και βρέθηκε με 0-40 είδε την Χέρκογκ να ισοφαρίζει και εν τέλει να κρατάει το σερβίς της. Λίγο έλειψε να το πληρώσει η Ελληνίδα στο επόμενο γκέιμ όταν και βρέθηκε αντιμέτωπη με δύο μπρέικ-πόιντ αλλά ήταν η σειρά να τα αρνηθεί και να κάνει το 4-2. Στο έβδομο γκέιμ κατάφερε να κάνει το κρίσιμο μπρέικ και προηγήθηκε με 5-2. Στο επόμενο μπόρεσε να κλείσει το σετ και το ματς, γράφοντας το 6-2 και το 2-1 στα σετ και πήρε τη πρόκριση για τον γύρο των 32.

Η Σάκκαρη κέρδισε δύο πόντους παραπάνω από την Χέρκογκ (115-113), οι άσσοι ήταν 4-3 υπέρ της, το ποσοστό επιτυχημένων πρώτων σερβίς ήταν χαμηλό και για τις δύο (51%-43%), ενώ στα μπρέικ πόιντ η Ελληνίδα είχε 4/15 (27%) και η Σλοβένα 4/10 (40%).

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *