Type to search

Australian Open Rafael Nadal Tenis Tsitsipas Αυστραλία Διεθνή Μαρια Σάκκαρη Σάκκαρη Τσιτσιπάς

Australian Open: Άνετα ο Τσιτσιπάς, ζορίστηκε ο Ναδάλ

Share

Σηκώθηκε η αυλαία για την 111η  διοργάνωση του Αυστραλιανού Open,του πρώτου κατά σειρά Grand Slam της χρονιάς, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και τις 29/1. Η πρώτη μέρα του τουρνουά ολοκληρώθηκε με τους μονούς αγώνες ανδρών και γυναικών οι οποίοι ανέδειξαν τους νικητές που προκρίνονται στο δεύτερο γύρο.

Βροντερό το «παρόν» του ελληνικού τένις

  Αυξημένο ήταν το ελληνικό ενδιαφέρον αφού Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς κατόρθωσαν να επιβληθούν των αντιπάλων τους .Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος με το πανίσχυρο σερβίς τού πραγματοποίησε ένα δυναμικό παιχνίδι και μέσα σε λίγη ώρα κατέκτησε τα δυο πρώτα σετ απέναντι στον Κουεντίν Χαλίς,ενώ στο τρίτο ο αντίπαλός του αντιστάθηκε χωρίς καταφέρει κάτι παραπάνω με τον Έλληνα τενίστα να παίρνει την πρόκριση. Απ’την άλλη η Σάκκαρη με αντίπαλο την Κινέζα Γιούε Γιουάν ήταν καταιγιστική νικώντας την με 2-0 στα σετ με 38 winners.Η Μαρία «χρειάστηκε» να χάσει μόλις ένα πόντο για να πάρει μετά έξι σερί στο πρώτο σετ αλλά έχασε την συγκέντρωση της παροδικά όταν έμεινε πίσω με 3-1 στο δεύτερο.Ήταν τότε που έδειξε χαρακτήρα κάνοντας την ανατροπή με 4-6.

Ο επόμενος γύρος βρίσκει τον Αυστραλό Ρίνκι Χιτζικάτα(no.169 στον κόσμο) αντίπαλο του Στέφανου και την Ρωσίδα Ντιάνα Σνάιντερ απέναντι στη Μαρία.

Break Point' star Sakkari rolls in Australian Open Round 1

πηγή:wtatennis.com

Αξιοσημείωτο ήταν και το ματς του, υπερασπιστή του τίτλου, Ραφαέλ Ναδάλ ο οποίος χρειάστηκε…4 σετ και 3,41 ώρες απέναντι στον μόλις 21χρόνων Τζακ Ντρέιπερ για να φτάσει αισίως στην επόμενη φάση. Ευτράπελο της αναμέτρησης, όταν ο Ισπανός πολυνίκης του θεσμού έμεινε χωρίς ρακέτα έπειτα από κακή συνεννόηση με το ballboy με τον ίδιο να ξεσπά σε γέλια.

Υπενθυμίζεται πως η φετινή διοργάνωση συνοδεύεται και από τα μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα που έχουν δοθεί ποτέ από την Αυστραλιανή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης. Ήτοι 49 εκατομμύρια ευρώ, περίπου, θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες  με τον νικητή να  λαμβάνει κάτι παραπάνω από το αστρονομικό ποσό των 1.8 εκατομμυρίων.

Επιμέλεια:Μαρία Σαράφογλου

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *