Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Premier League: Ο αστάθμητος παράγοντας Νότιγχαμ, η δεύτερη ευκαιρία του Λάμπαρντ και ένα ταξίδι σε αχαρτογράφητα νερά.

Share

Όσο εξελίσσεται η ‘’μάχη’’ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Premier League, η αγωνία για το ποιες ομάδες θα καταλήξουν στις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό καλά κρατεί.

Από την 13η μέχρι και τη τελευταία θέση, μια νίκη σε συνδυασμό με ένα στραβοπάτημα, μπορεί να οδηγήσει μέχρι και τρείς θέσεις ψηλότερα ή και χαμηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα.

Ο αστάθμητος παράγοντας Νότιγχαμ και το ‘’καρδιογράφημα’’ Λέστερ.

Νότιγχαμ Φόρεστ(20 β.) και Λέστερ(17β.) βρίσκονται στην 13η και 14η θέση αντίστοιχα.

Παρόλο που οι παίκτες του Στιβ Κούπερ δεν ξεκίνησαν ιδανικά την σεζόν, το 2023 είναι αήττητοι στο πρωτάθλημα και πέντε βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Η Φόρεστ δείχνει (πλέον) να μπορεί να διεκδικήσει την παραμονή της στην Premier League, και να γίνει ο αστάθμητος παράγοντας στην μάχη της παραμονής. Αυτό, αποτυπώνεται στις τελευταίες τις νίκες απέναντι στους ‘’ανταγωνιστές’’ της Λέστερ(2-0, εντός) και Σαουθάμπτον(0-1, εκτός).

Στον αντίποδα, η Λέστερ φέτος ‘’αγνοεί’’ την σταθερότητα σε επίπεδο απόδοσης και συγκομιδής βαθμών. Ο Μπρένταν Ρότζερς, εδώ και μήνες μοιάζει να ‘’παίζει’’ την θέση του σε κάθε αγωνιστική. Η έλλειψη σταθερότητας δύσκολα δεν θα βάλει σε περιπέτειες του πρωταθλητές του 2016, οι οποίοι χρειάζονται ενίσχυση στο μεταγραφικό παζάρι που διανύουμε, αν θέλουν να παραμείνουν στα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας.

Λίντς, Γούλβς και Μπόρνμουθ, ταξίδι σε αχαρτογράφητα νερά.

Η Λίντς(15η, 17β.), η Γούλβς(16η, 17β.) αλλά και η Μπόρνμουθ(17η, 16β.) παρόλο που έχουν αξιόλογα ρόστερ για το επίπεδο της Premier League, δεν έχουν καταφέρει να απομακρυνθούν από την ζώνη του υποβιβασμού.

Με την μεταγραφή ρεκόρ για τον σύλλογο, ο Τζέσι Μαρς, πρόσθεσε στην ‘’φαρέτρα’’ του τον Τζορτζίνιο Ρούτερ. Ο 20χρονος επιθετικός έρχεται να βοηθήσει την Λιντς να αγωνίζεται και του χρόνου στην μεγάλη κατηγορία και μαζί με τον Ροντρίγκο να ηγηθούν της επιθετικής γραμμής.

Παράλληλα, η Γούλβς, με τον ίδιο αγωνιστικό κορμό για άλλη μια χρονιά, δεν έχει καταφέρει να βρει την απαιτούμενη σταθερότητα. Ο ερχομός του Γιούλεν Λοπετέγκι τον περασμένο Νοέμβριο, ίσως είναι η ‘’απάντηση’’ στα προβλήματα. Το υλικό υπάρχει, και με την διαφαινόμενη προσθήκη του Σαράμπια, μένει να φανεί στο δεύτερο γύρο αν θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν την παραμονή στην κατηγορία.

Στην επιστροφή της στην Premier League, η Μπόρνμουθ με τον Γκάρι Ο’Νιλ στο τιμόνι, έχει την χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος με 41 γκολ παθητικό. Ταυτόχρονα, στην επίθεση δεν παρουσιάζει κάτι ιδιαίτερο με μόλις 18 γκολ και τους Σολάνκε(3 γκολ) και Μούρ(4 γκολ) να μένουν σε ‘’χαμηλές’’ πτήσεις. Η απόδοσή της για την ώρα, δεν δείχνει ικανή να την κρατήσει στην κατηγορία και κατά πάσα πιθανότητα, θα επιστρέψει στην Championship.

Η δεύτερη ευκαιρία του Λάμπαρντ.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην Εβερτον(19η, 15β.) του Φράνκ Λάμπαρντ. Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ, τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει πολλά αγωνιστικά προβλήματα που μέχρι σήμερα δεν έχουν λυθεί. Την περασμένη σεζόν, ο Λάμπαρντ κατάφερε στο τέλος να σώσει την ‘’παρτίδα’’ και να παραμείνουν στην Premier League. Φέτος, χωρίς να παρουσιάζει κάποιο συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό πλάνο, ο 44χρονος τεχνικός έχει μόλις 3 νίκες στο πρωτάθλημα και μοιάζει ανήμπορος να εμπνεύσει τους παίκτες του ώστε να ξεφύγουν από την ζώνη του υποβιβασμού.

Γούεστ Χαμ και Σαουθάμπτον κινδυνεύουν να ‘’σπάσουν’’ την παράδοση.

Από τις παραδοσιακές παρουσίες των τελευταίων χρόνων, Γουέστ Χαμ(18η, 15β.) και Σαουθάμπτον(20η, 15β.) είναι οι δύο ομάδες που μαζί με την Έβερτον ισοβαθμούν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Η ομαδα του Ντέιβιντ Μόγες, παρά την περσινή εξαιρετική της πορεία σε Αγγλία και Ευρώπη, φέτος δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Πιθανότατα στην τελευταία του χρονιά με τα ‘’σφυριά’’, ο Ντέκλαν Ράις, δεν θα ήθελε η τελευταία εικόνα των οπαδών να είναι ένας υποβιβασμός με αυτόν ως αρχηγό. Μένει να δούμε αν ο Σκωτσέζος τεχνικός και οι παίκτες του, καταφέρουν να ‘’αναρριχηθούν’’ βαθμολογικά στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Ουραγός του βαθμολογικού πίνακα, η Σαουθάμπτον, δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που πάντα δυσκόλευε του λεγόμενους ‘’μεγάλους’’. Με 12 ήττες σε 19 παιχνίδια, οι ‘’άγιοι’’ οδεύουν ολοταχώς προς την Championship και θα χρειαστούν τεράστια προσπάθεια για να ανακάμψουν. Ο τεχνικός Νέιθαν Τζόουνς, θα πρέπει να βρει και άλλους συμπαραστάτες στην πολύ καλή σεζόν που διανύει ο αρχηγούς του, Τζέιμς Γουόρντ-Πρόουζ, αν θέλει να διεκδικήσει τις όποιες ελπίδες παραμονής.

Στα προσεχή παιχνίδια, υπάρχουν πολλά βαθμολογικά ντέρμπι που θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν το τοπίο στην μάχη της παραμονής. Αναλυτικότερα:

  • Λέστερ-Μπράιτον(21/1, 17:00)
  • Γουέστ Χαμ-Έβερτον(21/1, 17:00)
  • Σαουθάμπτον-Άστον Βίλα(21/1, 17:00)
  • Μπόρνμουθ-Νότιγχαμ Φόρεστ(21/1, 17:00)
  • Μάντσεστερ Σίτι-Γούλβς(22/1, 16:00)

Επιμέλεια: Γιάννης Νικολόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *