Type to search

Australia Australian Open Melbourne Park Αustralian Open Ντζόκοβιτς Πάτρικ Μουράτογλου Στέφανος Τσιτσιπάς Τένις τένις ΤΕΝΝΙΣ Τζόκοβιτς

Ρούμπλεβ και Στέφανος τα εμπόδια του «Νόλε» στην Μελβούρνη

Share

Το «παζλ της οκτάδας» συμπληρώθηκε και πλέον οδεύουμε προς την τελική ευθεία του Αυστραλιανού Όπεν με το φαβορί για την κατάκτηση του Γκραν Σλαμ να είναι πλέον ξεκάθαρο. Να θυμίσουμε πως ο Σέρβος είχε απουσιάσει από την περυσινή διοργάνωση, εξαιτίας απαγόρευσης εισόδου στη χώρα που του είχε επιβληθεί από τις αρχές της Αυστραλίας, εξέλιξη που λειτουργεί από μόνη της ως τεράστιο κίνητρο για τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας περιλάμβανε τη μονομαχία των δύο Αμερικάνων. Τζέι Τζέι Γουλφ και Μπεν Σέλτον «διασταύρωσαν τα ξίφη τους» σε αγώνα που απλώθηκε σε πέντε σετ και ανέδειξε νικητή τον δεύτερο. Στα προημιτελικά, ο Σέλτον θα αντιμετωπίσει και πάλι Αμερικάνο τενίστα και μάλιστα πολύ πιο έμπειρο, τον Τόμι Πολ, ο οποίος ξεπέρασε ευκολότερα από ότι δείχνει το τελικό σκορ (3 – 1 σετ) τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ.

Χαμηλό εμπόδιο αποδείχθηκε ο Άλεξ Ντε Μινόρ, ο οποίος δίχως να προβάλλει την παραμικρή αντίσταση υποτάχθηκε στις ορέξεις του «Νόλε» (3 – 0 σετ). Να σημειωθεί πως η ιστορία του αγώνα διέψευσε τον Πάτρικ Μουράτογλου, ο οποίος σε ανάρτησή του παραμονές του αγώνα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Never underestimate an Australian player in Australia..».

Στην οκτάδα πάντως, ο Σέρβος θα πέσει πάνω στον πάντοτε υποψήφιο για ζημιές, ποιοτικό Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεβ, ο οποίος έκαμψε πολύ δύσκολα (στο τάι μπρέικ του πέμπτου σετ με σκορ 11 – 9) την αντίσταση του Δανού Χόλγκερ Ρούνε σε αγώνα υψηλού επιπέδου και απαιτήσεων.

Σε συνδυασμό με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ταμπλό που βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος θυμίζουμε τίθεται το μεσημέρι της Τρίτης αντιμέτωπος με τον Τσέχο Γίρι Λεχέκα, ευνοείται η παρουσία του Έλληνα τενίστα στον τελικό της Κυριακής και σε κάθε περίπτωση, θα βρεθεί στην τετράδα τουλάχιστον ένας πρωτάρης σε επίπεδο Γκραν Σλαμ (Τόμι Πολ ή Μπεν Σέλτον).

Όλοι συμφωνούν πως όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα είναι εξαιρετικά πιθανό να πανηγυρίσει Γκραν Σλαμ τίτλο ένας τενίστας – έκπληξη (σίγουρα εξαιρείται ο Στέφανος, ο οποίος αν και δεν έχει πανηγυρίσει ακόμη κατάκτηση, προβάλλει ως το δεύτερο στοιχηματικό φαβορί και ως η λιγότερο μεγάλη έκπληξη συγκριτικά με τους υπολοίπους). Πάντως κανείς τους δεν έχει εύκολο έργο καθώς για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να βγει νοκ άουτ ο πολυνίκης του θεσμού (με εννιά κατακτήσεις), Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος όντας πλέον 35 Μαίων δεν έχει ακόμη πει ακόμη την τελευταία του λέξη. Την ίδια στιγμή όμως, και για τον Στέφανο Τσιτσιπά έχει παρουσιαστεί μία σπάνια ευκαιρία να προσθέσει στην τροπαιοθήκη του τον πρώτο πραγματικά μεγάλο τίτλο. Για να το κάνει αυτό θα πρέπει να ξορκίσει τον κακό του δαίμονα, «Νόλε», θα πρέπει επίσης να βρει αντίδοτο στην διαχείριση της πίεσης του φαβορί, η οποία τον καταβάλλει σε όσες διοργανώσεις έχει κατέλθει ως τέτοιο και ιδίως σε παιχνίδια τελικών ακόμη και με πολύ κατώτερους αντιπάλους.

Επιμέλεια: Δημήτρης Τσάκνης

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *