Type to search

Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ Γ.Σ. Περιστερίου Κεντρική ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γ.Σ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 5-10: Συντήρηση δυνάμεων για τους πρωταθλητές

Share

 

Γ.Σ. Περιστερίου και Ολυμπιακός αναμετρήθηκαν στο Κολυμβητήριο Χωράφα για τη 2η αγωνιστική της Β’ φάσης της Α1 Πόλο ανδρών. Οι ερυθρόλευκοι κατέβηκαν στη δυτική όχθη έχοντας ισοπεδώσει τον ΠΑΟΚ με 20-5, ενώ μεσοβδόμαδα νίκησαν και τη Βουλιαγμένη για το Champions League. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι δε τα είχαν καταφέρει στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, μπαίνοντας με το αριστερό στο γύρο των νικητών. Με τον Φίλιπ Φιλίποβιτς να ξεκουράζεται ( και να βγάζει φωτογραφίες με τους μικρούς φίλους του ) στο ηλιόλουστο Περιστέρι οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν όσο έπρεπε, ώστε να πετύχουν τη 16η συνεχομένη νίκη τους στο πρωτάθλημα. Κορυφαίος για του Πειραιώτες ο αρχηγός τους Ντίνος Γενηδουνιάς, ο οποίος με έξι γκολ πήρε προσωπικά την αναμέτρηση. 

ΤΟ ΜΑΤΣ 

 

Οι φιλοξενούμενοι, με τη ψυχολογία στα ύψη, μπήκαν δυνατά και επέβαλλαν το ρυθμό τους στο ματς. Μέσα σε λίγα λεπτά είχαν ήδη προηγηθεί με 2-0 χάρη σε δύο εξαιρετικά σουτ του Γενηδουνιά. Ταυτόχρονα, οι πρωταθλητές δεν άφηναν το Περιστέρι να περάσει τη μπάλα στο φουνταριστό, με αποτέλεσμα το σύνολο του κ. Λούδη να επιχειρεί μακρινά σουτ στο τέλος των επιθέσεων του, ίσα ίσα για να μη τους μείνει η μπάλα στα χέρια. Το πρώτο οκτάλεπτο, πάντως, είχε εξαιρετικό ρυθμό, χωρίς σκοπιμότητες και πολλές διακοπές. Άλλο ένα γκολ του Ντίνου και ένα του Μουρίκη στον παραπάνω έκαναν το 4-0.  

Στο δεύτερο οι πρωταθλητές χαλάρωσαν, χωρίς όμως να δεχθούν ιδιαίτερη αντίσταση από τους Περιστεριώτες. Ο Γερακούδης μείωσε με πέναλτι, που είχε κερδίσει ο Χρυσοσπάθης από τον Δήμου, όμως ο Ζερδεβάς και οι κακές επιλογές των γηπεδούχων στην επίθεση απέτρεψαν οποιαδήποτε απειλή στη συνέχεια του οκταλέπτου. Φοβερές επεμβάσεις πραγματοποίησε συνολικά και ο Holland, ο οποίος κράτησε σε χαμηλά επίπεδα το σκορ. Το πρώτο ημίχρονο θα κλείσει 5-1 με γκολ του Φουντούλη, ύστερα από εξαιρετική πάσα του Παπαναστασίου.  

Το Περιστέρι είχε σταθερά αμυντική λειτουργία στον αγώνα, με μεγάλες επιθέσεις και την άμυνα του να κλείνει προς τα μέσα, μη αφήνοντας του παίκτες του Ολυμπιακού να κερδίσουν αποβολές. Όλα αυτά μέχρι το σημείο που μείωσαν σε τρία γκολ και μάλιστα δύο φορές (5-2 και 6-3),αρχίζοντας να πιστεύουν περισσότερο στις δυνατότητές τους. Τα κακά ποσοστά τους όμως στον παίκτη παραπάνω δεν τους άφηναν και πολλές ελπίδες. Εντωμεταξύ, ο Ιγκόρ Μιλάνοβιτς δεν έδειχνε να αγχώνεται ιδιαίτερα με την κακή αντιμετώπιση της ομάδας του στον αγώνα. 

Άλλωστε, οι ερυθρόλευκοι πατούσαν το γκάζι όταν έπρεπε και ξέφευγαν. Στη τελευταία γκαζιά, μάλιστα, τελείωσαν και το παιχνίδι. Αυτός που ανέλαβε την ευθύνη ήταν και πάλι ο Γενηδουνιάς, ο οποίος με ένα πέναλτι και δύο τρομερά σουτ από πλάγια θέση έσβησε τις όποιες ελπίδες των γηπεδούχων. Holland και Χρυσοσπάθης οι μόνοι διακριθέντες από πλευράς Περιστερίου. Μάλιστα, ο τελευταίος είχε την ευκαιρία να συναντήσει φίλους και παλαιούς συμπαίκτες, καθώς αγωνίστηκε στον Πειραιά για δύο χρόνια (2020-22), πριν μεταπηδήσει στα Δυτικά.  

Με το απόλυτο το νικών οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στην πρώτη θέση με 48 βαθμούς, ενώ οι Περιστεριώτες στην έκτη με 24. Το πρωτάθλημα έχει διακοπή, καθώς το ενδιαφέρον στρέφεται στο Final 4 του κυπέλλου στην Πάτρα, όπου θα δώσουν το παρών ο Παναθηναϊκός, η Βουλιαγμένη, ο Εθνικός και φυσικά ο Ολυμπιακός.  

 

Σπριντ: 1-3 

Παίκτης παραπάνω: Περιστέρι 2/10, Ολυμπιακός 1/3 

Οκτάλεπτα: 0-4, 1-1, 2-1, 2-4 

 

Γ.Σ. Περιστερίου, Λούδης Κωνσταντίνος: Σαλτερής, Αλευρίδης, Τοράκης, Πρέκας, Γερακούδης (1 γκολ), Κουκουμάκης, Μπιτσάκος Χ. (1 γκολ), Καρούντζος, Φώσκολος (1 γκολ), Χρυσοσπάθης (1 γκολ), Μαστρογιαννάκος, Λαδάς (1 γκολ), Holland, Nangle Samuel, Μπιτσάκος Α.  

 

Ολυμπιακός, Ιγκόρ Μιλάνοβιτς: Ζερδεβάς, Δήμου, Vamos, Γενηδουνιάς (6 γκολ), Φουντούλης (2 γκολ), Γούβης, Δερβίσης, Buslje, Μουρίκης (1 γκολ), Κολόμβος, Γραμματικός, Παπαναστασίου (1 γκολ), Δαμίγος, Γκίλλας, Λιαντζίρης 

 

Επιμέλεια: Χονδρός Παναγιώτης 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *