Type to search

VOLLEY Volley League Women ΒΟΛΕΪ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ολυμπιακός

Βόλεϊ Λιγκ: Ξέσπασαν στη Θέτιδα τα κορίτσια του Ολυμπιακού

Share

Γράφει από το “Γιώργος Γεννηματάς” ο Θοδωρής Δημόπουλος.

Εύκολη επικράτηση των ερυθρόλευκων στη Βούλα, με 0-3 σετ, για τη 14η αγωνιστική της Βόλει Λιγκ Γυναικών.

“Χρύσωσε το χάπι” της βαριάς ήττας από τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός, στο παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος βόλεϊ γυναικών. Λίγο πριν τη μεγάλη μάχη, για τους 8 του CEV Cup (01/02, 19:00), με αντίπαλο τη Λίμπερετς, το σύνολο του Λορέντζο Μιτσέλι έβγαλε αντίδραση και έκαμψε οποία αντίσταση επέδειξε η Θέτιδα Βούλας, περνώντας άνετα, με 0-3 σετ, από το κλειστό “Γιώργος Γεννηματάς” και τα νότια προάστια. Τρίτη συνεχόμενη ήττα, μετά από αυτές, απέναντι σε Άρη και ΠΑΟΚ, για τα κορίτσια του Γιώργου Ρούση, που έχασαν κι άλλο έδαφος, στη βαθμολογική κατάταξη.

Ο Αγώνας 

Καλύτερα μπήκαν οι γηπεδούχες στο πρώτο σετ, χτυπώντας την υποδοχή της Κοσμά, με την Σιρίννα να κάνει, νωρίς νωρίς, το 4-1, με μπλοκ και τη βοήθεια της Χάρντεμαν. Το πολύ καλό μπλοκ της Θετιδάς έσπασε, οσο ο Ολυμπιακός ξεμούδιαζε, βλέποντας τη Λαμπρούση να έχει μπει δυναμικά, την ίδια ώρα που η Γουίντερς, με τρεις συνεχόμενους πόντους, έκανε το 5-8. Πιο επιθετικές διαθέσεις, εκατέρωθεν, με τις ερυθρόλευκες να ενισχύουν, με την ώρα, το μπλοκ τους, όπως φαίνεται και στη φάση, όπου η Εμμανουηλίδου έκανε το 9-10. Οι επιθέσεις σε δεύτερο χρόνο αποτέλεσαν τη βάση των δύο ομάδων, με την ομάδα της Βούλας να είναι αυτή που εμφανίσε πρόβλημα στην υποδοχή, εν συνεχεία, ενώ η Σάλας έκανε το 11-17, από το ύψος της μικρής διαγωνίου. Το κρεσέντο συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό, με τις φιλοξενούμενες να ελέγχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τη Θέτιδα να κυνηγά το κλείσιμο της ψαλίδας. Κάτι που δεν θα καταφέρει, τελικά, παρά το καλό παιχνίδι, σε πρώτο χρόνο, εμφανίζοντας μεγάλα κενά στο ανασταλτικό, διαγώνιο, ιδιαίτερα, παιχνίδι της. Από το καρφί της Εμμανουηλίδου ολοκληρώθηκε το πρώτο σετ, στο 17-25.
Τα πράγματα, στη συνέχεια, δεν έδειξαν να αλλάζουν ιδιαίτερα. Το ψυχολογικό μομέντουμ έμοιαζε να γέρνει προς…Πειραιά μεριά και το κάρφωμα της Σάλας, έφερε τη διαφορά στους 5 (1-6). Πιο συγκροτημένο το παιχνίδι του Ολυμπιακού, βάζοντας ξανά σε ρόλο κυνηγού τον αντίπαλό του. Αρκετά λάθη και παραχωρήσεις κατοχών, στον αντίποδα. Σε μία εξ αυτών, η Εμμανουηλίδου κάρφωσε για το 4-9. Οι γηπεδούχες κράτησαν τα θετικά στοιχεία στο μπλοκ τους, με την Παπαγεωργίου να μειώνει σε 8-11. Αν και η ένταση ανέβηκε στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός κράτησε την πρωτοβουλία του ρυθμού, παρά τη χαλάρωση, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Και αυτό διότι τα ζητήματα, που αφορούσαν την υπεράσπιση της διαγωνίου, των μπλε, εξακολουθούσαν να εμμένουν. Εκεί όπου το αξιόλογο μπλοκ τους έδειξε να σπάει περισσότερο. Αρκετά δραστήρια η Οικονομίδου, μείωσε σε 15-18, αποτελώντας βασικό παράγοντα, στο κλείσιμο της ψαλίδας, από πλευράς Θέτιδας. Η οποία ήταν καλύτερη, στο να φτιάξει τελειώματα, σε πρώτο χρόνο, φέρνοντας πιο κεντρικά το παιχνίδι της, χωρίς να καταφέρει κάτι παραπάνω. Με Κούμπουρα και Λαμπρούση, ο Ολυμπιακός πατά το γκάζι, παίρνοντας και το δεύτερο σετ, με 20-25.
Πολύ έντονο το ξεκίνημα της τελευταίας, όπως αποδείχθηκε, πράξης του αγώνα. Αν και οι γηπεδούχες έδειξαν πιο επιθετικές διαθέσεις, η διαχείριση του Ολυμπιακού, σε συνδυασμό με την αποτελεσματική υποδοχή, τον κράτησαν στο τιμόνι. Η Σάλας έφερε την απόσταση στους 4 πόντους, κάνοντας το 2-6, από τη μικρή διαγώνιο. Το σκηνικό δεν έδειξε να διαφοροποιείται ιδιαίτερα, αν και ο ρυθμός ανέβηκε, αφού το πεδίο δράσης ήρθε πιο κεντρικά. Κάτι που εξυπηρέτησε την ομάδα της Βούλας, η οποία εξακολουθούσε να έχει θέματα, παίζοντας στις διαγώνιους. Η Παπαγεωργίου έκανε, σε πρώτο χρόνο, το 10-14, όμως δεν άλλαξε κάτι ριζικά. Εξαιρετικό μπλοκ, μεν, αλλά σπάει, από τη Γουίντερς, που, με δύο σερί πόντους, έκανε το 15-19. Τα πράγματα λίγο άλλαξαν και η Σάλας τελείωσε το παιχνίδι, κάνοντας το 21-25.

Διακύμανση:

1ο σετ 5-8, 11-16, 14-21, 17-25

2ο σετ: 3-8, 13-16, 19-21, 20-25

3ο σετ: 5-8, 12-16, 18-21, 21-25

Σετ:

17-25, 20-25, 21-25 σε 73 λεπτά

ΑΣΠ Θέτιδα Βούλας (Γιώργος Ρούσης): Οικονομίδου 12 (11/34 επ., 1 άσσος), Χέιντεν 9 (5/23 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ, 53% υπ. – 47% άριστες), Σιρίνινα 6 (4/7 επ., 2 μπλοκ), Χάρντεμαν 4 (4/17 επ., 41% υπ. – 21% άριστες), Παπαγεωργίου 11 (8/11 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ) / Μανιατογιάννη (λ, 62% υπ. – 44% άριστες), Συριστατίδη, Γαροφαλάκη, Παυλοπούλου.

Ολυμπιακός (Λορέντζο Μιτσέλι): Εμμανουηλίδου 3 (3/8 επ.), Γουίντερς 10 (9/19 επ., 1 μπλοκ, 42% υπ. – 32% άριστες), Λαμπρούση 8 (4/11 επ., 4 μπλοκ), Σάλας 18 (18/25 επ., 62% υπ. – 46% άριστες), Κούμπουρα 17 (14/36 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Καράρο / Κοσμά (λ, 56% υπ. – 25% άριστες).
*Οι πόντοι της Θέτιδας προήλθαν από 4 άσσους, 35 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 12 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν από 2 άσσους, 48 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 19 λάθη αντιπάλων.
Διαιτητές: Χρηστίδης, Γεωργάκη
Παρατηρητής: Μαυρικίδης
Επόπτες: Σαμοθράκης, Παπαχατζής
Γραμματεία: Τρίκκα
Μετά το τέλος της αναμέτρησης, τόσο η Τζίνα Λαμπρούση, όσο και η Σοφία Κοσμά, μας έκαναν δηλώσεις. Όχι μόνο για τη νίκη, απέναντι στη Θέτιδα, αλλά και για το μεγάλο παιχνίδι με τη Λίμπερετς, στο “Μελίνα Μερκούρη”, το απόγευμα της Τετάρτης (01/02, 19:00), καθώς και τη συνέχεια, γενικότερα.
Εν πρώτοις, η Ελληνίδα Κεντρική δήλωσε ότι <<Το σημερινό παιχνίδι ήταν αρκετά συγκεντρωμένο, μπορώ να πω, γιατί μπήκαμε πάρα πολύ έτοιμες. Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα, για να παίξουμε αυτό το παιχνίδι. Προερχόμαστε από δύο ήττες, όπου θέλαμε να σπάσουμε αυτό το σερί των ηττών, ούτως ώστε να ξαναμπούμε σε νικηφόρο ρυθμό. Η Θέτιδα είναι μία ανταγωνιστική ομάδα, μέσα στην έδρα της. Επομένως, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε να πάρουμε αυτό το τρίποντο. Κάναμε κάποια εύκολα λάθη, ωστόσο κρατήσαμε σταθερή τη διαφορά και πήραμε το τρίποντο. Σε ένα παιχνίδι το οποίο ήταν ένα τεστ, για να προετοιμαστούμε, εν όψει Λίμπερετς. Αυτός ο μήνας είναι αρκετά δύσκολος, με πολλές σειρές αγώνων. Ωστόσο, θέλουμε ο κόσμος να έρθει να μας στηρίξει και να πάρουμε, οπωσδήποτε, τη νίκη. Να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, στο πρώτο παιχνίδι, εναντίον της Λίμπερετς>>.
Ενώ, από την πλευρά της, η λίμπερο των ερυθρόλευκων ανέφερε πως <<Η νίκη μας δεν ήταν τόσο εύκολη, όσο φαίνεται. Νομίζω την κάναμε εμείς να φαίνεται εύκολη. Η Θέτιδα είναι πολύ καλή ομάδα. Εμείς, από την άλλη, είμαστε μία πάρα πολύ καλή ομάδα, ακολουθήσαμε την τακτική μας πιστά, πιέσαμε πολύ στο σερβίς, που ήταν ο στόχος μας και παίξαμε πολύ καλά μπλοκ άμυνα. Νομίζω ότι χρειαζόμασταν μία καλή αγωνιστική εμφάνιση, μετά από τις δύο ήττες, τις οποίες προερχόμαστε και νομίζω πως είναι το boost, ας το πούμε έτσι, που θα χρειαστούμε για το Ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα, η οποία έχει πολύ υψηλούς στόχους. Μία εξ αυτών είναι και το Ευρωπαϊκό, για αυτό το λόγο το παιχνίδι της Τετάρτης είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Το ότι παίζουμε το πρώτο ματς, μεσα στο γήπεδό μας, είναι πολύ καθοριστικό, για αυτό θέλουμε να πάρουμε μία καθαρή νίκη, 3-0 ή 3-1, έτσι ώστε να έχουμε ένα πιο εύκολο, θεωρητικά, έργο, στην Τσεχία. Το μήνυμα που θέλω να δώσω στον κόσμο είναι ότι τους περιμένουμε, για να μας στηρίξουν με την παρουσία τους. Ξέρω ότι μπορεί να υπάρχει μία απογοήτευση, μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν έχει κριθεί κάτι στο πρωτάθλημα. Ήταν απλά μία κακή εμφάνιση της ομάδας μας. Περιμένουμε τον κόσμο μας σε κάθε παιχνίδι, μια και είναι πολύ σημαντικός, τόσο για την ψυχολογία μας, όσο και την απόδοση της ομάδας>>.
Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *