Type to search

ΒΟΛΕΪ ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ

Κηφισιά – ΠΑΟΚ 0-3: Ασπρόμαυρη προέλαση στα βόρεια προάστια

Share

Επιβλητική εμφάνιση του Δικεφάλου του Βορρά, πέρασε στο ρελαντί με 3-0 από την Κηφισιά, έχοντας σε εκπληκτική κατάσταση τον Αλέξανδρο Ράπτη. 

Εύκολο απόγευμα για το σύνολο του Γιόσκο Μιλενκόφσκι, που δε βρηκε αντίσταση από τους γηπεδούχους και επικράτησε άνετα με σκορ 3-0. Ο ΠΑΟΚ έμεινε προσωρινά μόνος δεύτερος και περιμένει το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού απέναντι στο Μίλωνα για να δει αν θα έχει ξανά «συγκάτοικους» τους πράσινους στη βαθμολογία. Από την άλλη, η Κηφισιά έπεσε στην έκτη θέση μετά την επικράτηση του Φοίνικα Σύρου στη Πολίχνη.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και βρέθηκαν να προηγούνται με 11-6 στο πρώτο σετ, έχοντας τους Οκοσάνοβιτς και Ρικάρντο σε καλή κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ βρήκε απάντηση κυρίως με τον Ράπτη, κατάφερε αρχικά να μειώσει το σκορ και στη συνέχεια να περάσει μπροστά. Ο Δικέφαλος του Βορρά βελτίωσε την υποδοχή του και ήταν αποτελεσματικός απέναντι στο μονοδιάστατο επιθετικο παιχνίδι της Κηφισιάς. Το 18-16 των γηπεδούχων έγινε 18-20 με τον Γουόλς στο σέρβις, ο ΠΑΟΚ βρήκε δύο πόντους με τον Βουλκίδη για το 20-22, οι γηπεδούχοι απάντησαν σε 23-23, όμως δύο σερί επιθέσεις αουτ των Ρικάρντο και Οκοσάνοβιτς έδωσαν το σετ στους Θεσσαλονικείς με 23-25. 

Η κατάσταση στη συνέχεια δεν διαφοροποιήθηκε, ο Ράπτης συνέχισε να είναι αποτελεσματικός και αξιόπιστος και ο ΠΑΟΚ βρέθηκε, χαρη και στα λάθη των παικτών της Κηφισιάς, μπροστά με 11-7. Μερικές καλές άμυνες έφεραν πάλι το παιχνίδι στην ισοπαλία (11-11), όμως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σπάσουν σε καίριο σημείο το σέρβις του Οκοσάνοβιτς, ενώ ένα ακόμη λάθος του Σέρβου έφερε το ματς στο 15-18. Ο νεοαποκτηθείς Σκρεντάου ήταν αποτελεσματικός στο μπλοκ και ο ΠΑΟΚ διατήρησε σταθερό προβάδισμα για να πάρει τελικά το σετ με 25-21 χάρη σε ένα κερδισμένο μπλοκ αουτ του Βουλκίδη.

Βαν Ντε Ντρις και Ράπτης δεν άφησαν ανεκμετάλλευτες τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν και ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 6-4 στο τελευταίο σετ. Η Κηφισιά έβγαλε προσωρινά αντίδραση εξ αιτίας αρκετών χαμένων σέρβις από τους φιλοξενούμενους και ισοφάρισε σε 10-10. Το καλό μπλοκ του ΠΑΟΚ και η αδυναμία που επέδειξε στο τελείωμα των φάσεων η ομάδα του Δημήτρη Χριστοφιδέλη έδωσαν σημαντικό προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (15-19). Η κατάσταση δεν άλλαξε έως το τέλος και ο Δικέφαλος έκλεισε την αναμέτρηση παίρνοντας το τελευταίο σετ με δύο συνεχόμενους άσους του Ράπτη (25-17). 

Α.Ο.Π. ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Κώστας Χριστοφιδέλης): Οκοσάνοβιτς 13π. (12/24επ., 1 μπλοκ), Στιβαχτής, Ρικάρντο 9 (7/16επ., 2 μπλοκ), Σπηλιώτης 2 (2/5επ.), Μορέιρα 6 (4/7επ., 2 μπλοκ), Τσέιβερς 6 (5/19επ., 1 μπλοκ) Κοντοστάθης, Κοσμάς, Σιημήτρας, Ρουσσόπουλος, Τσικάτος, Δραβόπουλος, Οικονομόπουλος

 

ΠΑΟΚ (Γιόσκο Μιλενκόνσκι): Γιόρνα 8 (6/14επ., 2 άσσοι), Γουόλς 2 (1/1επ., 1 μπλοκ), Βουλκίδης 8 (8/11επ.), Ράπτης 15 (11/20, 1 μπλοκ, 3 άσσοι), Σκρεντάου 7 (5/7επ., 2 μπλοκ), Βαν ντε Ντρις 10 (8/20επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος), Κοκκινάκης, Ηλίας, Μιχελάκης, Γάτσης

 

Βέργης Μηνάς

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *