Type to search

Α1 Ανδρών ΒΟΛΕΪ ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ Ολυμπιακός

Μίλωνας – Ολυμπιακός 1-3: Δυσκολεύτηκε αλλά τελικά βρήκε την λύση…και την νίκη

Share

Με εντυπωσιακό τρόπο ο Ολυμπιακός έκανε το 2/2 και είναι μόλις μία νίκη μακριά από τον τελικό του πρωταθλήματος. Η 12η νίκη σε ισάριθμους μεταξύ τους αγώνες.

Μπορεί ο Μίλωνας να ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι ώντας η ομάδα που πήρε το πρώτο σετ, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι πήραν την νίκη σε έναν αγώνα με ωραίο ρυθμό και εκπληκτικές φάσεις. Τελευταία φορά που η ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε πάρει νικηφόρο σετ ως γηπεδούχος με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ήταν στις 8/12 του 2012 με το τότε σκορ να είναι το ίδιο με αυτό του περασμένου Σαββάτου (1-3). Αυτή η νίκη δίνει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τους “ερυθρόλευκους” του Αλμπέρτο Τζουλιάνι.  

 

Ο Αγώνας

 

Το πρώτο σετ ήταν και το καλύτερο από πλευράς γηπεδούχων. Εκμεταλλευόμενοι πλήρως τα σερβίς και με συνολικά πέντε άσσους, το σύνολο του Σάκη Ψάρρα κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ με σκορ 25-19. Μέχρι και το 9-8 οι δύο ομάδες βρίσκονταν σταθερά σε απόσταση ενός πόντου, ωστόσο οι παίκτες του Μίλωνα άρχισαν μετά το 10-8 να δημιουργούν σταθερά αυξανόμενη διαφορά την οποία διατήρησαν μέχρι το τέλος και κατάφεραν με αυτό τον τρόπο να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πρώτου σετ.

 

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης ξεκίνησε δυνατά και το δεύτερο σετ με δύο σερί άσσους του 18χρονου Αλέξανδρου Νανόπουλου. Οι γηπεδούχοι παρέμειναν μπροστά στο σκορ μέχρι το 14 -14 όταν και μετά το τάιμ άουτ, ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του και παρέμεινε σε θέση οδηγού μέχρι και το πέρας του δεύτερου σετ, το οποίο έληξε 20-25 υπέρ των “Πειραιωτών”. 

 

Παρόμοιο ήταν και το σκηνικό για το τρίτο σετ του αγώνα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την καλή εμφάνιση, δυσκολεύοντας τον Ολυμπιακό. Στο έργο όμως των φιλοξενούμενων βοήθησε και η αλλαγή στην απόδοση του Ιντάλγκο ο οποίος πραγαματοποίησε εξαιρετικό σετ και σε συνδυασμό με την μη αξιοποίηση των σερβίς από πλευράς Μίλωνα, οι πρωταθλητές Ευρώπης κατέκτησαν και το τρίτο σετ με σκορ 19-25, διαμορφώνοντας το 1-2. 

 

Το τέταρτο και τελευταίο σετ ξεκίνησε με το σκορ στο 1-1 αντί του 0-0. Ο λόγος είναι η κόκκινη κάρτα που δέχθηκαν Νανόπουλος και Ιντάλγκο στο τέλος του προηγούμενου εξαιτίας μιας μικροέτασης ανάμεσα στους δύο παίκτες. Η συνέχεια ήταν άκρως εντυπωσιακή καθώς οι γηπεδούχοι ήθελαν να πάρουν το σετ για το 2-2 αλλά και τον Ολυμπιακό να κυνηγάει την όσο πιο γρήγορη και εύκολη πρόκριση μπορεί να πετύχει. Η ομάδα του Πειραιά έκανε το 5-6 και παρέμεινε μέχρι το τέλος του σετ μπροστά από τον Μίλωνα ο οποίος προσπάθησε μάταια να βρει την ισοφάριση. Το σετ έληξε 18-25. 

 

Ο Μίλωνας είχε σε πολύ καλή μέρα τον Μπόγιαν Γιορντάνοφ και τον Μολίνα ενώ ο Ολυμπιακός στηρίχθηκε στα πρώτα σετ στην αποτελεσματικότητα του Άλεν Πάγενκ, με τον Ιντάλγκο βρίσκει αργότερα μέσα στον αγώνα τα πατήματά του.  

 

Επόμενος μεταξύ τους αγώνας στις 29/3 στην Καλαμάτα.   

 

Τα σετ: 25-19, 20-25, 19-25, 18-25

 

Α.Ο.Ν.Σ.ΜΙΛΩΝ (Σάκης Ψάρρας): Μπράιαν 5, Ανδρεάδης 4 (1 άσσος), Γιορντάνοφ 16 (3 άσσοι), Νανόπουλος 5 (1 μπλοκ, 2 άσσοι,, Μολίνα 12 (3 άσσοι), Χερ 2 (2 άσσοι) / Χανδρινός Αρης (λ. – 78%υπ., 56%αρ.), Δημητούλης, Μάρκου, Στράτος, Εφραιμίδης 2, Θεοδόσης.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Αλμπέρτο Τζιουλιάνι): Χιντάλγκο 10(1 μπλοκ, 1 άσσος), Λινάρδος 1, Τράβιτσα 3 (1 άσσος, 2 μπλοκ), Κουμεντάκης 13 (2 άσσοι), Στερν 18 (1 μπλοκ), Παγιένκ 9 (3 άσσοι) / Τζιάβρας (λ. – 56%υπ., 44%αρ.), Κομητούδης, Παπαγγελόπουλος 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ), Ζουπάνι, Κολτσιάκης (λ), Δαλακούρας.

 

Επιμέλεια: Σπυρίδων-Παρασκευάς Μαρκεζίνης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *