Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Α.Ο Μικρασιατικός- Πανερυθραϊκός 2-0: Νίκη στο ρελαντί και τώρα μπαράζ για την άνοδο

Share

Ο Μικρασιατικός έκανε το καθήκον του και νίκησε εύκολα τον Πανερυθραϊκό στο <<Μιχάλης Κρητικόπουλος>> με σκορ 2-0, αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο με τα γκολ των Σαπαλίδη και Σμυρνάκη. Η ομάδα από τη Καισαριανή με αυτή τη νίκη τερμάτισε στη πρώτη θέση του 1ου ομίλου της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣΑ, ισόβαθμη με το Χαϊδάρι. Τώρα οι δύο ομάδες θα παίξουν έναν αγώνα μπαράζ για να ξεκαθαρίσει ο πρωταθλητής του ομίλου, ο οποίος θα αγωνιστεί και στα μπαράζ της ανόδου με έπαθλο την συμμετοχή στα σαλόνια της Γ’ Εθνικής.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, καθώς είχαν και μεγαλύτερο κίνητρο, και προσπάθησαν από το ξεκίνημα να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή ήρθε μόλις στο δεύτερο λεπτό, όταν ο Τζαφάι δεν απομάκρυνε καλά και ο Σμυρνάκης σούταρε έξω από τη περιοχή με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Στο 7′ ο Μικρασιατικός βρήκε για πρώτη φορά το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Κωνσταντινίδης εκτέλεσε γρήγορα φάουλ κάτω από τη μεσαία γραμμή, ο Σουμελίδης δεν εκτίμησε σωστά τη πορεία της μπάλας, η οποία στρώθηκε στον Σαπαλίδη και αυτός πλάσαρε εύστοχα για το 1-0. Ο επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων συνεχίστηκε, με το Παμερυθραϊκό να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στη πίεση του Μικρασιατικού. Στο 29ο λεπτό ο Ραχήμ άνοιξε πολύ ωραία στο κενό χώρο, η μπάλα έφτασε στον Κάκο ο οποίος δε πλάσαρε ωραία και έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 35′ ο Κάκος βρήκε μέσα στη περιοχή το Σαπαλίδη, ο οποίος έκανε το μονοκόμματο σουτ και αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Στο 44ο λεπτό οι γηπεδούχοι κλείδωσαν τη νίκη πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ της αναμέτρησης. Ο Μαραγκουδάκης έδιωξε τη μπάλα, ο Σμυρνάκης κινήθηκε πολύ έξυπνα στη πλάτη της άμυνας και πλάσαρε ιδανικά διαμορφώνοντας το τελικό δύο μηδέν.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού, ο ρυθμός έπεσε αρκετά με τους παίχτες του κ. Καλοπίτα να έχουν το μυαλό τους στο τελικό κυπέλλου της ΕΠΣΑ, ο οποίος θα διεξαχθεί τη Τετάρτη 29/3. Παρ’ όλα αυτά, ο Μικρασιατικός συνέχισε να δημιουργεί καλές στιγμές και για άλλα γκολ. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Σάμιος βρήκε το Ραχήμ μέσα στη περιοχή, αυτός βγήκε απέναντι από τον τερματοφύλακα, έκανε ωραία προσποίηση όμως αστόχησε παρά το γεγονός πως ο Τζαφάι ήταν εξουδετερωμένος. Στο 63′ ήρθε η πρώτη φάση για τον Πανερυθραϊκό, όταν ο Απερανθίτης σούταρε δυνατά από μακρινή απόσταση, η μπάλα έκανε γκελ μπροστά από τον Μιχέλη, όμως κατάφερε να μπλοκάρει έστω και δύσκολα. Στο 65ο λεπτό ήρθε η τελευταία καλή στιγμή του παιχνιδιού, όταν ο Ραχήμ εκτέλεσε φάουλ, ο Κουτσογκίλας πήρε τη κεφαλιά, με τη μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει άουτ.

Ο αδιάφορος Πανερυθραϊκός με αυτή την ήττα δεν άλλαξε τη βαθμολογική του κατάσταση, αφού παρέμεινε στη τρίτη θέση και θα πάρει μέρος στα πλέι οφ της Α’ κατηγορίας. Από την άλλη, ο Μικρασιατικός βρίσκεται μπροστά σε μια πολύ μεγάλη πρόκληση, αφού τη προσεχή Τετάρτη θα αντιμετωπίσει στο τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣΑ, τον Άρη Πετρούπολης. Ο τελικός θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Ριζούπολης.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Μικρασιατικός (Καλοπίτας)4-2-3-1: Μιχέλης, Κουτσογκίλας Π, Βουτυράς(66′ Έσλερ), Κουτσογκίλας Ε., Μαραγκουδάκης(83′ Χρυσανθόπουλος), Τζέλη, Σμυρνάκης, Κωνσταντινίδης(46′ Σάμιος), Σαπαλίδης, Ράχημ(77′ Θεοδώρου), Κάκος( 46′ Ζέλο)

Πανερυθραϊκός (Νικολάου)4-3-3: Τζαφάι, Σουμελίδης, Πλατσατούρας (85′ Βαρκαρότας Α.), Καρδάμης, Νταλλένγκα, Βαρκαρότας (85′ Καφετζής), Καμπάς (46′ Φραγκάκης), Απερανθίτης, Κοντός (75′ Καραγεωργόπουλος), Αραμπαντζής (68′ Καραγιάννης), Μπαμπαλουκάς

Διαιτητής: Αρβανίτης Βοηθοί: Ρούσσος, Βλατάκης

Δηλώσεις του προπονητή του Μικρασιατικού κ. Καλοπίτα :

  • Κόουτς καλησπέρα και χρόνια πολλά. Η πορεία της ομάδας ήταν εξαιρετική όλη τη χρονιά, πράγμα που αποδεικνύεται και από τη τελική βαθμολογία. Ανεξάρτητα από το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των μπαράζ, είστε ικανοποιημένος από την συνολική προσπάθεια; <<Σίγουρα, όσον αφορά το πρωτάθλημα μας περιμένει ένα δύσκολο μπαράζ, ένας τελικός. Δε θέλω αυτή τη στιγμή όμως, να κάνω μια δήλωση αρνητικού αποτελέσματος για οποιονδήποτε λόγο. Εγώ θέλω να σκέφτομαι θετικά, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας. Εμείς θέλουμε σε πρώτη φάση, να ανταποκριθούμε σωστά στο μπαράζ με το Χαιδάρι και από εκεί και πέρα βλέπουμε>>
  • Για τον επερχόμενο τελικό κυπέλλου: <<Είναι ένας τελικός και μια μεγάλη πρόκληση για εμάς. Το κίνητρο είναι μεγάλο για παίκτες προπονητές και διοίκηση. Βέβαια δεν είναι ο πρώτος μας στόχος, όμως από τη στιγμή που προέκυψε θα το διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Μη ξεχνάμε πως έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα ανώτερης κατηγορίας.>>
  • Ποιες ομάδες έχετε ξεχωρίσει από τους ομίλους της κατηγορίας μέσα στη χρονιά; <<Κατά τη γνώμη μου, οι ομάδες που είναι πρώτες στον όμιλό τους βρίσκονται δίκαια εκεί. Σε ένα παιχνίδι το αποτέλεσμα μπορεί να είναι τυχαίο, στη διάρεια ενός πρωταθλήματος όμως οι ομάδες που ανταμείβονται είναι οι καλύτερες. Οι ομάδες που βρίσκονται ψηλά δίκαια βρίσκονται εκεί, οπότε δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο>>.
    • Επιμέλεια: Ντίνος Μπέσσας

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *