Type to search

Β Εθνική Μπάσκετ Β ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ Πανιώνιος

Πανιώνιος ΓΣΣ – Π.Ο.Κ. Έσπερος 89-59: Ασταμάτητος ο Πανιώνιος έκανε εύκολα το 15/15

Share

Ο Πανιώνιος δείχνει ασταμάτητος και το επόμενο του θύμα ήταν ο Έσπερος, ο οποίος δεν απέφυγε την ήττα με 89-59 που έφερε το 15/15 του «Ιστορικού».

Πανιώνιος ΓΣΣ και Π.Ο.Κ. Έσπερος διασταύρωναν τα ξίφη τους στο Κλειστό Γυμναστήριο Πανιωνίου Ανδρέας Βαρίκας για την 15η αγωνιστική της Β’ Εθνικής ανδρών σε ένα ματς που είχε ξεκάθαρο φαβορί πριν την εκκίνηση του αγώνα. Ο Πανιώνιος βρίσκεται στην κορυφή του 2ου ομίλου πραγματοποιώντας εξαιρετική χρονιά με αποτέλεσμα να έχει βάλει πλώρη για την άνοδο στην Elite League. Με πρωτεργάτες τους Αντώνη Μάντζαρη με 18 πόντους και Δημήτρη Βεργίνη με 14 η ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού κατά τα άλλα Έσπερου. Η ομάδα της Καλλιθέας το πάλεψε όσο μπορούσε με τον Γκαγκαλούδη να πετυχαίνει 18 πόντους ωστόσο η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής.

Επέβαλε το ρυθμό του από το Α΄ ημίχρονο ο Πανιώνιος

Η ομάδα του Περικλή Ταυρόπουλου μπήκε δυνατά στον αγώνα θέλοντας να αποδείξει από νωρίς ότι είναι το «αφεντικό» της αναμέτρησης. Ο Βεργίνης πήρε πάνω τους τις περισσότερες επιθέσεις και βοήθησε την ομάδα του να πάρει ένα προβάδισμα 13 πόντων στο τέλος της πρώτης περιόδου. Στην δεύτερη οι βιαστικές αποφάσεις και επιθέσεις από την πλευρά του Εσπέρου οδήγησαν σε σωρεία λαθών τους φιλοξενούμενους που έμοιαζαν να μην έχουν υπομονής το παιχνίδι τους. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους με τους Σαχπατζίδη και Μάντζαρη ως επί το πλείστον βοήθησαν τον σύλλογο της Νέας Σμύρνης να πραγματοποιήσει κυριαρχική εμφάνιση και να φτάσει το σκορ στο 51-24 με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια του «Ιστορικού έπαιξε και η παρουσία των φιλάθλων τους οι οποίοι δεν σταμάτησαν ούτε για λεπτό να τραγουδούν. Έτσι μαζί με τους περίπου 20 φίλους του Εσπέρου δημιούργησαν μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στο «Ανδρέας Βαρίκας». Βεργίνης, Χάλαρης, Μάντζαρης και Σαχπατζίδης είχαν όλοι διψήφιο αριθμό πόντων στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου δείχνοντας έτσι τον πλουραλισμό στην επίθεση για τους Νεωσμυρνιώτες.

Έκοψε ταχύτητα στο Β’ ημίχρονο ο Πανιώνιος

Η διακοπή του ημιχρόνου φάνηκε να κάνει καλό στους φιλοξενούμενους οι οποίοι εμφανίστηκαν πιο σοβαροί και προσηλωμένοι στο στόχο τους. Με τους Γκαγκαλούδη και Αγγελόπουλο να μην φοβούνται να δοκιμάσουν σουτ τριών πόντων και από την άλλη τον Πανιώνιο να μην είναι τόσο εύστοχος στις επιθέσεις του το τέλος της 3ης περιόδου βρήκε τους δύο αντιπάλους στο 69-38 με το επιμέρους σκορ της να είναι στο 18-14. Αυτό σηματοδότησε τη σχετική χαλάρωση του Πανιωνίου που ωστόσο δεν αγχώθηκε καθόλου και ήλεγχε καθόλη την ώρα την έκβαση του αγώνα. Βεργίνης και Μάντζαρης πήραν ανάσες στην τελευταία περίοδο ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τους «Κυανέρυθρους» να φτάσουν τη διαφορά στο +31 στο τέλος του αγώνα και να σημειώσουν έτσι την 15η νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ο Πανιώνιος με αυτήν του τη νίκη φυσικά παρέμεινε πρώτος στον 2ο Όμιλο και σιγά σιγά θα αρχίσει να επικεντρώνεται στα play off που ευελπιστεί ότι θα τον οδηγήσουν στην άνοδο στην Elite League της χρονιάς 2023/2024. Την επόμενη εβδομάδα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρα τον Πρωτέα Βούλας. Από την άλλη ο Έσπερος παρέμεινε 10ος και συνεχίζει τη μάχη του για τη σωτηρία την επόμενη αγωνιστική με την εντός έδρας αναμέτρηση απέναντι στον Διαγόρα Ρόδου σε ένα ντέρμπι παραμονής.

 

Διαιτητές: Ραχιώτης, Κούλης, Κηπώσης

 

Τα Δεκάλεπτα: (26-13) (51-24) (69-38) (89-58)

 

Πανιώνιος (Περικλής Ταυρόπουλος): Βεργίνης Δ. (14), Σκάνδαλος Χ. (5), Σαχπατζίδης Ι. (10), Αντωνάκης Α. (7), Παπαδιονυσίου Ε. (6), Λάζαρης Α., Παπαδιονυσίου Γ. (7), Μάντζαρης Α. (18), Σταθόπουλος Γ. (5), Χάλαρης Σ. (11), Καραΐσκος Δ. (5), Τρύφωνας Δ-Μ, (1)

Έσπερος (Μάης Κωνσταντινίδης): Γκαγκαλούδης Ι. (18), Λιούνης Χ., Αδαμόπουλος Γ., Έιβαρ Ν. (6), Αγγελόπουλος Γ-Ν. (9), Ράγκος Ι-Π. (6), Χατζηασιμίδης Δ., Τσάμης Γ. (3), Κολίος Λ., Καπρής Φ. (10), Κατσουλάκος Π. (6)

 

Επιμέλεια: Ορέστης Καδδάς

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *