Type to search

ΕΠΣ Αθηνών Κύπελλο ΕΠΣΑ Πανιώνιος ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Φωστήρας

Φωστήρας – Πανιώνιος 0-1 : Με γκολ του Τσιμπόκα πήρε τη πρόκριση στα προημιτελικά ο Πανιώνιος.

Share

Σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣ Αθηνών πανηγύρισε ο Πανιώνιος, επικρατώντας με 0-1 του Φωστήρα στο Δημοτικό Γήπεδο Ταύρου <<Σπύρος Γιαλαμπίδης>>. Οι δύο ομάδες της Γ’ Εθνικής εισήλθαν στη διοργάνωση στη φάση των ”16” απευθείας και η κληρωτίδα τις έφερε αντιμέτωπες. Η εικόνα των δύο ημιχρόνων ήταν αρκετά διαφορετική, με το 1ο να έχει πολύ καλό ρυθμό και ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, ενώ στο 2ο ο Πανιώνιος διαχειρίστηκε το υπέρ του προβάδισμα στο σκορ, εξασφαλίζοντας τη νίκη με το γκολ του Τσιμπόκα από το 43′.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο μέρος είχε πολύ καλό ρυθμό, με τον Πανιώνιο να έχει την κατοχή της μπάλας και τον Φωστήρα να περιμένει όλος πίσω από αυτήν, θέλοντας να βγει γρήγορα στην αντεπίθεση και να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, όμως δυσκολεύτηκαν στην τελική πάσα. Στο 3ο, μόλις, λεπτό απείλησε πρώτος ο Φωστήρας, με ένα σουτ του Χριστόπουλου να περνάει άουτ. Στο 11′, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Μάνος, έκανε επέμβαση σε σουτ του Τσιμπόκα σε δύο χρόνους, ενώ νέο σουτ του στο 25′ ανακόπηκε από το τάκλιν του Λώλου.

Στο 33′ ο Μάνος επενέβη και πάλι, αυτή τη φορά με τα πόδια, διώχνοντας το σουτ του Τσιμπόκα σε κόρνερ. Στο 41′ ο Φωστήρας έχασε μεγάλη ευκαιρία μετά από γύρισμα του Πινιώτη, με τον Φέκα να μην βρίσκει εστία από το ύψος του πέναλτι. Στο επόμενο λεπτό, ο Μάνος απέκρουσε το δυνατό σουτ του Μουντρίχα, όμως δεν βρήκε απάντηση και στη φάση που ακολούθησε. Στο 43′ από γρήγορη εκτέλεση κόρνερ με πάσα, ο Παπαδάκης σέντραρε και βρήκε στο πίσω δοκάρι αμαρκάριστο τον Τσιμπόκα, ο οποίος πήρε τη κεφαλιά και σκόραρε βάζοντας μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους.

Στο δεύτερο μέρος ο Πανιώνιος διαχειρίστηκε το παιχνίδι και έριξε το ρυθμό του παιχνιδιού. Ο Φωστήρας κράτησε περισσότερο μπάλα αλλά δεν κατάφερε να αναπτυχθεί σωστά σε αρκετές περιστάσεις, σπαταλώντας συνάμα όσες ευκαιρίες δημιούργησε. Αρχικά, στο 57ο λεπτό, μετά τη καταπληκτική κάθετη πάσα του Φέκα, ο οποίος έβγαλε τετ α τετ τον Χριστόπουλο με τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου Παχατούρα. Ο Χριστόπουλος, όμως, πλάσαρε μισό μέτρο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Στη συνέχεια ο Πινιώτης έχασε μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, αφού το σουτ του μετά από ωραία ατομική ενέργεια πέρασε ψηλά άουτ.

Τελευταία φάση για τον Φωστήρα στο 85′, με τον Σταμάτη να στέλνει τη μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση μετά από γύρισμα του Φέκα στο σημείο του πέναλτι. Ο Πανιώνιος θα μπορούσε να σημείωνε και ένα δεύτερο τέρμα στο 90+3′, εκδηλώνοντας γρήγορα αντεπίθεση. Από τη κάθετη πάσα στον χώρο του Γροντή, ο Μάνος νίκησε εκ νέου τον Τσιμπόκα. Ο Πανιώνιος πήρε, έτσι, την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου εκεί όπου βρίσκονται ήδη ο Χαραυγιακός, οι Τραχώνες, η Διάνα Ηλιούπολης, η Αγία Παρασκευή, ο Άγιαξ Ταύρου, ο ΑΟ Μικρασιατικός και ο Άρης Πετρούπολης και αναμένει τη κλήρωση για να μάθει τον αντίπαλο του.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προπονητής Φωστήρα ( Μουράτ Σεροπιάν ) : <<Νομίζω ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, εμείς είχαμε τις ευκαιρίες αλλά στο ποδόσφαιρο έτσι είναι όταν δεν βάζεις εσύ το γκολ. Φάγαμε γκολ από μια κομπίνα σε ένα στημένο και ο Πανιώνιος πήρε το παιχνίδι. Εμείς κάναμε την προσπάθεια μας.>>

Προπονητής Πανιωνίου ( Νίκος Κούστας ) : <<Σήμερα κάναμε μια πολύ σημαντική νίκη. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είδα παιδιά τα οποία δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής φέτος να αρπάζουν σήμερα την ευκαιρία από τα μαλλιά. Έδειξαν διάθεση, πάθος, προσήλωση στο τακτικό μας πλάνο και με τη φρεσκάδα τους αλλά και τη θέληση τους νομίζω πήραμε μια μεγάλη νίκη.>>

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Φωστήρας : Μάνος, Τσουβαλτσίδης, Παρασκευόπουλος, Λώλος, Πεχλιβανίδης ( Ανδριόπουλος 46′ ), Ξενοπαναγός ( Μανωλάς 83′ ), Χριστόπουλος ( Λαζαρίδης 64′ ), Νταούλιας ( Σταμάτης 64′ ), Μπερνιδάκης, Φέκας, Πινιώτης.

Πανιώνιος : Παχατούρας, Κουβαράς ( Καρδάμης 57′ ), Μερτύρης ( Διονέλης 61′ ), Καλύβας, Γκοτοβός, Μπρέγκου, Κουφουδάκης ( Ρέντζης 68′ ), Παπαδάκης ( Γροντής 68′ ), Τσιμπόκας, Στούπης, Μουντρίχτας ( Πίσπας 61′ ).

Γράφει ο Χρήστος Σκούρας.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *