Type to search

Aιγάλεω B EΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ Β ΕΘΝΙΚΗ β εθνικη μπασκετ Β Εθνική Μπάσκετ Β ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΗ… 100ΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΟ.

Share

Μια επεισοδιακή αναμέτρηση ολοκληρώθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Καλλιθέας ανάμεσα στον Έσπερο Καλλιθέας και το Αιγάλεω για τις ανάγκες της 11ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου, με αποτέλεσμα 100-86.

Η ομάδα της Καλλιθέας θα πάλευε με νύχια και με δόντια να κάνει την τέταρτη νίκη της στο πρωτάθλημα. Το κατάφερε, με εντυπωσιακή εμφάνιση, κόντρα στο δυναμικό Αιγάλεω που δεν ξέρει να χάνει εύκολα…

Επιθετικό πάρτι στο πρώτο ημίχρονο.

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε αισιόδοξα για την παρέα του Φώτη Καρακώστα, αφού οι παίκτες του μπήκαν δυναμικά και ολοκλήρωναν πετυχημένα τις επιθέσεις τους. Η κατάσταση δεν διέφερε ιδιαίτερα και για τον Έσπερο που, ενώ βρισκόταν μόνο έναν πόντο πίσω στην διάφορα, κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ στο τέλος της περιόδου με δύσκολο τρίποντο του Κριζέα γράφοντας το 24-22.

Η δεύτερη περίοδος συνέχισε στα χνάρια της πρώτης με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι στο σκοράρισμα χωρίς να δίνουν βάση στην αμυντική τους λειτουργία. Ο Καρασταμάτης για το Αιγάλεω μαζί με τον Κουκουνιά μπορεί να είχαν εξαιρετικές συνεργασίες, όμως ο Γκαγκαλούδης – η ψυχή του Εσπέρου- με συνοδοιπόρους τον Αγγελόπουλο και τον Αδαμόπουλο κατάφεραν να φέρουν την ομάδα τους μπροστά στο σκορ και με διψήφια διαφορά (48-38). Κάπου εκεί ξεκίνησε να χαλάει και το κλίμα του αγώνα. Οι παίκτες και των δύο ομάδων διαμαρτύρονταν στους διαιτητές για τα σφυρίγματα που δίνονταν. Τα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου ημιχρόνου, λόγω των νεύρων και της έντασης που επικρατούσε, ήταν πολύ πιεστικά κι από τις δύο πλευρές χωρίς ν’ αφήνουν δευτερόλεπτο ανεκμετάλλευτο.(53-40).

Τα νευρα το Αιγάλεω…ο Έσπερος τη νίκη.

Μετά το ημίχρονο, το Αιγάλεω παρά τις φιλότιμες και επιτυχημένες προσπάθειες ,του Κούτουλα και του Μαλτέσιου, δε μπόρεσαν να περιορίσουν την ορμή του Εσπέρου. Ο Κάπρης με την φρεσκάδα του αλλά και την ευστοχία του, έδωσε την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα του, ώστε να διευρύνει τη διαφορά (67-51). Το Αιγάλεω είχε αποσυντονιστεί πλήρως και είχε χάσει την ψυχραιμία του, με αποτέλεσμα την αποβολή Κουκουνιά από τον αγώνα μετά από ακόμη μια διένεξη. Η αποβολή του βέβαια μάλλον “ξύπνησε” την ομάδα και συγκεκριμένα τον Παπαδόλια που με τα καλάθια προσπάθησε να μειώσει την ψαλίδα της διαφοράς και το κατάφερε στους 7 πόντους (73-66).

Η τελευταία περίοδος δεν παρουσίασε αλλαγές στην λειτουργία των αντιπάλων ομάδων. Ο Γκαγκαλούδης συνέχιζε το πάρτι από τα 6,75μ. (28 πόντοι με 5 τρίποντα) μαζί με τον ανεβασμένο Κατσουλάκο. Το Αιγάλεω προσπαθούσε να βρει λύσεις χωρίς όμως αποτέλεσμα και κάνοντας εν τέλει λάθος επιλογές.

Το μεγάλο χαϊλάιτ του αγώνα είναι το buzzer beater τρίποντο του Ράγκου -που δεν είχε αξιοποιηθεί μέχρι τότε στο παιχνίδι- από τη μέση του γηπέδου. Τελικό σκορ 100-86 με τον Έσπερο να παίρνει μια χορταστική νίκη που την είχε ανάγκη. Τα νευρα και η ένταση του ματς κατέληξαν σε γέλια και χορούς των παικτών με τους φίλους της ομάδας τους.

 

ΠΟΚ Έσπερος (Δάγλας): Γκαγκαλούδης 28(4), Κατσουλάκος 7, Λιούνης 7, Αδαμόπουλος 17(3), Καπρής 10(1), Τσολάκης 8, Αγγελόπουλος 14, Κριζέας 6(2), Κολιός, Ράγκος 3(1)

Αιγάλεω (Καρακώστας): Παπαδολιάς 11, Μαλτέσιος 12, Ψαρόπουλος 11, Καρασταμάτης 5(1), Κούτουλας 7(1), Κουκουνιάς 9, Χαϊκάλης 5(1), Κόκκαλης 12(2), Οικονομόπουλος 3(1), Καράβολας 11(1), Μαραντής, Νικολιδάκης      

Γράφει η Ευτυχία Οικονομίδου.

 

 

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *