Type to search

basket Αιγαλεω ΑΙΓΑΛΕΩ β εθνικη μπασκετ Β Εθνική Μπάσκετ Β ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ Μπάσκετ Πεύκη

Β’ Εθνική Αιγάλεω – Πεύκη 94-85: Ανατροπές στις ανατροπές και τελικά νίκη για το “Σίτι”

Share

Μεγάλη νίκη για το “Σίτι” κόντρα στην αξιόμαχη Πεύκη.

 

Σε μία “μαραθώνια” μάχη που κράτησε μία ώρα και 50 λεπτά, Αιγάλεω και Πεύκη προσέφεραν πλούσιο θέαμα σε όσους βρέθηκαν στο κλειστό του Αιγάλεω “Σταύρος Βενέτης” για την ένατη αγωνιστική του δεύτερου γύρου στον δεύτερο όμιλο της Β’ Εθνικής. Τους δύο βαθμούς της νίκης πήραν στο τέλος οι γηπεδούχοι οι οποίοι πέτυχαν μια δύσκολη επικράτηση με σκορ 94-85 επί της προτελευταίας Πεύκης που αντιμετωπίζει κάθε παιχνίδι σαν τελικό. 

 

Ο αγώνας…μετ’εμποδίων 

 

Το “Σίτι” ξεκίνησε πολύ δυνατά ενώ έφτασε στα μέσα της πρώτης περιόδου να προηγείται με double score 14-7. Εκείνη την στιγμή βγήκε η αντίδραση της Πεύκης και βρέθηκε να προηγείται με σκορ 22-23 στο τέλος της πρώτης περιόδου που διήρκησε 30 λεπτά! Ο λόγος αυτής της ασυνήθιστης περίστασης ήταν το άναμμα καπνογόνων από τους οπαδούς των γηπεδούχων τα οποία γέμισαν με καπνό το κλειστό γυμναστήριο, αναγκάζοντας τους διαιτητές να διακόψουν δύο φορές τον αγώνα. Με την ατμόσφαιρα πλέον καθαρή, το Αιγάλεω μπήκε πάλι δυνατά στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου ωστόσο για μία ακόμη φορά δεν μπόρεσε να συνεχίσει και πέρα τα μισά της περιόδου, με την Πεύκη να αποκτά για μία ακόμη φορά το προβάδισμα το οποίο διατήρησε μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου. Το σκορ στην λήξη του πρώτου μισού ήταν 41-44 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Στην φωτογραφία φαίνεται η ατμόσφαιρα, μόλις πάρθηκε η απόφαση να ξεικήνσει ξανά ο αγώνας, πριν διακοπεί ξανά μετά από λίφα δευτερόλεπτα.

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, οι δύο ομάδες συνέχισαν να είναι εύστοχες χωρίς όμως να είναι “συγκεντρωμένες” στο τακτικό κομμάτι. Τα λάθη στην επίθεση ήταν πολλά ενώ η άμυνα αρκετά χαλαρή. Με αυτόν τον τρόπο η Πεύκη συνέχισε να προηγείται στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου με σκορ 64-67. Αξίζει να σημειωθεί πως στο 4:09, σημειώθηκε και νέα τετράλεπτη διακοπή εξαιτίας νερών που έπεσαν από την κερκίδα στο παρκέ. Με τον Ανδρέα Χαϊκάλη να έχει ανεβάσει κατά πολύ την απόδοσή του, το Αιγάλεω είχε καταφέρει να μείνει σε κοντινή απόσταση από την Πεύκη. Στο τελευταίο τρίλεπτο του αγώνα, έπειτα από συνεχείς αλλαγές στην “πρωτοκαθεδρία” του σκορ, οι γηπεδούχοι επέβαλλαν τελικά τον ρυθμό τους και κατάφεραν να πάρουν μία πολύ σπουδαία και δύσκολη νίκη με σκορ 94-85 κόντρα σε έναν αντίπαλο που πίστεψε στις δυνάμεις του και αντιμετώπισε στα ίσα την πολύ ψηλότερα στην βαθμολογία γηπεδούχο ομάδα. 

Μέσα από τους καπνούς ξεπροβάλει ο πίνακας του σκορ στο τέλος του αγώνα, 94-85 υπέρ του Αιγάλεω.

Για την επόμενη αγωνιστική, προτελευταία της κανονικής διάρκειας, η Πεύκη υποδέχεται το ερχόμενο Σάββατο (18/3) στις 17:00 τον ΑΣΕ Δούκα ενώ την ίδια ώρα, το Αιγάλεω θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον πρωτοπόρο Πανιώνιο. 

 

ΑΙΓΑΛΕΩ (Καραχάλιος): Αβραμίδης (4),  Κολλίγρης, Καλλιλας, Οικονομόπουλος Α., Χαϊκάλης (23), Καρασταμάτης (9),  Παπαδόλιας (10), Κουκουνιάς (9), Νικολιδάκης, Μαλτέσιος (8), Κόκκαλης (19)

 

ΠΕΥΚΗ (Παύλος): Τσιότρας (16), Μουάτσος, Τσούπρος, Τζαγκαράκης, Μακρυγιάννης (14), Φιλιππόπουλος (9), Ομάρ (14), Γεροόκωστας, Σκόνδρας (5, Ψαρόπουλος (9), Λέζος (3)

 

Διαιτητές: Ορφανός, Αντωνιάδης, Κούλης

 

Κατά την διάρκεια του αγώνα, οι οπαδοί του Αιγάλεω ύψωσαν και κρέμασαν το συγκεκριμένο πανό.

Δηλώσεις προσεχώς

 

Επιμέλεια: Σπυρίδων-Παρασκευάς Μαρκεζίνης 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *