Type to search

Αγγλια Αγγλία-Σενεγάλη ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Παγκόσμιο Κύπελλο Παγκόσμιο κύπελλο 2022 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Σενεγάλη

Αγγλία – Σενεγάλη 3-0 : Τα <<λιοντάρια>> της Αγγλίας βρυχήθηκαν δυνατότερα.

Share

Με πρωταγωνιστές τους Μπέλιγχαμ, Φόντεν και Σακά η Εθνική ομάδα της Αγγλίας εξασφάλισε τη πρόκριση στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ( Κυριακή 4/12 ). Ήταν η καλύτερη ομάδα σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και δικαίως πήρε τη νίκη με τελικό σκορ 3-0. Μπορεί να πιέστηκε στα πρώτα λεπτά, και η Σενεγάλη να έχει χάσει δύο μεγάλες ευκαιρίες, αλλά έπειτα ήλεγξε το παιχνίδι και ούσα άκρως κυνική εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της. Τα γκολ σημείωσαν στο 38′ ο Χέντερσον, στο 45+3′ ο Φόντεν και στο 57′ ο Σακά.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Αγγλία ήταν αρκετά αργή στο πρώτο ημίχρονο και δυσκολεύτηκε αρκετά από τη πίεση των Σενεγαλέζων. Είχε την κατοχή της μπάλας αλλά με το που πλησίαζε τη μεσαία γραμμή, η ομάδα του Σισέ ξεκίνησε να την πιέζει και να την αναγκάζει να οπισθοχωρήσει. Αμυντικά επίσης αντιμετώπισε προβλήματα αλλά οι Ι.Σαρρ και Ντιά δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν. Το ίδιο δεν ίσχυσε για Χέντερσον και Κέϊν που εκτέλεσαν άψογα και έδωσαν προβάδισμα στην Αγγλία με 2 τέρματα με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.

Η Αγγλία είχε την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι με τη κεφαλιά του Στόουνς στο 20′ να περνάει αρκετά άουτ. Η Σενεγάλη δεν κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ στο 23′, με τον Ι.Σαρρ να μην βρίσκει δίχτυα μέσα από τη μικρή περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα ψηλά. Στο 32′ ο ίδιος παίχτης θα παίξει κάθετα για τον Ντιά, αλλά εκείνος θα νικηθεί από τον Πίκφορντ, ο οποίος έκανε εξαιρετική επέμβαση με το αριστερό χέρι.

Η Χαμένη ευκαιρία του Ισμαΐλα Σαρρ.

Τα <<3 λιοντάρια>> προηγήθηκαν στο 39ο λεπτό, με μια υπέροχα δομημένη επίθεση. Ο Κέϊν βρήκε κάθετα τον Μπέλιγχαμ, ο οποίος γύρισε τη μπάλα στο σημείο του πέναλτι για τον Χέντερσον. Εκείνος δεν μπορούσε να αστοχήσει από εκεί και η Αγγλία έκανε το 1-0. Άλλο ένα τέτοιο παράλληλο γύρισμα, αυτή τη φορά του Σακά, θα βρει τον Κέϊν σε πλεονεκτική θέση αλλά το τελείωμα του ήταν κακό. Το δεύτερο γκολ των Άγγλων έχει και αυτό τη σφραγίδα του Μπέλιγχαμ. Μετά από ωραία ατομική ενέργεια, τροφοδότησε τον Φόντεν, ο οποίος έδωσε τη μπάλα δίπλα του στον Κέϊν και εκείνος πλάσαρε τον Μεντί για το 2-0.

Το γκολ του Τζόρνταν Χέντερσον.

Στο δεύτερο μισό η Σενεγάλη φάνηκε να χάνει κάθε ελπίδα να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι με το που ήρθε το 3-0. Κάπου εκεί τελείωσε και η υπόθεση πρόκριση. Στο 56′ ο Ε.Μεντί απέκρουσε ένα δυνατό σουτ του Κέϊν από μακριά, μπλοκάροντας σε δύο χρόνους. Ο Σακά, από εξαιρετικό γύρισμα του Φόντεν, έστειλε ψύχραιμα τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 3-0 στο 57′. Η επόμενη φάση στο παιχνίδι ήρθε στο 74′ με ένα απευθείας χτύπημα φάουλ του Π.Σαρρ που πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Στο 80ο λεπτό, ο Κέϊν δεν θα καταφέρει να φτάσει την μπάλα από το γύρισμα του Ράσφορντ, ενώ στο 90′ ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έστειλε τη μπάλα άουτ από σέντρα του Σο.

Το γκολ του Μπουκαγιό Σακά για το 3-0 της Αγγλίας.

Η Αγγλία θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία στη προημιτελική φάση του Μουντιάλ, το Σάββατο 10/12 στις 21:00 στο Γήπεδο Αλ-Μπαΐτ. Οι δύο ομάδες μολονότι έχουν τεθεί αντιμέτωπες αρκετές φορές σε μεγάλη διοργάνωση, αυτή επρόκειτο να είναι η πρώτη που το ματς θα διεξαχθεί στο πλαίσιο νοκ-άουτ φάσης.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Αγγλία ( Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ) : Πίκφορντ, Σο, Μαγκουάϊρ, Στόουνς ( Ντάϊερ 76′ ), Γουόκερ, Ράϊς, Μπέλιγχαμ ( Μάουντ 76′ ), Χέντερσον ( Φίλιπς 82′ ), Φόντεν ( Γκρίλις 65′ ), Σακά ( Ράσφορντ 65′ ), Κέϊν.

Σενεγάλη ( Αλιού Σισέ ) : Ε.Μεντί, Γιάκομπς ( Μπάλο-Τουρέ 84′ ), Ντιαλό, Κουλιμπαλί, Σαμπαλί, Ι.Σαρρ, Ν.Μεντί, Σις ( Π.Γκεγιέ ), Ντιαττά ( Π.Σαρρ 46′ ), Εντιαγέ ( Ντιένγκ 46′ ), Ντιά.

Γράφει ο Χρήστος Σκούρας.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *