Type to search

ΑΓΓΛΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρέξαμ: Οι ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν σε μια ιστορία 159 χρόνων

Share

 Το Χόλιγουντ ως γνωστόν λατρεύει μία καλή και συναρπαστική ιστορία. Η Ουαλικής καταγωγής Ρέξαμ γράφει εδώ και δύο χρόνια ένα νέο κεφάλαιο στην πλούσια ιστορία της, με πρωταγωνιστές δύο αστέρες της ’’μεγάλης οθόνης’’, τους ιδιοκτήτες της, Ράϊαν Ρέϊνολντς και Ρομπ ΜακΈλενι.

 Ρέξαμ Φούτμπολ Κλαμπ. Μπορεί μέχρι φέτος να αγωνίζεται στις Ερασιτεχνικές κατηγορίες του Αγγλικού ποδοσφαίρου, ωστόσο είναι ένας από τους αρχαιότερους συλλόγους του αθλήματος, με έτος ίδρυσης -το όχι και τόσο κοντινό- 1864.

Χρειάστηκε να περάσουν 159 χρόνια από το έτος ίδρυσης του συλλόγου, για να γίνει ευρέως γνωστός ο Ουαλικός σύλλογος. Ο λόγος που η Ρέξαμ άρχισε να γίνεται δημοφιλής είναι όταν, οι δύο Χολιγουντιανοί ηθοποιοί, Ράϊαν Ρέϊνολντς και Ρομπ ΜακΈλενι αγόρασαν τον σύλλογο, στις 9 Φεβρουαρίου του 2021. Στόχος τους, να αλλάξουν τις τύχες της ομάδας αλλά και να αναπτυχθεί η περιοχή του Ρέξαμ, μέσα από τις επιτυχίες που θα φέρει η ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης.

Δύο χρόνια αργότερα, η Ρέξαμ μπορεί να πανηγυρίσει την άνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες του Αγγλικού ποδοσφαίρου. Έπειτα από 15 συναπτά έτη παρουσίας στη Νάσιοναλ Λιγκ (5η κατηγορία), η νέα σεζόν θα βρει την Ρέξαμ να αγωνίζεται στα γήπεδα της Λιγκ 2 (4ης κατηγορίας).

Η άνοδος εξασφαλίστηκε μία αγωνιστική πριν το φινάλε του πρωταθλήματος και πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους φιλάθλους της ομάδας που είχαν κατακλύσει το ‘’Ρέϊσκρους Γκράουντ’’. Συγκεκριμένα, τη 45η αγωνιστική της Νάσιοναλ Λιγκ, η Ρέξαμ φιλοξένησε τη Μπόρεχαμ Γουντ και κατάφερε, παρότι βρέθηκε να χάνει από νωρίς, να ανατρέψει το σκορ και να πάρει τη νίκη που έδωσε την άνοδο, με 3-1. Έτσι, η Ρέξαμ έφτασε τους 110 βαθμούς, σύνολο που αποτελεί ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στις πέντε (5) κατά σειρά κατηγορίες του Αγγλικού ποδοσφαίρου.  

Σφυρίζοντας την λήξη της αναμέτρησης, ανάμεσα στους 10.000 φιλάθλους των γηπεδούχων που είχαν γεμίσει το γήπεδο, ήταν και οι δύο ιδιοκτήτες της ομάδας, που πανηγύριζαν έξαλλα, αρχικά από τις εξέδρες και μετέπειτα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μαζί τους, είχαν ακόμη έναν σταρ του Χόλιγουντ, τον Πολ Ρουντ, ο οποίος κατέγραφε τις αντιδράσεις των Ρέϊνολντς και ΜακΈλενι καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.  

Το σκεπτικό της αγοράς της Ρέξαμ

 Οι δύο συνάδελφοι και συνιδιοκτήτες, Ράϊαν Ρέϊνολτνς και Ρομπ ΜακΈλενι αποφάσισαν πέρα από την χρόνια καριέρα τους στην ‘’μεγάλη οθόνη’’ να επενδύσουν και σε έναν αθλητικό σύλλογο. Έψαχναν μία ομάδα με ιστορία, φιλάθλους και δυνατότητες να ανθίσει. Η Ρέξαμ τα έχει όλα. Είχε και κάτι ακόμη όμως. Αγωνίζεται στα πρωταθλήματα της χώρας (Αγγλίας) που το ποδόσφαιρο θεωρείται τέχνη.

 Την χώρα που στην κορυφή των πρωταθλημάτων της (Πρέμιερ Λιγκ) αγωνίζεται η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, η Λίβερπουλ, η Άρσεναλ και η Μάντσεστερ Σίτι, μεταξύ άλλων. Κάπου στη μέση, βρίσκονται οι καλύτεροι συλλόγοι της Ουαλίας, Κάρντιφ και Σουόνσι. Από τη νέα σεζόν, πολύ πιο χαμηλά βέβαια,  θα βρίσκεται η Ρέξαμ. Όσον αφορά την τελευταία, εδώ μπαίνει στη ‘’συζήτηση’’ η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Εάν κερδίσεις όσα παιχνίδια χρειάζεται, ανεβαίνεις στην παραπάνω κατηγορία γι’ αυτό και κάθε ομάδα μπορεί να ονειρεύεται την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ. Μία κατηγορία με μισθούς πολλών εκατομμυρίων, παγκόσμια και πλουσιοπάροχα τηλεοπτικά δικαιώματα και πολλά αστέρια.

  Μεταξύ του Χόλιγουντ
και του Αγγλικού ποδοσφαίρου υπάρχει ένα κοινό. Είναι δύο ‘’μέρη’’ όπου τα όνειρα μπορούν να πάρουν σάρκα και οστά.

Η ιστορία της Ρέξαμ

 Πολλοί άνθρωποι γνώριζαν τη Ρέξαμ πριν την αγοράσουν οι Ρέϊνολντς και ΜακΈλενι καθώς είναι ο τρίτος μακροβιότερος σύλλογος στην ιστορία του ποδοσφαίρου, με έτος ίδρυσης το 1864. Η ομάδα έχει κατακτήσει 23 κύπελλα Ουαλίας στο παρελθόν, νούμερο που αποτελεί ρεκόρ και στην αρχή της δεκαετίας του 90’ (1991/92), είχε καταφέρει να αφήσει εκτός συνέχειας την Άρσεναλ με 2-1, στο 3ο γύρο του κυπέλλου Αγγλίας (FA Cup). Ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε πως όσοι γνώριζαν την ύπαρξη της ομάδας κυρίως είναι κάτοικοι που ζουν στην περιοχή της Βόρειας Ουαλίας.
 Χρυσή περίοδος για την Ρέξαμ θεωρείται η δεκαετία του 70’ που αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου. Σιγά – σιγά όμως είχε καθοδική πορεία φτάνοντας στην πέμπτη κατηγορία όπου και ‘’ρίζωσε’’. Εκεί, κλήθηκε να διαχειριστεί μεταξύ άλλων και δύσκολες χρονιές, δημιουργώντας παράλληλα ‘’κόντρες’’ με την Μπαρνέτ, την Ίστλιχ και την Άλντερσοτ Τάουν.
Έπειτα, στα τέλη του 2020 ξεκίνησαν οι ‘’ψίθυροι’’ για το ενδιαφέρον του δίδυμου από το Χόλιγουντ. Ψίθυροι που τον Φεβρουάριο του 2021 επιβεβαιώθηκαν, όπου και επισημοποιήθηκε η αγορά της Ρέξαμ.  
 

Πως το Χουλιγουντιανό δίδυμο άλλαξε την σελίδα στη Ρέξαμ 

 Η σχέση μεταξύ των ιδιοκτητών και των φιλάθλων της Ρέξαμ δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο στην αρχή. Σε δηλώσεις του στην τοπική εφημερίδα ‘’The Leader’’, ο Σον Πέγιτς, ο οποίος μετρά με την φανέλα του συλλόγου περισσότερες από 200 συμμετοχές, είχε αναφέρει, ‘’ Όταν διάβασα από τα social media και άκουσα τις φήμες για την εξαγορά της Ρέξαμ από τους Ρέϊνολντς και ΜακΈλενι, νόμιζα πως ήταν αστείο.’’ Η τοποθέτηση του πρώην παίκτη της ομάδας, ήταν συνηφασμένη με την γνώμη των φιλάθλων της Ρέξαμ, τότε. Γρήγορα όμως, το κλίμα άλλαξε.    
 
 Απ’ όταν ανέλαβε το Χολιγουντιανό δίδυμο, η Ρέξαμ άρχισε να γίνεται με ταχύτατους ρυθμούς δημοφιλής. Αρχικά, ο σύλλογος έκανε ρεκόρ πώλησης εισιτηρίων, υπέγραψε συμφωνία χορηγίας στη φανέλα με την πλατφόρμα TikTok και εντάχθηκε έπειτα από συφωνία στο δημοφιλές βιντεο – παιχνίδι FIFA.


Ο Ράϊαν και ο Ρομπ ‘’πότησαν’’ την πόλη αλλά και την κοινωνία του Ρέξαμ με αγάπη και σεβασμό. Προωθούν αδιάκοπα την ομάδα μέσω των social media, ( ο Ρεϊνολντς έχει 41 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram, μόνο). Πλέον, όλες οι ενέργειες των ιδιοκτητών της Ρέξαμ ώστε η ομάδα να μεγαλώσει και να γνωρίσει επιτυχίες, έχουν αναγνωριστεί από τους φίλαθλους της ομάδας, γι’ αυτό σχεδίασαν ένα ‘’WREXHAM’’ με ‘’Hollywood’’ στυλ, ακριβώς έξω από την πόλη.  
                             

Στην πόλη του Ρέξαμ, φαίνεται πως έχει ’’πέσει’’ λίγη από την Χολιγουντιανή μαγική σκόνη, η οποία έχει φέρει ενθουσιασμό και ελπίδα, που έφεραν και την άνοδο στην Λιγκ 2 μετά από 15 χρόνια με ρεκόρ συγκομιδής βαθμών. Όπως είχε γράψει σε δημοσίευση στον λογαριασμό του στο twitter ο Ρομπ ΜακΈλενι, ’’το ποδόσφαιρο είναι τρέλα’’.


Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

Tags: