Type to search

chicago bullls chicago bulls Derrick rose Derrick Rose NBA Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

Ντέρικ Ρόουζ: Μια καριέρα που έμεινε στο «Αν».

Share

   Ένα από τα μεγαλύτερα “what if” σιγοψιθυρίσαμε για πρώτη φόρα, σαν σήμερα 11 χρόνια πριν, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Ο rookie της σεζόν 2008-09 και πολυτιμότερος παίχτης της κανονικής διάρκειας τη σεζόν 2011-12 Ντέρικ Ρόουζ, είδε την τύχη να του γυρνάει την πλάτη για πρώτη, από τις πολλές φορές που έμελλε να ακολουθήσουν στην καριέρα του.

   Το ρολόι στον φωτεινό πίνακα έδειχνε 1:22 πριν την λήξη του 1ου αγώνα, του πρώτου γύρου των πλέι οφ της Ανατολικής περιφέρειας. Οι Σικάγο Μπούλς, κρατούσαν την νίκη στα χέρια τους καθώς η διαφορά των 12 πόντων από τους Φιλαδέλφεια Σίξερς έμοιαζε ικανή να τους χαρίσει το 1-0 στην σειρά. Ο Ρόουζ εκείνη την χρονική στιγμή “μετρούσε” 23 πόντους, 9 ριμπάουντ και 9 ασσίστ σε 37′ λεπτά παιχνιδιού και με την νίκη ουσιαστικά κλειδωμένη, δεν είχε τον παραμικρό λόγο να βρίσκεται στο παρκέ. Σε μια από τις αγαπημένες του διεισδύσεις προς το καλάθι και επιχειρώντας “jumpstop” ένιωσε τον αριστερό του χιαστό να διαλύεται.

Παρακάτω το βίντεο με τον τραυματισμό.

Έκτοτε, ο εκρηκτικός πλέι μέικερ των Μπούλς ταλαιπωρήθηκε με τραυματισμούς το 2013 κόβοντας τον δεξί του μηνίσκο 10 παιχνίδια αφότου είχε επιστρέψει από τον πρώτο τραυματισμό, με αποτέλεσμα να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Το 2015, έκοψε ξανά τον δεξί του μηνίσκο ενώ το 2017 τον αριστερό του.

Παρόλα αυτά ο Ρόουζ στα πρώτα δύο χρόνια της καριέρας του είχε καταφέρει τα εξής επιτεύγματα:

  • Πολυτιμότερος παίχτης: 2011
  • Επιλέχτηκε σε All-Star: 2010, 2011, 2012
  • Καλύτερη πρώτη πεντάδα: 2011
  • Rookie της χρόνιας: 2009
  • Βραβείο δεξιοτήτων: 2009

 

Γράφει ο Στέλιος Παπαδόπουλος.

Tags:

You Might also Like