Type to search

ΑΓΓΛΙΑ Αρχική Διεθνή ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Κεντρική Λέστερ Νότιγχαμ Φόρεστ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πρόκριση

Νότιγχαμ Φόρεστ – Λέστερ 4-1: Αρνητικό «στοιχειωμένο» ρεκόρ 62 χρόνων για τις «αλεπούδες» στο «Σίτι Γκράουντ»

Share

Η Λέστερ γνώρισε τη συντριβή με 4-1 από την Νότιγχαμ Φόρεστ για το FA Cup, «επιτυγχάνοντας» με τα τέσσερα τέρματα παθητικό και τον αποκλεισμό της, ένα αρνητικό ρεκόρ που κρατούσε για περισσότερο από μισό αιώνα στην ιστορία του θεσμού.

 

Σε πραγματικό εφιάλτη εξελίχθηκε το απόγευμα Κυριακής (6/2 18:00)  για τη Λέστερ, με την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς να βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου και εν τέλει να γνωρίζει το διασυρμό και αποκλεισμό με 4-1 από τη Νότιγχαμ Φόρεστ μένοντας εκτός συνέχειας για το FA Cup. Η αναμέτρηση που έλαβε χώρα στο «Σίτι Γκράουντ» βρήκε τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο 23ο λεπτό με το τέρμα του Ζίνκερνάγκελ, με το σύνολο του Στίβεν Κούπερ να εκμεταλλεύεται την ατονική και πλήρως «κοιμισμένη» ανασταλτικά Λέστερ, «τιμωρώντας» κάθε λάθος της άμυνας της, φτάνοντας τον δείκτη του σκορ στο εμφατικό 3-1 από το ημίχρονο κιόλας με τους Τζόνσον στο 24′ και Γουόραλ στο 32′ να σκοράρουν για τους «ρέντς», ενώ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν λίγο πριν την ανάπαυλα με τον Ιχενάτσο στο 40ο λεπτό έπειτα από αποτυχημένη έξοδο του Σαμπά.

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξαν πολλά, οι «αλεπούδες» είχαν την κατοχή και τον «έλεγχο» του παιχνιδιού χωρίς ωστόσο να κάνουν τους αντιπάλους τους να «καρδιοχτυπήσουν» ιδιαίτερα μιας και δεν κατάφεραν να παράξουν κάποια μεγάλη για τους ίδιους ευκαιρία. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σε μια εκ των ελαχίστων οργανωμένων επιθέσεων για τη Νότιγχαμ (στο β’ ημίχρονο), οι Ζίνκερνάγκελ και Σπένς θα συνεργαστούν άψογα, με τον πρώτο να βγάζει μόνο του τον 21χρονο Άγγλο με κάθετη μέσα στη μεγάλη περιοχή, και εκείνον να «υπογράφει» το τελικό 4-1 και τον βαρύ αποκλεισμό της τροπαιούχου στον θεσμό για τη σεζόν 2020/21, Λέστερ.

 

«Μαύρο» ρεκόρ 62 ετών!

Η Λέστερ στη φετινή διοργάνωση του FA Cup είχε τον ρόλο της «υπερασπίστριας» του τίτλου έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο για τη σεζόν 2020/21 απέναντι στην Τσέλσι με σκορ 1-0 και γκολ του Τίλεμανς στο 63′, στις 15 Μαΐου 2021 στον τελικό που διεξήχθει στο Στάδιο «Γουέμπλει» με την παρουσία 20.000 θεατών στη μετά-lockdown εποχή στο «νησί». Η υπεράσπιση του τίτλου δεν.. πήγε και τόσο καλά για τις «αλεπούδες» που με την βαριά ήττα τους (4-1) και αποκλεισμό σήμερα στο «Σίτι Γκράουντ» από την Νότιγχαμ Φόρεστ, έγιναν μόλις οι 3οι «υπερασπιστές» του τίτλου που αποκλείονται από το FA Cup διαφορά τερμάτων 3+.

Η εν λόγω συγκυρία είχε να συμβεί από το μακρινό 1960 όταν η τροπαιούχος -τότε- στο Fa Cup Νότιγχαμ Φόρεστ για τη σεζόν 1958-1959 γνώρισε τον αποκλεισμό στη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς (1959-1960) από την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 3-0 εκτός έδρας. Ενώ η«γέννηση» του αρνητικού αυτού ρεκόρ έμελλε να εδραιωθεί στο μακρινό 1906, όταν η τροπαιούχος Άστον Βίλα για τη σεζόν (1904-1905) γνώριζε τη συντριβή στον θεσμό της επόμενης περιόδου, από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 5-1.

 

 

 

Γιώργος Αυλακιώτης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *