Type to search

Β' ΕΠΣΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πεύκη – Θρίαμβος Χαϊδαρίου 1-0: Εντάσεις, σκληρό ματς και δύο κόκκινες

Share
Πεύκη - Θρίαμβος Χαϊδαρίου

Με 1-0 επικράτησε η γηπεδούχους Πεύκη του Θριάμβου Χαϊδαρίου, σε έναν αγώνα που σημαδεύτηκε από εντάσεις μεταξύ παικτών αλλά και δύο κόκκινες κάρτες.

 

Τον Θρίαμβο Χαϊδαρίου υποδέχτηκε η Πεύκη για την 14η αγωνιστική της Β’ ΕΠΣΑ, παίρνοντας μια σημαντική νίκη με 1-0. Της έναρξης του αγώνα προηγήθηκε ένα όμορφο στιγμιότυπο, όταν οι δύο ομάδες αλλά και οι οπαδοί διατήρησαν ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του ποδοσφαιριστή της Ηλιούπολης, Αλέξανδρου Λάμπη, που απεβίωσε αφού κατέρρευσε την ώρα ενός αγώνα την Τετάρτη (2/2). Ο αδικοχαμένος παίκτης είχε φορέσει στο παρελθόν και την φανέλα της Πεύκης.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τους γηπεδούχους να έχουν ξεκάθαρα την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον Θρίαμβο να περιορίζεται σε πιο παθητικό ρόλο. Η κατοχή της μπάλας ήταν υπέρ της Πεύκης, η οποία όμως κατάφερε να απειλήσει κυρίως από στημένες φάσεις. Της ανήκει όμως και η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους, όταν στο 33′ ο Τσεπελέ βγήκε μόνος τετ-α-τετ, με την άμυνα του Θριάμβου που ακολουθούσε να καταφέρνει την τελευταία στιγμή να βάλει την κόντρα και να διώξει την μπάλα κόρνερ για λίγα εκατοστά.

 

Ενός λεπτού σιγή για τον Αλέξανδρο Λάμπη

 

Από το πρώτο 45λεπτο όμως οι δύο ομάδες είχαν δείξει την διάθεση τους να παίξουν σκληρά, με την γιατρό του αγώνα να χρειάζεται να μπει δύο φορές στο γήπεδο. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε η εικόνα του παιχνιδιού, ενώ βλέπαμε ακόμα πιο συχνά φάουλ και όλο και λιγότερο ποδόσφαιρο.

Τελικά, η Πεύκη εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή της και στο 61′ ο Βάσος με μια καταπληκτική εκτέλεση φαόυλ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Κούμη. Παίκτες και οπαδοί της Πεύκης πανηγύρισαν, το γκολ όμως αποτέλεσε αφορμή για διαπληκτισμούς. Μερικοί ποδοσφαιριστές του Θριάμβου δεν άργησαν να πιαστούν στα χέρια με παίκτες της Πεύκης και τα «αίματα άναψαν».

Πάνω στην αναταραχή της στιγμής, ο Τζεβελέκος θα πιάσει τον Μπούντρα της Πεύκης από τον λαιμό και θα τον ρίξει κάτω. Αυτό φυσικά δεν διέφυγε από την προσοχή του διαιτητή Κασίδη, ο οποίος αμέσως του έδειξε την κόκκινη κάρτα. Οι εντάσεις βέβαια συνεχίστηκαν για μερικά λεπτά, με τους διαιτητές και τους ψύχραιμους να προσπαθούν μάταια να επαναφέρουν την ηρεμία.

 

Γκολ Πεύκης

 

Τελικά μετά από λίγο το παιχνίδι συνεχίστηκε, οι εκνευρισμένοι όμως δεν είχαν ησυχάσει. Πριν ακόμα παιχτούν λίγα δευτερόλεπτα ποδοσφαίρου ο Καλαμοτουσάκης του Θριάμβου αντίκρισε την δεύτερη κόκκινη κάρτα του παιχνιδιού! Ο παίκτης της ομάδας από το Χαϊδάρι αποχώρησε και αυτός για τα αποδυτήρια, φανερά εκνευρισμένος, αφήνοντας την ομάδα του με εννιά παίκτες.

Η συνέχεια τελικά δόθηκε μετά από αρκετά λεπτά καθυστερήσεων. Ο Θρίαμβος είχε πλέον να ανέβει ένα βουνό σε έναν αγώνα που έτσι και αλλιώς θεωρούνταν αουτσάιντερ. Η Πεύκη διατήρησε εύκολα το πάνω χέρι στο ματς, έριξε τον ρυθμό μέχρι το τέλος και ουσιαστικά δεν απειλήθηκε. Σε ορισμένες φάσεις εκμεταλλεύτηκε και την αριθμητική υπεροχή της, κυρίως με τον Σπυριδάκη που είχε δύο καλές ευκαιρίες μέσα από την περιοχή στο 73′ και το 85′, με την πρώτη να πηγαίνει άουτ και την δεύτερη στα χέρια του τερματοφύλακα.

Ο σκληρός χαρακτήρας του αγώνα επιβεβαιώθηκε και στο 88′ όταν η γιατρός μπήκε για τρίτη φορά στον αγωνιστικό χώρο για να προσφέρει τις απαραίτητες βοήθειες στον Μακρυνικόλα, ο οποίος είχε χτυπήσει στο κεφάλι. Με την νίκη αυτή η Πεύκη διατηρεί την δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου, από την άλλη πλευρά ο Θρίαμβος παραμένει τελευταίος με 8 βαθμούς.


Οι ενδεκάδες του αγώνα

 

Πεύκη: Ιωσήπου – Κόντης (89′ Τσότρας), Παπακωνσταντίνου, Ανδρέου, Μπογκντάνι – Μπούντρας, Τσεπελέ (73′ Μακρής), Σταύρου (Μπάρε 45′) – Σπυριδάκης, Βάσος, Μακρυνικόλας (89′ Σούφλης)

 

Θρίαμβος Χαϊδαρίου: Κούμης – Κοντοπύργιας, Λώλος, Τζεβελέκος, Κερμέζο – Μπαρμπούδης, Κρυεμάντι, Θεοδώρου, Χήτος – Καλαμοτουσάκης, Μπαγετάκος

 

 

Κωνσταντίνος Ξενακούδης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *