Type to search

ΒΟΛΕΪ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

AEK AOΦ Πορφύρα 3-1: Νίκη ”με το μυαλό στο κύπελλο” για τις κιτρινόμαυρες

Share

Νίκη “με το μυαλό στο κύπελλο” όπως χαρακτηριστικά έλεγαν οι αθλήτριες της ΑΕΚ, με αντίπαλο την ομάδα της ΑΟΦ Πορφύρα με 3-1 σετ στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας για την 20η αγωνιστική της Volley League γυναικών.

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2021-2022 / ΑΕΚ – ΠΟΡΦΥΡΑΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η Ένωση ήταν το φαβορί στην αναμέτρηση κάτι που έπρεπε να αποδείξει στα παρκέ. Μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι ανέπτυξε γρήγορα ένα προβάδισμα έξι πόντων με την ομάδα του Πειραιά να βγάζει αντίδραση στα μέσα του πρώτου σετ μειώνοντας την διαφορά στους 2 πόντους, κάτι που ωστόσο δεν ήταν αρκετό με την ΑΕΚ να παίρνει το πρώτο σετ με το τελικό 25-19.

Επανάληψη σκηνικού είχαμε στο 2ο σετ με τις αθλήτριες της ΑΕΚ να χτίζουν μεγάλη διαφορά που έφτασε και τους 12 πόντους και να φτάνουν στην επικράτηση με 25-11.

Στο τρίτο σετ οι αθλήτριες του πορφύρα μπήκαν πιο δυνατά προηγήθηκαν με 5-0 προβάδισμα το οποίο διατήρησαν καθόλη την διάρκεια του 3ου σετ το οποίο κέρδισαν με 25-22 μειώνοντας στο 2-1.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι τα μισά του 4ο σετ, η ΑΕΚ αρχικά προηγήθηκε στο σκορ (3-2), μεγάλωσε τη διαφορά στους 5 πόντους με το σκορ στο 9-4, ωστόσο ο πορφύρας μείωσε αρχικά στους τρεις (11-8) και ύστερα στους δύο (13-11). Εκείνο ήταν το σημείο καμπής για τις αθλήτριες της ΑΕΚ οι οποίες με 3 διαδοχικούς πόντους ανέβασαν την διαφορά στους 5 πόντους, ενώ προς τα τέλη του σετ η διαφορά έφτασε στους ”7” με την Ένωση τελικά να καθαρίζει το σετ με 25-15.

Η ΑΕΚ όπως είπαμε από την αρχή επικράτησε έχοντας στην άκρη του μυαλού το παιχνίδι κυπέλλου με τον Παναθηναικό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Στο πρωτάθλημα πλέον είναι στην 3η θέση στο +1 από τον ΠΑΟΚ που έχει παιχνίδι λιγότερο.

Στην αντίπερα όχθη για τον Πορφύρα ήταν μπορούμε να πούμε μια ήττα εντός προγράμματος, με την προπονήτρια της ομάδας να δηλώνει ικανοποιημένη από την απόδοση των αθλητριών της. Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Πορφύρα θα παίξει εντός έδρας με αντίπαλο των Ολυμπιακό σε μια ακόμη δύσκολη αποστολή στην προσπάθεια της ομάδας να μείνει στην κατηγορία.

ΣΕΤ: 25-19, 25-11, 22-25, 25-15

Γιώργος Στογιάννος

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *