Type to search

Κεντρική ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτυ 1-0: Μεγάλη πρόκριση για τον Τούχελ στον τελικό του FA Cup

Share

Σπουδαία ήταν η πρόκριση που πήρε η Tσέλσι επί της Μάντσεστερ Σίτυ στο Γουέμπλεϊ, με τους Λονδρέζους να κατορθώνουν να επικρατούν με 1-0 και να διεκδικούν το Fa Cup για 14η φορά στην ιστορία τους.

Είναι επίσημο. Στον τελικό του FA Cup για το 2021 θα βρεθεί η Τσέλσι η οποία αφού αφού εκμεταλεύτηκε την δύσκολη προσαρμογή της Σίτυ στο ματς εξαιτίας του εκτεταμένου rotation του Πεπ Γκουαρδιόλα (8/11 αλλαγές από αναμέτρηση με Ντόρτμουντ) σκόραρε στο 55’ και πήρε την πρόκριση για να διεκδικήσει ακόμη έναν τίτλο την φετινή σεζόν, εκτός από το Champions League.

Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΗΣ ΤΣΕΛΣΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΚΟΥΑΡΔΙΟΛΑ

Αναλυτικότερα, το ματς άρχισε με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να επιχειρεί να παίξει το παιχνίδι της. Έτσι έδειξε τουλάχιστον, καθώς τα σχέδια του Πεπ δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Νωρίς νωρίς μάλιστα η Τσέλσι βρήκε αρκετούς χώρους, με αποτέλεσμα αυτός να είναι και ο τρόπος που την έφερε κοντά στο γκολ, όταν στο 6’ ο Ζίγιεχ σκόραρε, αλλά ήταν εκτεθειμένος, ενώ και δύο λεπτά αργότερα με την σέντρα σουτ του Ρις Τζέιμς. Κάπου εκεί ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Η Σίτυ αδυνατούσε να φτιάξει παιχνίδι, με το 3-5-2 του Τούχελ να αποδίδει πλήρως και με την συμπλήρωση του 20λεπτου, η Τσέλσι ξανααπείλησε με τον Τσίλγουελ να αστοχεί με την μία από πλεονεκτική θέση.

Ο χρόνος κυλούσε και ήταν προφανές πως οι «Πολίτες» δεν πατούν καλά, όντες επηρεασμενοι από τις αρκετές αλλαγές μεσοεπιθετικά. Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε μετρούσε 4 λάθη σε 27 λεπτά αγώνα, πράγμα σπάνιο ενώ ο Ραχίμ Στέρλινγκ έδειχνε να συνεχίζει τις κακές του εμφανίσεις, που δεν προκαλούν εντύπωση πλέον, το 2021. Αν μάλιστα δεν ήταν ο Λαπόρτ στο 32’, δεδομένα το προβάδιμα των Λονδρέζων θα είχε προκύψει νωρίτερα.

Ακολούθησε ένα καλό δεκάλεπτο της Μάντσεστερ Σίτυ, αλλά τίποτα ουσιώδες, με την τελευταία φάση του ημιχρόνου να είναι μία κεφαλιά του Φερναντίνιο στο 43’, που προέκυψε ύστερα από δύο διαδοχικά κόρνερ του Ντε Μπρόινε, αλλά δίχως αποτέλεσμα. Κάπως έτσι καταλήξαμε στο 0-0 του πρώτου μέρους, με τον Τόμας Τούχελ να είναι δικαιολογημένα απόλυτα ευχαριστημένος, μιας και η ομάδα του στάθηκε αξιοπρεπέστατα και ήταν και καλύτερη…στα σημεία, ενώ στο «γαλάζιο στρατόπεδο» κυριαρχούσε ο προβληματισμός που αφορούσε τόσο την κακή κυκλοφορία της μπάλας, όσο και την μία μόλις προσπάθεια εντός εστίας, η οποία έλαβε χώρα στο 10’ από τον Γκαμπριέλ Ζεσούς.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΤΣΕΛΣΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΤΕ ΜΠΡΟΙΝΕ

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για την Σίτυ, καθώς ο Βέλγος αρχηγός της αντικαταστάθηκε αναγκαστικά, με τον Φόντεν να παίρνει την θέση του στο 48’. Παρόλα αυτά η διάθεση των ποδοσφαιριστών των τυπικά φιλοξενούμενων ήταν διαφορετική, καθώς πλέον αποφάσισαν να πιέσουν ψηλά και να βγάλουν περισσότερη ένταση στο παιχνίδι τους. Αυτός ήταν και ο λόγος που πιθανώς βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Με την άμυνα της  Σίτυ πολύ ψηλά, ο Μέισον Μάουντ πέταξε την μπάλα στον Βέρνερ στο 55’ και αυτός έκανε ακριβώς ότι και στο γκολ του 6ου λεπτού που ακυρώθηκε. Τροφοδότησε τον Ζίγιεχ και αυτός στο ντεμπούτο του σε ημιτελικό Αγγλίας δεν απώλεσε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.

Ανάλογη ήταν η εικόνα της αναμέτρησης και στα λεπτά που ακολούθησαν. Η Σίτυ παρέμεινε πλέον δικαιολογημένα πολύ ψηλά στο γήπεδο και ο σκόρερ της Τσέλσι εκμεταλεύτηκε, δύο λεπτά μετά το γκολ του, το πρώτο λάθος του Ντίαζ στο ματς, αλλά αστόχησε απέναντι από τον Στέφενς.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΙΤΥ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΓΚΙΝΤΟΓΚΑΝ

Η είσοδος του Γκιντογκάν στο ματς ήταν ό,τι πιο αξιόλογο είχε να επιδείξει η ομάδα του Γκουαρδιόλα στα πρώτα 20 λεπτά του δευτέρου μέρους. Αυτή όμως ήταν αρκετή. Ο Γκιντογκάν πήρε προσπάθειες, έφτιαξε το παιχνίδι της ομάδας του και μαζί με τους Φόντεν και Φερναντίνιο, κατέστησαν την Σίτυ σαφώς πιο απειλητική.

Ο Ντίαζ έχασε μεγάλη ευκαιρία από την μικρή περιοχή στο 70’ για να ισοφαρίσει, ο Στέρλινγκ αδυνατούσε να μπει στο ματς και να αξιοποιήσει τις πάσες που στόχευαν στο κεφάλι του μπροστά στον Ρούντιγκερ, έχοντας υποπέσσει και σε αρκετά εύκολα λάθη και η Τσέλσι απλά περίμενε στο δικό της μισό με την κατοχή της μπάλας να φτάνει στο 71-29%. Τα συνεχόμενα κόρνερ της Μάντσεστερ Σίτυ δεν απέφεραν κάτι, με τον Βέρνερ δύο λεπτά πριν την αλλαγή του να διασχύει όλο το γήπεδο και να αστοχεί από δύσκολη γωνία με το αριστερό.

To σκηνικό της αναμέτρησης μετατράπηκε σε παράσταση για έναν ρόλο αλλά η αμυντική διάταξη της Τσέλσι άντεξε. Το σουτ του Ρόντρι στο 82’ ήταν αδύναμο, ο Ραχίμ Στέρλινγκ είχε κακή ισορροπία στο 84’ μετά από το κακό κοντρόλ του Ζεσούς, ο Κέπα βρήκε απάντηση στην κεφαλιά του Λαπόρτ στο 94’ και η Τσέλσι, αν και ξανασκόραρε με τον Πούλισικ δύο λεπτά πριν την λήξη αλλά της…ξαναακυρώθηκε το γκολ, πανηγύρισε σαν ένα…ταξίδι στο φεγγάρι (σύμφωνα με δήλωση του Τούχελ) την μεγάλη της πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, αναμένοντας την Λέστερ ή την Σαουθάμπτον στον τελικό της Διοργάνωσης

MVP:

Θα μπορούσαν να είναι όσοι υπερασπίστηκαν την αμυντική γραμμά της Τσέλσι σε όλο το ενενηντάλεπτο. Ξεχώρισε σίγουρα ο Αθπλικουέτα και ο Ρούντιγκερ. Παρόλα αυτά, το γκολ του Ζίγιεχ κρίνει το ματς και εμείς επιλέγουμε τον Μαροκινό για πολυτιμότερο ποδοσφαιριστή της αναμέτρησης.

ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ

  • Chelsea: Arrizabalaga, Azpilicueta, Silva, Rudiger, James, Kante, Jorginho, Chilwell, Mount (Havertz 78’) , Ziyech (Emerson 78’), Werner (Pulisic 78’)
  • Manchester City: Steffen, Cancelo, Dias, Laporte, Mendy, Rodrigo, Fernandinho, De Bruyne (Foden 48’), Torres (Gundogan 63’), Sterling, Jesus

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ

 

 

 

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *