Type to search

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Φούλαμ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ 3-1: Αυτοκαταστροφικοί οι «κότατζερς», χαρίσανε τη πρόκριση στους «κόκκινους διαβόλους»

Share

Η Φούλαμ φαινόταν να είχε την πρόκριση στα… χέρια της και την έδωσε απλόχερα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μέσα σε πέντε λεπτά χάθηκαν όλα για τους φιλοξενούμενους, αφού μεσολάβησαν δύο γκολ και τρεις κόκκινες κάρτες και το γκολ του Μίτροβιτς από το 50′ δεν αποδείχθηκε αρκετό. Αποβλήθηκε στο 72′ ο Γουίλιαν για χέρι πάνω στη γραμμή του τέρματος, ενώ το ίδιο συνέβη στον Σέρβο επιθετικό, που έσπρωξε τον διαιτητή και στον προπονητή της ομάδας, Μάρκο Σίλβα, για διαμαρτυρίες. Τα γκολ στο 75′ του Μπρούνο Φερνάντες, με πέναλτι, και ξανά στο 90+6′, και στο 77′ του Σάμπιτζερ έδωσαν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του FA Cup στη Γιουνάιτεντ.

Απίστευτα πράγματα συνέβησαν στο «Ολντ Τράφορντ» και η Φούλαμ τα.. πέταξε όλα όσα έκανε σωστά, για 72 λεπτά, στα σκουπίδια! Μετά τις τρεις κόκκινες κάρτες η Γιουνάιτεντ εκμεταλλεύτηκε το πέναλτι που κέρδισε για να ισοφαρίσει στο σκορ, και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα πέτυχε άλλο ένα τέρμα για να σφραγίσει τη πρόκριση στο Γουέμπλεϊ, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μπράιτον.

Το πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο, με τη κατοχή να είναι 50-50 και τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν φάσεις, με τους Λισάντρο Μαρτίνεζ και Ντιόπ να είναι εξαιρετικοί στα μετόπισθεν, έκαστος για την ομάδα του.

Στη μοναδική αξιοσημείωτη ευκαιρία, στο δεύτερο λεπτό, ο Ντε Χέα πέταξε τη μπάλα κόρνερ σε κεφαλιά του Ντιόπ.  Καλές προϋποθέσεις δημιούργησε στις καθυστερήσεις η Γιουνάιτεντ αλλά ο Ριμ παρενέβη στο σουτ του ΜακΤόμινεϊ.

Όπως ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησε και το δεύτερο, με τον Ντε Χέα να κάνει σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Ρόμπινσον. Και έκανε μία ακόμα καλύτερη ένα λεπτό μετά (48’) σε τρομερό σουτ του Γουίλιαν, που είχε κατεύθυνση στη γωνία της εστίας του.

Η ανωτερότητα της Φούλαμ μετετράπη σε γκολ στο 50’. Μετά από αδράνεια της άμυνας της Γιουνάιτεντ να απομακρύνει τη μπάλα από κόρνερ, εκείνη στρώθηκε στον Μίτροβιτς, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα. Πρώτο του γκολ στον θεσμό, στον 12ο του αγώνα.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» βγήκαν στην επίθεση ψάχνοντας γκολ αλλά στο 54’ το σουτ του Φερνάντες πέρασε άουτ. Και κινδύνευσαν να δεχθούν και δεύτερο τέρμα στο 66’. Ο Μίτροβιτς πήρε μια τρομερή κεφαλιά αλλά ο Ντε Χέα «πέταξε» και έδιωξε τη μπάλα, που κατευθυνόταν προς την εστία.

Η Γιουνάιτεντ πραγματοποίησε τρομερή αντεπίθεση στο 70’ αλλά το σουτ του Σάντσο ανακόπηκε πάνω στη γραμμή από τον Γουίλιαν. Ο Κρις Κάβαναγκ έδειξε αρχικά κόρνερ αλλά με τη βοήθεια του VAR υπέδειξε πέναλτι για χέρι του Βραζιλιάνου και τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Την ίδια στιγμή, ο Μίτροβιτς διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή και τον έσπρωξε. Ο Κάβαναγκ έβγαλε και σε αυτόν κόκκινη κάρτα και άφησε τη Φούλαμ με εννέα παίκτες. Ταυτόχρονα, αποβλήθηκε και ο προπονητής της ομάδας, Μάρκο Σίλβα, για διαμαρτυρίες.

Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Μπρούνο Φερνάντες στο 75’ και ισοφάρισε σε 1-1. Η Φούλαμ τα είχε… χάσει, και 89 δευτερόλεπτα αργότερα ολοκληρώθηκε η ανατροπή. Από γύρισμα του Σο, ο Σάμπιζτερ σκόραρε με το τακουνάκι και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Τεν Χαγκ. Το τελικό 3-1 ήρθε στο 90+6′ με τον Φερνάντες να σημειώνει το δεύτερο τέρμα του στην αναμέτρηση και την Γιουνάιτεντ να παίρνει την πρόκριση στα ημιτελικά, όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Μπράιτον στο «Γουέμπλεϊ».

Συνθέσεις:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Σο, Λισάντρο Μαρτίνεζ, Μαγκουάιρ, Μπισάκα, ΜακΤόμινεϊ (Άντονι 58’), Ράσφορντ, Μπρούνο Φερνάντες, Σάμπιτζερ, Σάντσο, Βέγκχορστ.

Φούλαμ (Μάρκο Σίλβα): Λένο, Ρόμπινσον, Ριμ, Ντιόπ, Τέτε (Σοάρες 89′), Παλίνια, Χάρισον Ριντ (Ντάνιελ Τζέιμς 89′), Γουίλιαν, Αντρέας Περέιρα (Κέρνι 89′), Ντε Κόρδοβα Ριντ (Σόλομον 89′), Μίτροβιτς.

Χρήστος Σκούρας

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *