Type to search

ΑΓΓΛΙΑ ΓΑΛΛΙΑ Μαρόκο ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πορτογαλία

Η πιθανή έκπληξη και ο… πρόωρος τελικός

Share

Μετά το.. διήμερο ρεπό η δράση επέστρεψε χθες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ με μια ποδοσφαιρική πανδαισία. Δύο προημιτελικοί και δύο φορές που χρειάστηκε η διαδικασία των πέναλτι για να κριθεί η πρόκριση. Η Κροατία έκανε την έκπληξη και άφησε εκτός το φαβορί της διοργάνωσης, Βραζιλία, ενώ η Αργεντινή “τα χρειάστηκε” για μία ακόμη φορά αλλά πήρε την πρόκριση απέναντι στην Ολλανδία.

Σήμερα το μενού περιλαμβάνει τα άλλα δύο ζευγάρια των προημιτελικών για να συμπληρωθεί το παζλ της τελικής τετράδας.

Η έκπληξη της διοργάνωσης Μαρόκο, θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Πορτογαλία. Οι Μαροκινοί έγραψαν ιστορία καθώς έγιναν μόλις η τρίτη διαφορετική ομάδα της Αφρικής που προκρίνεται στα προημιτελικά ενός Μουντιάλ. Πραγματοποιώντας εντυπωσιακή πορεία σε όμιλο με Βέλγιο και Κροατία όπου τερμάτισε στη πρώτη θέση, κατάφερε να προκριθεί απέναντι στην Ισπανία στη φάση των “16” με ήρωα τον Μπόνο στη διαδικασία των πέναλτι. Από την άλλη, η Πορτογαλία πήρε μια πολύ εύκολη νίκη-πρόκριση απέναντι στην Ελβετία με 6-1, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να μην ξεκινάει στην ενδεκάδα και τον αντικαταστάτη του, Γκονσάλο Ράμος να σημειώνει χατ τρικ. Πολλά ακούστηκαν από τον Πορτογαλικό Τύπο σε σχέση με τη συμπεριφορά του Ρονάλντο μετά το ματς με τους Ελβετούς, με τον Φερνάντο Σάντος ωστόσο, να προστατεύει τον παίκτη του σε δηλώσεις του πριν το παιχνίδι. Η σέντρα είναι στις 5:00 το απόγευμα στο Al-Thumana Stadium.

Η φάση των “8” ολοκληρώνεται με ένα ματς που βάση εμπορικότητας των δύο ομάδων θα μπορούσε να είναι και τελικός. Αγγλία και Γαλλία θα τεθούν αντιμέτωπες για τρίτη φορά στην ιστορία τους σε Μουντιάλ, με τους Άγγλους να έχουν κερδίσει και τις δύο προηγούμενες φορές. Η μεν Αγγλία έχει επιδείξει πολύ σοβαρό πρόσωπο μέχρι τώρα καθώς τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της, ενώ πήρε εύκολη νίκη πρόκριση με 3-0 επί της Σενεγάλης στο πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι. Η δε πρωταθλήτρια κόσμου φαίνεται εξίσου σοβαρή για να επαναλάβει τη πορεία του 2018. Έχοντας τερματίσει, επίσης, πρώτη στον όμιλο, απέκλεισε τη Πολωνία από τη φάση των “16” κάνοντας ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο. Η σέντρα έχει οριστεί για τις 9:00 το βράδυ στο Al Bayt Stadium.

Και οι δύο αναμετρήσεις θα έχουν τηλεοπτική κάλυψη από τον ΑΝΤ1.

 

Επιμέλεια: Στέλιος Βαρδάκης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *