Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Τσάμπιονς Λιγκ: Συμπληρώθηκε η τετράδα της διοργάνωσης – τα ζευγάρια και οι ημερομηνίες των αγώνων

Share

Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι πήραν την πρόκριση απέναντι σε Λίβερπουλ και Ντόρντμουντ αντίστοιχα και θα συνοδεύσουν την Παρί Σεν Ζερμέν και την Τσέλσι στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Ο τελικός της Κωνσταντινούπολης είναι πιο κοντά από ποτέ. Για την ακρίβεια απομένει μόνο ένα βήμα για να μάθουμε ποιες θα είναι οι δύο ομάδες που θα μονομαχήσουν για την κατάκτηση του βαρύτιμου τρόπαιου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι έκλεισαν την θέση τους για την τετράδα της διοργάνωσης, εκεί όπου τους περίμεναν από χθες η Παρί Σεν Ζερμέν και η Τσέλσι.

Μετά και τις προκρίσεις των μερένγκες και των πολιτών, τα ζευγάρια έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

  • Παρί Σεν Ζερμέν – Μάντσεστερ Σίτι
  • Ρεάλ Μαδρίτης – Τσέλσι

Τα πρώτα παιχνίδια των ημιτελικών θα διεξαχθούν το διήμερο 27-28 Απριλίου, ενώ οι ρεβάνς είναι προγραμματισμένες για μία εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα στις 4-5 Μαΐου.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

  • Παρί Σεν Ζερμέν – Μάντσεστερ Σίτι

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες μόνο μία φορά στο παρελθόν. Συγκεκριμένα ήταν τη σεζόν 2015-16, όταν Παριζιάνοι και Πολίτες αναμετρήθηκαν για τα προημιτελικά της τότε διοργάνωσης.

Νικήτρια αναδείχθηκε η Μάντσεστερ Σίτι με συνολικό σκορ 3-2 και πήρε τη πρόκριση για πρώτη και μοναδική φορά μέχρι σήμερα στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Προημιτελικά 2015-16

1ος αγώνας: Μάντσεστερ Σίτι – Παρί Σεν Ζερμέν 1-0 (76΄Ντε Μπρόινε)

2ος αγώνας: Παρί Σεν Ζερμέν – Μάντσεστερ Σίτι 2-2 (Ιμπραϊμοβιτς 41΄, Ραμπιό 59΄ –  Ντε Μπρόινε 38΄, Φερναντίνιο 72΄)

  • Ρεάλ Μαδρίτης – Τσέλσι

Μερένγκες και μπλε του Λονδίνου δεν έχουν βρεθεί ποτέ αντιμέτωποι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Θα είναι η πρώτα φορά που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο κορυφαίο επίπεδο. Στο ευρωπαϊκό τους παρελθόν, έχουν κοντραριστεί στον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερκαπ το 1998, με την Τσέλσι να επικρατεί με 1-0, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και ο διπλός τελικός για το Κύπελλο Κυπελλούχων της σεζόν 1970-71, με τους Λονδρέζους να κατακτούν το τρόπαιο με συνολικό σκορ 3-2.

Επιμέλεια: Χάρης Ισαακίδης, Κώστας Γουλάρας

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *