Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Μάντσεστερ Σίτι – Έβερτον 2-0 : Ήρωας ο Χάαλαντ και πιάνει κορυφή

Share

Με πρωταγωνιστή τον Έρλινγκ Χάαλαντ η Σίτυ κατάφερε και νίκησε την Έβερτον με σκορ 2-0 στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής και περιμένουν στην κορυφή της Πρέμιερ Λίγκ την Λίβερπουλ.

Η Έβερτον κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στο Έτιχαντ για 70 λεπτά πρωτού ο Χάαλαντ πλήγωσε, την ομάδα του Μέρσισαϊντ με δύο τέρματα στο 71ο και 85ο λεπτό.

Οι «πολίτες» του Πέπ Γκουαρντιόλα καθόλην την διάρκεια του παιχνιδιού είχαν το πάνω χέρι, ωστόσο στο πρώτο ημίχρονο δεν έκαναν καμία αξιόλογη ευκαιρία στην εστία του Πίκφορντ με αποτέλεσμα το πρώτο 45 λεπτό να λήγει χωρίς τέρματα.

Έπειτα από την ανάπαυλα οι πρωταθλητές κόσμου βγήκαν αποφασισμένοι να τελειώσουν την δουλειά στο γήπεδο και στο 71ο πρώτο λεπτό ο Χούλιαν Άλβαρες εκτέλει κόρνερ το οποίο οι αμυντικοί της Έβερτον αδυνατούν να απομακρύνουν, με τον Χάαλαντ να το εκμεταλεύεται κάνοντας σουτ μέσα από την μικρή περιοχή στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του τέρματος.

Ο Νορβηγός επιθετικός της Σίτι όμως δεν είχε σκοπό να σβήσει τις μηχανές και στο 85’ έπειτα από εξαιρετική πάσα του Ντέ Μπρόινε και πανέμορφο πλασέ έγραψε το τελικό 2-0. Λίγο πριν την λήξη οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το γκόλ της τιμής με το Μπέτο στο 90+1, όμως το γκόλ ακυρώθηκε καθώς ο Πορτογάλος επιθετικός βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Με τους τρείς βαθμούς η Σίτι φτάνει τις 10 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και ανέβηκε στους 52 βαθμούς στην Πρέμιερ Λίγκ, μόλις έναν βαθμό πάνω από την Λίβερπουλ, η οποία το ίδιο απόγευμα υποδέχεται την Μπέρνλεϊ στο Άνφιλντ.

Μάντσετερ Σίτι: Έντερσον, Ακάντζι (57′ Γουόκερ ), Ακέ, Ντίας, Στόουνς, Ρόντρι, Ντοκού (87’Γκρίλις ), Άλβαρες (77’Σίλβα) , Νούνες ( 57’Ντε Μπρόινε ), Φόντεν, Χάαλαντ

Έβερτον: Πίκφορντ, Μικολένκο, Μπρέιθγουεϊτ, Ταρκόβσκι, Γκόντφρι (56’Κόλμαν ), Γκάρνερ, Γκέι  (Τσέρμιτι 89’), Μακνίλ (88’Ντόμπιν), Χάρισον, Γιάνγκ (78’Ονάνα), Κάρβετ-Λούιν (77’Μπέτο)

Χριστόφορος Αδαμάκης.

Tags:

You Might also Like