Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρεάλ Μαδρίτης – Τζιρόνα 4-0: Η «βασίλισσα» διέσυρε στους τέσσερις ανέμους τους «Αλμπιρόχος»

Share

Νίκη για την Ρεάλ Μαδρίτης με 4-0, στο +5 από την δεύτερη Τζιρόνα

Με γκολάρα του Βινίσιους Ζούνιορ, δύο γκολ του Τζουντ Μπέλινγκχαμ και ένα του Ροντρίγκο, η Ρεάλ Μαδρίτης αφάνησε την Τζιρόνα και την άφησε πέντε βαθμούς πίσω στη μάχη τίτλου στη La Liga.

Το ματς

Η Ρεάλ Μαδρίτης με το «καλησπέρα» πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Φεντερίκο Βαλβέρδε να βγάζει μία πάσα Βινίσιους και αυτός με ένα σουτ «από το σπίτι του» να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα της Τζιρόνα, μόλις στο 6ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν μερικά λεπτά αργότερα, όμως το σουτ του Ντομπβίκ βρήκε πάνω στα σώματα των αμυντικών της Ρεάλ.

Στο 23ο λεπτό οι γηπεδούχοι κέρδισαν ένα φάουλ κοντά στην περιοχή του Καζανίγκα, με τον Βαλβέρδε και τον Μπέλιγχαμ πάνω στην μπάλα ο Ουρουγιανός έστρωσε στον Άγγλο όμως το σουτ έφτασε στην αγκαλιά του κίπερ της Τζιρόνα.

Στο 32ο λεπτό ακόμα μία φάση για την Ρεάλ Μαδρίτης με τους Ροντριγκο, Βάσκεθ, Βινίσιους και Μπέλινγχαμ να συνεργάζονται, ο τελευταίος να πέρνει την μπάλα στο ημικύκλιο της περιοχής να επιχειρεί ένα συρτό σουτ όμως η μπάλα πέρασε αουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καζανίγκα.

Στο 35ο οι «Μερένγχες» διπλασιάζουν τα τέρματα τους, με τον Βινίσιους να βγάζει μια εξαιρετική πάσα με εξωτερικό φάλτσο στον Μπέλινγχαμ, αυτός να τσιμπάει την μπάλα, να περνάει τον Καζανίγκα και σε κενή εστία, να δίνει αέρα δύο τερμάτων στην «βασίλισσα».

Το πρώτο μέρος τελείωσε με την Ρεάλ Μαδρίτης να βρίσκεται μπροστά στο σκορ, να έχει κλείσει την Τζιρονα στα καρέ της και τους φιλοξενούμενους να μην έχουν απειλήσει σχεδόν καθόλου την περιοχή του Λούνιν.

Την πρώτη επικίνδυνη προσπάθεια έκανε η Τζιρόνα στο 46ο λεπτό με τον Σάβιο να κάνει μια παράλληλη σέντρα, η μπάλα να φτάνει στον Τσιγκανκοφ, αυτός να σουτάρει όμως ο Λούνιν απέκρουσε και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Ο Τζουντ Μπέλινγχαμ ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-0 στο 54ο λεπτό. Ο Βινίσιους αναστάτωσε την άμυνα για ακόμα μια φορά, πέρασε τον Κόοουτο και τον Τσιγκανκοφ μπήκε στην περιοχή πλάσαρε, ο Καζανίγκα απέκρουσε όμως ο Άγγλος καραδοκούσε και με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ στην αναμέτρηση.

Στο 61ο λεπτό ο Ροντρίγκο έβαλε το κερασάκι στην τούρτα κάνοντας το 4-0 για την «βασίλισσα» μετά από κλέψιμο του Βινίσιους στην μεσαία γραμμή, πήρε την μπάλα ο έτερος Βραζιλιάνος και με πλασέ λίγο μέσα από το ημικύκλιο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Τζιρόνα.

Ο ρυθμός έχει πέσει αρκετά παρόλα αυτά η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε ακόμα μία ευκαιρία για να φτάσει στο 5-0, στο 83ο λεπτό, με τον Μπραχίμ Ντίαζ να μπαίνει στην περιοχή, επιχείρησε ένα διαγώνιο πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε αουτ, δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Στο 90ο λεπτό ο Χοσέλου έχασε πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Αρντά Γκιουλέρ μετά από ανατροπή του Κόουτο.

Ρεάλ Μαδρίτης: Λούνιν, Βάσκεθ, Τσουαμενί, Καρβαχάλ, Μεντί (77΄ Γκαρσία), Βαλβέρδε, Καμαβίνγκα, Κρόος (70΄ Μόντριτς), Μπέλινγχαμ (57΄ Ντίαζ), Ροντρίγκο (70΄ Ζοσέλου), Βινίσιους (77΄ Γκιουλέρ)

Τζιρόνα: Καζανίγκα, Γκουτιέρες, Χουάνπι, Κούτο, Γκαρσία, Μαρτίν (70΄ Σολίς), Α. Γκαρσία, Σάβιο, Πόρτου (46΄ Τόρε), Τσιγκανκοφ (70΄ Βαλέρι), Ντομπβίκ ( 70΄ Στουάνι)

Γιώργος Παπαγεωργίου

Tags:

You Might also Like