Type to search

ΕΒΕΡΤΟΝ Κεντρική ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Λίβερπουλ – Έβερτον 2-0: Επιτέλους νίκη και πρώτο τρίποντο μέσα στο 2023 (vid)

Share

Η Λίβερπουλ λύγισε την αντίσταση της Έβερτον και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ για το 2023, με 2-0.

Οι ”Κόκκινοι”  ήταν ανώτερoi από την Έβερτον, θυμίζοντας στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα την περσινή Λίβερπουλ και κατέφεραν να κερδίσουν το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ με 2-0.
Image
Στο 36ο λεπτό η Λίβερπουλ πήρε το προβάδισμα μετά από μία υποδειγματική αντεπίθεση. Πρώτα από την εκτέλεση κόρνερ του Ιγουόμπι ο Ταρκόφσκι σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Άλισον. Έπειτα ο Νούνιεζ συνεργάστηκε γρήγορα με τον Σαλάχ, έτρεξε σχεδόν όλο το γήπεδο για να βγάλει την ασίστ στον Αιγύπτιο, που με πλασέ άνοιξε το σκορ για την Λίβερπουλ. Ο Σαλάχ με το γκολ που πέτυχε, έχει συμμετοχή σε 100 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ με την Λίβερπουλ στο Άνφιλντ (71 γκολ, 29 ασίστ) και συμπλήρωσε τις 200 εμφανίσεις στο αγγλικό πρωτάθλημα.


Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, συγκεκριμένα στο 49ο λεπτό, η Λίβερπουλ βρήκε δεύτερο γκολ απέναντι στην Έβερτον με σκόρερ τον Γκάκπο. Μετά από κλέψιμο της μπάλας πίσω από την γραμμή του κέντρου, ο Ρόμπερτσον βρήκε χώρο στο κέντρο, πάσαρε στον Αλεξάντερ – Άρνολντ στα δεξιά, με τον τελευταίο να δίνει έτοιμο γκολ στον Γκάκπο για το 2-0. Πρώτο γκολ για τον Ολλανδό με την φανέλα των ”κόκκινων”, στην 7η συμμετοχή του.


Στη συνέχεια η Λίβερπουλ είχε ευκαιρίες ώστε να φτάσει σε υψηλότερο σκορ αλλά Σαλάχ και Νιούνιεζ ήταν άστοχοι.
Πρώτο τρίποντο στο 2023 για την Λίβερπουλ που έφτασε τους 32 βαθμούς, με την Έβερτον του Σον Ντάις να παραμένει εντός ζώνης υποβιβασμού με 18 βαθμούς.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Γκόμεζ, Ρόμπερτσον, Μπαΐτσετιτς (90′ Κεϊτά), Φαμπίνιο, Χέντερσον (80′ Μίλνερ), Χάκπο (80′ Φιρμίνο), Σαλάχ (90′ Έλιοτ), Νούνιες (70′ Ζότα)

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Κόουλμαν, Ταρκόβσκι, Κόουντι, Μικολένκο, Ντουκουρέ, Γκέιγ, Ονάνα (78′ Ντέιβις), ΜακΝιλ (78′ Μοπέ), Σιμς (61′ Γκρέι), Ιγουόμπι

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *