Type to search

Γιούργκεν Κλοπ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Λίβερπουλ : Μετά από καιρό, έχει λόγους να χαμογελάει…

Share

Νικήτρια ήταν η Λίβερπουλ στο ντέρμπι του Μέρσισαϊντ για την 23η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ απέναντι στην Έβερτον με 2-0 στο Άνφιλντ ( 13/2 ), και μετά από αρκετό καιρό, επικράτησαν μόνο χαμόγελα στη κόκκινη μεριά της πόλης.

Η Λίβερπουλ επέστρεψε στις νίκες στην Πρέμιερ Λιγκ και πήρε τη πρώτη της μέσα στο 2023. Στο 36′ ο Σαλάχ και στο 49′ ο Χάκπο ήταν οι σκόρερ της ομάδας του Γιούργκεν Κλοππ που την έφεραν στην 9η θέση της βαθμολογίας πάνω από τη Τσέλσι. Είχε ένταση και ενέργεια στο παιχνίδι της ενώ παράλληλα φάνηκε πιο οργανωμένη στην άμυνα. Ο Κλοππ έφτασε τις 250 νίκες με τον σύλλογο σε όλες τις διοργανώσεις, πιο γρήγορα από οποιονδήποτε άλλον προπονητή στην ιστορία της ομάδας και είχε πολλούς λόγους για να μείνει ικανοποιημένος.

Το νέο μεγάλο αστέρι της Λίβερπουλ

Ο Στέφαν Μπαΐτσετις ήταν από τους λίγους παίκτες που στα τελευταία ματς είχε εντυπωσιάσει και για αυτό είχε καθιερωθεί κιόλας στη βασική ενδεκάδα, παρά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Και σε αυτό το ματς ήταν ο καλύτερος παίκτης της Λίβερπουλ κυριαρχώντας στον χώρο του κέντρου, κλέβοντας διαρκώς τη μπάλα από τους αντιπάλους του και πιέζοντας ασταμάτητα. Είχε 5 επανακτήσεις της κατοχής, 4 κερδισμένες μονομαχίες ενώ την ίδια στιγμή είχε 2 πάσες-κλειδιά, ενδεικτικό της ικανότητας του και με την μπάλα στα πόδια.

Η επίθεση ξαναπέταξε φωτιές…

Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των << ρεντς >> σημείωσε ο Κόντι Χάκπο, ο οποίος μπορεί να μην είχε τόσο συμμετοχή στο παιχνίδι της αλλά είναι πολύ σημαντικό το ότι κατάφερε και σκόραρε. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ βρήκε δίκτυα και πάλι μετά τις 26 Δεκέμβρη και την Boxing Day απέναντι στην Άστον Βίλα, και έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι όντας πιο δραστήριος σε σύγκριση με τα προηγούμενα του ματς.

Ο Ντάργουιν Νούνιεζ ήταν επίσης τρομερός και δημιουργούσε διαρκώς προβλήματα στην άμυνα της Έβερτον. Η συνεργασία των δύο ήταν άψογη στο 1ο γκολ της Λίβερπουλ, φτάνοντας με δύο πάσες από την μία περιοχή στην άλλη με την ασσίστ του Νούνιεζ να είναι ιδανική για τον Σαλάχ. Τέλος, επέστρεψε και ο Ντιόγκο Ζότα από τον τραυματισμό του και πήρε μερικά λεπτά συμμετοχής.

Η άμυνα φάνηκε να… στρώνει

Τα ακραία της μπακ, Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ και Άντι Ρόμπερτσον θύμισαν τους παλιούς καλούς τους εαυτούς. Ο Ρόμπερτσον ήταν μέσα σε πολλές φάσεις όπως και στην αρχή του δεύτερου γκολ της Λίβερπουλ. Δεν αντιμετώπισε προβλήματα αμυντικά αλλά και φάνηκε ενεργός στο επιθετικό κομμάτι.

Ο Άρνολντ διαχειρίστηκε άψογα τον Ντουάϊτ ΜακΝιλ από την μεριά του, που δεν τον πέρασε ούτε μία φορά, ενώ οι πάσες του στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας δημιουργούσαν διαρκώς προϋποθέσεις αντεπίθεσης για τον Σαλάχ από τα δεξιά. Σταθερός ήταν και ο Τζο Γκόμεζ, παρουσιαζόμενος εμφανώς βελτιωμένος.

Γράφει ο Χρήστος Σκούρας

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *