Type to search

ΑΡΣΕΝΑΛ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Αρτέτα vs Πεπ : Όταν ο μαθητής… συναντά τον δάσκαλο του.

Share

Ντέρμπι κορυφής στην Πρέμιερ Λιγκ την Τετάρτη ( 15/2 ) στις 21:30 στο Έμιρεϊτς Στέντιουμ με την Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα και την Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα να τίθενται αντιμέτωπες για άλλη μία φορά. Τι έχει γίνει, όμως, στις προηγούμενες 8 αναμετρήσεις μεταξύ τους μετά την φυγή του Αρτέτα;

Γνωρίστηκαν για πρώτη φορά στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και από τότε οι δυο τους διατήρησαν μια στενή φιλική και επαγγελματική σχέση. Ο Αρτέτα υπήρξε βοηθός προπονητή του Γκουαρντιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι από το 2016 έως το 2019. Προσλήφθηκε ως προπονητής της Άρσεναλ στη συνέχεια και έκτοτε έχει αντιμετωπίσει 8 φορές τη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ.

Έχει νικήσει μόλις μία φορά, όμως, μετρώντας ήττες σε όλες τις υπόλοιπες μεταξύ τους αναμετρήσεις. Η μοναδική νίκη ήρθε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας το 2020 με 2-0 με δύο γκολ του Ομπαμεγιάνγκ, σε μία εμφάνιση όπου η Άρσεναλ άφησε τη μπάλα στη Σίτι και την ‘’ πλήγωσε ‘’ στους κενούς χώρους.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια η Σίτι έφυγε είτε με τους 3 βαθμούς είτε με την πρόκριση στον επόμενο γύρο. 5 νίκες στα τελευταία ισάριθμα παιχνίδια στη Πρέμιερ Λιγκ με τελευταία αυτή με 2-1 στο Έμιρεϊτς, Πρωτοχρονιά του 2022, με ανατροπή με τέρμα του Ρόντρι στο 90+3’.

Εξασφάλισε τη πρόκριση στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ Αγγλίας της σεζόν 2020-2021 επικρατώντας στη φάση των ‘’8’’ με 4-1 πάλι εκτός έδρας. Τελευταία και πιο πρόσφατη αναμέτρηση μεταξύ των δύο αυτή της 27ης Ιανουαρίου 2023 για τον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, όπου η Σίτι κέρδισε με 1-0 με γκολ του Νέϊθαν Άκε στο 64’.

Τώρα, όμως, το διακύβευμα είναι μεγαλύτερο από ποτέ. Ντέρμπι τίτλου με την Άρσεναλ 3 βαθμούς μπροστά από την Σίτι, έχοντας και ένα ματς λιγότερο. Μια νίκη για τη Σίτι μπορεί να στρέψει την Άρσεναλ στην εσωστρέφεια αφού θα είναι το 3ο σερί παιχνίδι που δεν θα ‘’ γευτεί ‘’ τη χαρά της νίκης. Από την άλλη μία νίκη για τους << κανονιέρηδες >> θα τους φέρει 6 βαθμούς μπροστά και με έναν αγώνα λιγότερο, ένα βήμα πιο κοντά στην πρώτη Πρέμιερ Λιγκ μετά το 2004. Θα βρει λύσεις ο Αρτέτα στα προβλήματα που θα του δημιουργήσει ο… δάσκαλος του;

Γράφει ο Χρήστος Σκούρας.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *