Type to search

Premier League Άρσεναλ Κρίσταλ Πάλας ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρσεναλ – Κρίσταλ Πάλας 4-1: Άνετη επικράτηση των «κανονιέρηδων» και +8 από τη Σίτι

Share

Εύκολο αποδείχθηκε το εμπόδιο της Κρίσταλ Πάλας για την Άρσεναλ, αφού κέρδισε με 4-1 στο «Έμιρεϊτς» και απέκτησε προβάδισμα οκτώ βαθμών από τη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, έχοντας βέβαια ένα ματς παραπάνω. Τα γκολ σημείωσαν για την ομάδα του Αρτέτα ο Μαρτινέλι (28′), ο Σάκα (43′, 74′) και ο Τσάκα (55′), ενώ το μοναδικό τέρμα για τους φιλοξενούμενους έβαλε ο Σλουπ στο 63ο λεπτό.

Ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο βρίσκεται η Άρσεναλ μετά και την… χαλαρή νίκη επί της Πάλας. Ξεκίνησε νωθρά την αναμέτρηση αλλά γρήγορα ανέλαβε τα ηνία του παιχνιδιού και εξασφάλισε τους τρεις βαθμούς. Σε τρομερή κατάσταση ήταν ο Σάκα, ο οποίος έγινε ο πρώτος παίκτης που έφτασε διψήφιο αριθμό γκολ και ασίστ στη φετινή Premier League. Ταυτόχρονα, ο Μαρτινέλι σημείωσε το 13ο του γκολ ενώ ο Τροσάρ την όγδοη του ασίστ.

Η Άρσεναλ πίεζε ψηλά στο γήπεδο και άφηνε στην αρχή αρκετούς χώρους στην Πάλας για να αντεπιτεθεί. Και αυτό ακριβώς εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι στο 11’, με τη προσπάθεια του Ζαχά να σταματάει στο δοκάρι. Η ομάδα του Αρτέτα ισοφάρισε τις ευκαιρίες στο 18’, με τον Γουίτγουορθ να αποκρούει το σουτ του Έντεγκααρντ.

Δεν θα καταφέρει όμως, να βρει απάντηση και στο 28’. Από σέντρα του Σάκα στο πίσω δοκάρι, ο Μαρτινέλι πλάσαρε στην απέναντι γωνία για να βάλει μπροστά στο σκορ την Άρσεναλ.

Οι γηπεδούχοι ήλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι και κυκλοφορούσαν με υπομονή τη μπάλα, και απέκτησαν προβάδισμα δύο τερμάτων στο 43’. Σάκα και Γουάιτ αντάλλαξαν υπέροχα τη μπάλα και ο πρώτος την έστειλε με συρτό πλασέ στα δίκτυα.

Οι «κανονιέρηδες» μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο για να «κλειδώσουν» από νωρίς την νίκη και βρήκαν γκολ με τον Τσάκα. Στο 55ο λεπτό, έπαιξε το «1-2» με τον Τροσάρ και νίκησε τον Γουίτγουορθ για το 3-0. Αυτή ήταν η 8η φετινή ασίστ του Βέλγου και μόνο ο Σάκα και ο Ντε Μπρόϊνε έχουν περισσότερες.

Στο 63ο λεπτό, η Πάλας μείωσε σε 3-1 με τον Σλουπ, μετά από ολιγωρία της άμυνας της Άρσεναλ από κόρνερ να διώξει τη μπάλα. Το πρώτο της γκολ μετά από τέσσερα παιχνίδια που δεν είχε καταφέρει να βρει δίχτυα! Από το πουθενά, πλησίασε κοντά και σε δεύτερο τέρμα αλλά το πλασέ του Ζαχά πέρασε λίγο άουτ στο 72’.

Δύο λεπτά αργότερα όμως, ο Σάκα «τιμώρησε» τους φιλοξενούμενους για την αναποτελεσματικότητα τους. Από γύρισμα του Τίρνι, πλάσαρε στη γωνία του κίπερ της Πάλας και έκανε το τελικό 4-1. Αυτό ήταν το 13ο του γκολ φέτος στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, επίδοση που αποτελεί τη καλύτερη στη καριέρα του!

Συνθέσεις:

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Ζιντσένκο (Τίρνι 65’), Γκαμπριέλ (Κίβιορ 86′), Χόλντινγκ, Γουάιτ (Ζορζίνιο 83′), Παρτέι, Τσάκα, Έντεγκααρντ, Μαρτινέλι (Σμιθ Ρόου 83′), Σάκα, Τροσάρ (Ζεσούς 65’).

Κρίσταλ Πάλας (Φιλ ΜακΚάρθι): Γουίτγουορθ, Μίτσελ, Γκουέι, Τόμκινς, Γουόρντ, Ντουκουρέ, Σλουπ (Αχαμάντα 82′), Μιλιβόγεβιτς (Χιουζ 65’), Ζαχά, Ολίσε (Έζε 82′), Εντουάρντ (Αγιού 65’).

Χρήστος Σκούρας

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *