Type to search

Serie A Νάπολι ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τορίνο

Τορίνο – Νάπολι 0-4: Ασταμάτητη η ομάδα του Σπαλέτι καθ΄ οδόν προς τον τίτλο της Serie A

Share

Κανείς δεν μπορεί να νικήσει την Νάπολι και οι «παρτενοπέι» οδεύουν προς το πρωτάθλημα χωρίς κανένα εμπόδιο. Άλλο ένα τρίποντο, τέσσερα τέρματα στο Τορίνο και μία επιβλητική εμφάνιση. Δύο γκολ από τον Οσίμεν με το κεφάλι (9′, 51′), ένα από τον Κβαραρτσκέλια (35′) και το τελευταίο από τον Εντομπελέ (68′) που ήρθε από τον πάγκο.

Περιττά τα λόγια για αυτήν την Νάπολι, που έκανε όσα ακριβώς έπρεπε να κάνει για να φύγει με τους τρεις βαθμούς από την έδρα της Τορίνο, η οποία σπατάλησε τις λιγοστές ευκαιρίες που δημιούργησε. Σε τρομερή κατάσταση Οσίμεν και Κβαρτσκέλια που σκόραραν ξανά, με τον Γεωργιανό να φτάνει διψήφιο αριθμό γκολ και ασίστ στη σεζόν, και τον Νιγηριανό τα 21 τέρματα.

Στη πρώτη ευκαιρία στο ματς οι Ναπολιτάνοι άνοιξαν το σκορ. Από εκτέλεση κόρνερ του Ζιελίνσκι στο 9ο λεπτό, ο Οσίμεν πήρε τη κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα.

Η Τορίνο όμως, ισορρόπησε το παιχνίδι και έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 24’. Αρχικά, ο Μερέτ απέκρουσε το σουτ του Ρίτσι και στην επαναφορά ο Σανάμπρια σημάδεψε το δοκάρι. Ο Κβαρατσκέλια κέρδισε πέναλτι στο 35’ και το εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος, διαμορφώνοντας το 2-0 υπέρ της ομάδας του.

Οι «παρτενοπέι» ήταν άκρως αποτελεσματικοί και σφραγίσανε τη νίκη στο 51’. Ξανά με το κεφάλι ο Οσίμεν έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα, μετουσιώνοντας σε γκολ την υπέροχη σέντρα του Ολιβέρα στο πίσω δοκάρι. 21ο γκολ στη Serie A και μόνος άλλος Αφρικανός παίκτης που είχε τόσα σε μία σεζόν ήταν ο Σαμουέλ Ετό (2010/11).

Η ομάδα του Σπαλέτι ήταν σε τρομερή κατάσταση και δεν ήθελε να σταματήσει να σκοράρει. Στο 68ο λεπτό έφτασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0, αφού ο μαχητικός Οσίμεν κέρδισε τη μπάλα, τροφοδότησε τον Κβαρατσκέλια και εκείνος σέρβιρε στον Εντομπελέ. Αυτό έμελλε να ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Συνθέσεις:

Τορίνο (Ίβαν Γιούριτς): Βάνια Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Ρικάρντο Ροντρίγκεζ, Σουρς, Γκραβιγιόν (Ντίντζι 54’), Βοϊβόντα (Μποντζόρνο54’), Ρίτσι, Λινέτι (Ίλιτς 54’), Σινγκό (Άινα 75’), Ράντονιτς, Βλάσιτς (Σεκ 85′), Σανάμπρια.

Νάπολι (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μερέτ, Ολιβέρα, Κιμ, Ραχμάνι (Έστιγκαρντ 72’), Ντι Λορέντσο, Λομπότκα (Γκατεάνο 85′), Ζιελίνσκι (Εντομπελέ 66’), Ανγκισά, Κβαρατσκέλια, Λοζάνο (Ελμάς 66’), Οσίμεν (Σιμεόνε 72’).

Χρήστος Σκούρας

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *