Type to search

Serie A Λάτσιο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ρόμα

Λάτσιο – Ρόμα 1-0: Νίκη στο ντέρμπι της «αιώνιας πόλης» και δεύτερη θέση για τους «λατσιάλι»

Share

Η Λάτσιο «έβαψε»… γαλάζια τη πρωτεύουσα και επικράτησε με 1-0 της Ρόμα, εν απουσία του τιμωρημένου Ζοσέ Μουρίνιο από τον πάγκο. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο από το 32’ λόγω αποβολής του Ιμπάνεθ και ηττήθηκαν από το 9ο φετινό γκολ του Τζακάνι.

Νίκη και δεύτερη θέση για την Λάτσιο, η οποία βρίσκεται πίσω μόνο από την Νάπολι. Μεγάλη απώλεια βαθμολογικά παράλληλα για την Ρόμα, στη μάχη της τετράδας και δεύτερο σερί παιχνίδι που μένει στο… μηδέν. Η αποβολή του Ιμπάνεθ καθόρισε το ματς και η ανώτερη Λάτσιο, καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, εξασφάλισε τη νίκη.

Οι γηπεδούχοι ήταν η ομάδα που διατήρησε τη κατοχή της μπάλας αλλά δυσκολεύτηκε να διασπάσει την αμυντική παράταξη της συμπολίτισσας. Πρώτη καλή ευκαιρία στο 19’ με ωραία ενέργεια του Άντερσον, αλλά ο Πατρίσιο μπλόκαρε χωρίς δυσκολία, ενώ την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Χισάι, δέκα λεπτά μετά.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 32ο λεπτό, όταν ο Ιμπάνεθ αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Νταβίντε Μάσα και άφησε την Ρόμα με 10 παίκτες. Η κατοχή της μπάλας «άγγιξε» το 63% για τους γηπεδούχους αλλά η απουσία του Ιμόμπιλε ήταν εμφανέστατη και το 0-0 έμεινε στο ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι στο δεύτερο μέρος και βρήκαν γκολ στο 65ο λεπτό. Ο Φελίπε Άντερσον τροφοδότησε κάθετα τον Τζακάνι, ο οποίος πλάσαρε υπέροχα για το 1-0. Τρία λεπτά μετά, η Ρόμα σκόραρε με αυτογκόλ του Καζάλε, αλλά το γκολ σωστά ακυρώθηκε αφού ο Σμόλινγκ, που ήρθε σε επαφή με τη μπάλα, ήταν σε θέση οφσάιντ.

Από μια τρομερή λόμπα πήγε να ισοφαρίσει ο Σπινατσόλα στο 77’, αλλά κατάφερε και έδιωξε σε κόρνερ ο Προβεδέλ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στο ματς, αφού η Λάτσιο διαχειρίστηκε το υπέρ της 1-0 και το αριθμητικό πλεονέκτημα που κατείχε. Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, δημιουργήθηκαν εντάσεις και ο διαιτητής απέβαλε τον Μάρουσιτς με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Συνθέσεις:

Λάτσιο (Μαουρίτσιο Σάρι): Προβεδέλ, Χισάι, Ρομανιόλι, Καζάλε, Μάρουσιτς, Κατάλντι, Λουίς Αλμπέρτο, Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Τζακάνι (Κανσελιέρι 81′), Πέδρο (Μπάσιτς 88′), Φελίπε Άντερσον.

Ρόμα (Σ. Φότι): Πατρίσιο, Ιμπάνεθ, Σμόλινγκ, Μαντσίνι, Σπινατσόλα, Βαϊνάλντουμ (Μάτιτς 67′), Κριστάντε, Ζαλέφσκι, Πελεγκρίνι (Σολμπάκεν 84′), Ντιμπάλα (Ντιέγκο Γιορέντε 46’ (Ελ Σαράγουι 79′), Μπελότι (Έιμπραχαμ 67′).

Χρήστος Σκούρας

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *