Type to search

Champions league CHAMPIONS LEAGUE Champions League Diego Maradona Khvicha Kvaratskhelia Min-jae Kim MΙΛΑΝ NAPOLI Serie A SERIE A Victor Osimhen Κεντρική Μιν Τζάε Κιμ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νάπολι το «νου» σου, η Ευρωπαία Μίλαν είναι εδώ

Share

Νάπολι και Μίλαν θα «διασταυρώσουν τα ξίφη» τους ακόμη δύο φορές (αυτή τη φορά για τη «φάση των 8» του Τσάμπιονς Λιγκ). Χθες, για το πρωτάθλημα της Serie A,  το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με εκτός έδρας θρίαμβο των «ροσονέρι» (4 – 0). Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι άφησε υποσχέσεις για τις προσεχείς μονομαχίες των δύο ομάδων και περιέπλεξε τη συζήτηση γύρω από το εάν η Νάπολι αποτελεί το ακλόνητο φαβορί του ζευγαριού.

 

Το βράδυ της 2ας Απριλίου, η σχεδόν σίγουρη πρωταθλήτρια Ιταλίας, Νάπολι, υποδέχτηκε την προβληματική Μίλαν του, υπό κρίση, Στέφανο Πιόλι. Σε ένα παιχνίδι όπου στο καυτό «Ντιέγο Αρμάντο Μαραντόνα» η Νάπολι επιθυμούσε να «πάρει τον αέρα» της Μίλαν, την οποία αναμένεται να βρει μπροστά της προσεχώς για τη «φάση των 8» του Τσάμπιονς Λιγκ, με φόντο το εισιτήριο για την τετράδα. Από την δική της πλευρά, η εξαιρετικά ασταθής εφετινή Μίλαν αγνοούσε τη χαρά της νίκης από τον Φεβρουάριο και το νικηφόρο παιχνίδι κόντρα στην Αταλάντα (26/2). Έκτοτε και έπειτα από τρία σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα, είχε ανοίξει για τα καλά η συζήτηση αναφορικά με το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του Στέφανο Πιόλι από την τεχνική ηγεσία των «ροσονέρι». Ο Ιταλός ωστόσο έχει αποδείξει πως πουλάει πολύ ακριβά το τομάρι του και παρέταξε μία ομάδα που έκανε πλάκα στη Νάπολι. Τέσσερα γκολ. Τέσσερα αναπάντητα τέρματα κόντρα σε μία αγνώριστη Νάπολι, από την οποία ωστόσο έλαμψε διά της απουσίας του ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και των ναπολιτάνων, Βίκτορ Όσιμεν.

Οπωσδήποτε απουσίασε το κίνητρο για τη Νάπολι, η οποία έχοντας εξασφαλίσει μία διαφορά ασφαλείας στην κούρσα του πρωταθλήματος η αλήθεια είναι πως διαθέτει τα περιθώρια για χαλάρωση και ροτέισον (όπου χρειάζεται). Το δίχως άλλο όμως, οι διασταυρώσεις της Νάπολι με φόντο την ιστορική παρουσία σε έναν τελικό Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί στόχο και ας μην συζητείται (πολύ).

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την παρουσία των Κβίτσα Κβαρατσχέλια με τον οποίοι οι συγκρίσεις με τον Μαραντόνα μπορεί στην αρχή να έμοιαζαν αστείες και ιερόσυλες, εντούτοις όσο αγωνίζεται και ξεδιπλώνει το πλούσιο ταλέντο του, άλλο τόσο πείθει πως μπορεί να αποτελέσει τον πυλώνα γύρω από τον οποίο μπορεί να χτιστεί μία σπουδαία ομάδα. Του Βίκτορ Όσιμεν, ο οποίος σκοράρει ακατάπαυστα καθώς και του Κιμ Μιν-ζάε αποτελούν υποσχόμενες σταθερές.

Είναι ενδεικτικό πως οι τρεις τους, με τους δύο από αυτούς να διάγουν μία ρούκι σεζόν στη Serie Α (Κιμ ζάε-Μιν και Κβαρατσχέλια), έχουν πρωταγωνιστήσει σε πέντε από τους επτά μήνες που παίζεται το πρωτάθλημα και έχουν αναδειχθεί παίκτες του μήνα, με τον Γεωργιανό να καταρρίπτει κάθε προηγούμενη παράδοση. Ο «Κβαραντόνα», έχει αναδειχθεί τρεις φορές παίκτης του μήνα για το πρωτάθλημα της Serie A (Αύγουστος 2022, Φεβρουάριος, Μάρτιος 2023), με τον Όσιμεν να έχει κατακτήσει την ίδια διάκριση τον Ιανουάριο και τον Κιμ ζάε-Κιμ να έχει κάνει το ίδιο τον Σεπτέμβριο. Ενδείξεις που αποτυπώνουν ξεκάθαρα του λόγου το αληθές. Φέτος είναι η χρονιά τους. Ξεκαθαρίζεται ωστόσο, πως κόντρα στον αντίπαλο της Κυριακής, η πρωτάρα στα σαλόνια και τις ψηλές κορφές του Τσάμπιονς Λιγκ θα χρειαστεί συγκέντρωση, οίστρο και τύχη. Η Μίλαν δεν είναι πρωτάρα. Απεναντίας με επτά κατακτήσεις και παρά το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια απουσιάζει από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι μπαρουτοκαπνισμένη και είναι ο μοναδικός στόχος που της έχει απομείνει σε μία κατά τα λοιπά γεγονότα πολύ μέτρια αγωνιστική σεζόν.

Επιμέλεια: Δημήτρης Τσάκνης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *