Type to search

Β' ΕΠΣΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Β’ ΕΠΣ Αθηνών: Ακόμη μια θριαμβευτική νίκη για τον Φοίνικα Περιστερίου, μάχη μέχρι τέλους έδωσε το Παγκράτι.

Share

Πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο και ώρα 15:00 στο Γήπεδο του Ελληνικού (Α.Σ. Σουρμένων) στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Β’ κατηγορίας ΕΠΣ Αθηνών ο αγώνας μεταξύ της ομάδας του Παγκρατίου και της ομάδας του Φοίνικα Περιστερίου. Οι φιλοξενούμενοι πρόσθεσαν ακόμη μια νίκη στο δυναμικό τους, καθορίζοντας το τελικό σκορ σε 0-2, και κλείδωσαν τη θέση τους στους αγώνες μπαράζ.

Ο Φοίνικας Περιστερίου κατακτά αυτή τη στιγμή την 2η θέση στον πίνακα της βαθμολογικής κατάταξης με 43 βαθμούς, έχοντας σημειώσει τη φετινή σεζόν 13 νίκες και μόλις 3 ήττες ακολουθώντας τον πρωτοπόρο Κένταυρο Βριλησσίων, ο οποίος με 52 βαθμούς, 16 νίκες και καμία ήττα, οδεύει προς ολοταχώς για την κορυφή. Από την άλλη το Παγκράτι παρέμεινε στη 11η θέση με μόλις 17 βαθμούς.

Ο αγώνας δεν αναμενόταν να είναι ντέρμπι. Το γήπεδο, αν και όχι κατάμεστο, είχε μαζέψει έναν ικανοποιητικό αριθμό θεατών που ήρθαν να υποστηρίξουν την ομάδα τους. Το ματς ξεκίνησε χλιαρά, με τις δύο ομάδες να αντιμετωπίζουν προβλήματα επικοινωνίας και να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους. Λίγο πριν τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου το παιχνίδι αρχίζει και αποκτάει ροή, λίγη περισσότερη ένταση. Δεν υπήρξαν πολλές σημαντικές φάσεις, συνολικά από τρεις φορές κατάφερε η κάθε ομάδα να απειλήσει. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Νικού Ακριτίδη κάνει αισθητή για πρώτη φορά την παρουσία της στον αγώνα έπειτα από μια στημένη μπάλα στο 21ο λεπτό, αποτέλεσμα του μαρκαρίσματος που δέχθηκε ο Σακαλής στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης. Εκτελεί ο Νάνος, όμως η μπάλα βρίσκει δοκάρι. Στο 26ο λεπτό απάντηση θέλει να δώσει η ομάδα του Στάθη Πανακούλια με την εξαιρετική μεταβίβαση της μπάλας από τον Λαγό στον Μάζη, εντός της περιοχής του αντιπάλου, όμως το κακό κοντρόλ από τον Μάζη επιτρέπει στον αντίπαλο να τσιμπήσει τη μπάλα. Αμέσως μετά στο 28ο λεπτό και πάλι η ομάδα του Φοίνικα απειλεί, αυτή τη φορά με τον Αναγνωστόπουλο, ο οποίος έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον Κελαϊδίτη, με τον δεύτερο να διώχνει εν τέλει την μπάλα. Σειρά του Παγκρατίου που διεκδικεί εκ νέου ένα γκολ με πάσα του Σακαλή στον Ακριτίδη, αλλά και πάλι η μπάλα θα βρει το δοκάρι, ενώ στο 40ο λεπτό η πάσα του Νάνου στον Ακριτίδη, αν και πολλά υποσχόμενη, θα βρει τον Ακριτίδη και στη συνέχεια θα απομακρύνει ο Γιαταγανάκης. Η τελευταία σημαντική φάση στο πρώτο μισό του αγώνα θα έρθει από τον Φοίνικα που θα πιάσει στον «ύπνο» την άμυνα του Παγκρατίου, όμως η μπάλα θα πλασαριστεί ελάχιστα μέτρα μακριά από την εστία του Κελαϊδίτη.

Το δεύτερο ημίχρονο αποδείχτηκε καθοριστικό. Έχουμε το πρώτο γκολ στον αγώνα στο 59ο λεπτό της αναμέτρησης, όπου ο Μάζης δίνει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους και αποδεικνύει γιατί είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Φοίνικα για τη φετινή σεζόν. Εκείνος φτάνει πλέον τα 8 τέρματα και το σκορ διαμορφώνεται σε 0-1. Στο 71ο λεπτό θα απειλήσει εκ νέου ο Μάζης, όμως θα στείλει την μπάλα εκτός. Στο 79ο λεπτό ο Αθανασάκης είναι εκείνος που θα κλειδώσει με το γκολ του τη νίκη για την ομάδα του Πανακούλια και θα καθορίσει το τελικό σκορ, όπως θα αποδειχτεί στη συνέχεια, σε 0-2. Το δεύτερο ημίχρονο θα λήξει χωρίς κάποια άλλη ιδιαίτερη φάση.

Μπορεί να μην υπήρξαν ιδιαίτερες συγκινήσεις καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, όμως και οι δύο ομάδες έπαιξαν με ψυχή, αποδείχτηκαν σκληρός αντίπαλος η μία για την άλλη, απείλησαν εξίσου και είχαν ισάξιες ευκαιρίες. Καλύτερα όμως, τις αξιοποίησε ο Φοίνικας Περιστερίου, όπως απέδειξαν και τα δύο εύστοχα τέρματα, ενώ φαινόταν πως είχαν και την μεγαλύτερη κατοχή κυριαρχώντας μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ακολουθεί η 21 αγωνιστική, όπου ο Φοίνικας Περιστερίου θα αντιμετωπίσει τα Πετράλωνα, ενώ το Παγκράτι τον Αστέρα Εξαρχείων.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Κελαϊδίτης, Παπαθέου (48’ Κουτσοχρήστος), Κωνσταντινίδης, Νεζίρι, Ντότσικας, Ακριτίδης, Ρίζος (53’ Καλαρίτης), Νάνος, Σακαλής, Κουρουπάκης, Στεριόπουλος

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: Νικολακόπουλος, Ανδριανάκος (48’ Αθανασάκης), Ηλιόπουλος, Λάσκαρης, Αναγνωστόπουλος, Γιαταγανάκης, Χαλικιάς, Δήμος, Μάζης, Θεοδωρακόπουλος, Λαγός

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σύψας Ι.
ΒΟΗΘΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΗ: Βαμβακάς Μ., Μεντζελόπουλος Φ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Λαδάς Κοσμάς

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Σουζάννα Μποντίνη

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *