Type to search

Europa League Άρσεναλ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Σπόρτιγκ Λισαβόνας

Άρσεναλ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-1 (3-5 πεν.): Τρομερός θρίαμβος των «λιονταριών» με ήρωα τον Αδάν!

Share

Τεράστια πρόκριση πανηγύρισε η Σπόρτινγκ, μέσα στο Λονδίνο, στη διαδικασία των πέναλτι με 5-3 (1-1 έληξε η κανονική διάρκεια) και εξασφάλισε το εισιτήριο για τους «8» του Europa League. Τεράστιος πρωταγωνιστής ο Αδάν, ο οποίος την κράτησε ζωντανή στην παράταση και έπιασε και το καθοριστικό πέναλτι του Μαρτινέλι.

Η Άρσεναλ μπήκε νωθρά στο παιχνίδι και είδε την Σπόρτινγκ να χάνει την πρώτη ευκαιρία στο ματς στο 13ο λεπτό, το σουτ όμως του Τρινκάο πέρασε άουτ. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στις ευκαιρίες στο 16’, με τον Αδάν να αποκρούει το σουτ του Ζεσούς. Τρία λεπτά αργότερα όμως οι «κανονιέρηδες» προηγήθηκαν.

Ο Ζορζίνιο με τρομερή πάσα έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Μαρτινέλι, εκείνος νικήθηκε από τον Αδάν, ο Τσάκα πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα.

Στο 30’ ο τερματοφύλακας της Σπόρτινγκ απέκρουσε το σουτ του Ζεσούς, ενώ στο 45+4’ το σουτ του Ουγκάρτε κατέληξε έξω. Δυνατά μπήκε και στο δεύτερο μέρος η Σπόρτινγκ αναγκάζοντας τον Ράμσντειλ σε παρέμβαση στο 50’ στη σέντρα σουτ του Εσγκάιο. Η ισοφάριση ήρθε στο 62′, με ένα ασύλληπτο γκολ του Πέδρο Γκονσάλβες. Μετά το κλέψιμο του Παουλίνιο, πήρε τη μπάλα πέντε (περίπου) μέτρα μπροστά από τη σέντρα και κρέμασε τον Ράμσντειλ.

Η Άρσεναλ φάνηκε να τα έχει… χαμένα και τρία λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ανατροπή, με τη κεφαλιά του Παουλίνιο όμως να περνάει λίγο πάνω από το δοκάρι. Στο 72’ ο Ράμσντειλ πραγματοποίησε τρομερή επέμβαση με το πρόσωπο σε σουτ του Έντουαρτς, μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Εσγκάιο.

Η πρώτη τελική εντός εστίας, στο δεύτερο ημίχρονο για τους γηπεδούχους, ήρθε στο 79’, με την εκτέλεση φάουλ του Βιέιρα που έδιωξε ο Αδάν στη γωνία του. Τελευταία φάση στο 90λεπτο ένα μακρινό σουτ του Έντουαρτς πάνω από τα δοκάρια στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Το ματς έμεινε στο ισόπαλο 1-1 και έτσι οδηγηθήκαμε στη παράταση, με το συνολικό σκορ να είναι στο 3-3.

Στο επιπλέον ημίωρο η Άρσεναλ πλησίασε πιο πολύ από ποτέ στο δεύτερο γκολ, αλλά ο Τροσάρ πέταξε στα… σκουπίδια την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Μετά από τραγικό λάθος του Εσούγκο, βρέθηκε μόνος απέναντι στον Αδάν, αλλά το πλασέ του σταμάτησε αρχικά πάνω στον πορτιέρε της Σπόρτινγκ και στη συνέχεια στο δεξί κάθετο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι είχαν άλλη μία ευκαιρία πριν την ανάπαυλα, με την άστοχη κεφαλιά του Χόλντιγκ από πλεονεκτική θέση.

Η ομάδα του Αρτέτα συνέχιζε να πιέζει, ψάχνοντας το γκολ της νίκης, ενώ η αυτή του Αμορίμ προσπάθησε να οδηγήσει το ζευγάρι στη διαδικασία των πέναλτι και τα κατάφερε με πρωταγωνιστή τον Αδάν. Εκείνος έκανε άλλη μια τρομερή επέμβαση σε κεφαλιά του Γκάμπριελ στο 118′, στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ.

Από αυτήν την εκτέλεση, ο Βραζιλιάνος αμυντικός πήρε ξανά τη κεφαλιά αλλά αυτή ανακόπηκε πάνω στη γραμμή από τον Ντιομαντέ. Η Σπόρτινγκ ολοκλήρωσε τη παράταση με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ουγκάρτε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο προτελευταίο λεπτό και το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί ο Αδάν έπιασε το πέναλτι του Μαρτινέλι, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του, και ο Νούνο Σάντος εκτέλεσε εύστοχα (5-3) για να δώσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση στη Σπόρτινγκ.

Συνθέσεις:

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράμσντειλ, Ζιντσένκο, Γκαμπριέλ, Σαλιμπά (Χόλντιγκ 21’), Τομιγιάσου (Γουάιτ 9’), Τσάκα, Ζορζίνιο (Πάρτει 66’), Βιέιρα (Έντεγκααρντ 101′), Νέλσον (Σάκα 66’), Μαρτινέλι, Ζεσούς (Τροσάρ 46’).

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Ρουμπέν Αμορίμ): Αδάν, Ινάσιο, Ντιομαντέ, Σεν Τζουστ, Ρις (Νούνο Σάντος 94′), Ουγκάρτε, Γκονσάλβες (Εσούγκο 94′), Εσγκάιο, Τρινκάο (Αρτούρ Γκόμες 105′), Έντουαρτς, Παουλίνιο (Τσερμίτι 89’).

Χρήστος Σκούρας

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *