Type to search

Ferrari Formula 1

Τι αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν μετά την αποχώρηση του Χάμιλτον το 2024

Share

Δεν έχουν περάσει λίγες μέρες απο την είδηση της αποχώρησης του Lewis Xamilton απο την ομάδα της Mercedes στο τέλος της χρονιάς του 2024 και την μεταγραφή του στην ομάδα της Ferrari και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο ποιός οδηγός θα πάρει τη θέση του στη γερμανική ομάδα.

Lewis Hamilton - F1 Driver for Mercedes

Πιο συγκεκριμένα εν όψει της σεζόν του 2025 έχει αναφερθεί ότι το 70% του grid των οδηγών θα είναι εκτός συμβολαίου όταν η αγωνιστική χρονιά του 2024 φτάσει στο τέλος της, πράγμα  που σημαίνει οτι πολλά ονόματα θα μπορούσαν να είναι στη λίστα της mercedes για την αντικατάσταση της θέσης του.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές 13 οδηγοί έχουν συμβόλαια που λήγουν στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς του 2024.

Τα συμβόλαια που λήγουν τέλος του 2024 είναι των Sergio Perez της Red Bull,Carlos Sainz της Ferrari , Fernando Alonso της Aston Martin, Lance Stroll της Aston Martin , Pierre Gasly της Alpine, Esteban Ocon της Alpine , Logan Sargeant της Williams , Yuki Tsunoda της Alpha Tauri,Daniel Ricciardo της Alpha Tauri, Valteri Bottas της Alpha Romeo, Zhou Guanyu της Alpha Romeo και οι δυο οδηγών της Haas Nico Hulkenberg και Kevin Magnussen.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου (03-04/02) ο Χάμιλτον έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα για να απευθυνθεί στους οπαδούς που τον ακολουθούν. «Νιώθω απίστευτα τυχερός,αφού πέτυχα πράγματα με τη Mercedes που θα μπορούσα να ονειρευτώ μόνο ως παιδί. Τωρα έχω την ευκαιρία να εκπληρώσω ένα ακόμα παιδικό όνειρο, οδηγώντας για την Ferrari.

H Mercedes είναι ενα τεράστιο κομμάτι της ζωής μου από τότε που ήμουν 13 ετών οπότε αυτή η απόφαση ήταν η δυσκολότερη που είχα να πάρω στη ζωή μου. Είμαι απίστευτα περήφανος για όλα όσα έχουμε επιτύχει μαζί και είμαι πολυ ευγνώμων για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση όλων όσων έχω δουλέψει μαζί με τα χρόνια και φυσικά τον Toto για την φιλία ,την καθοδήγηση και την ηγεσία του.»   

Επιμέλεια:Γιάννης Μήτσου

Tags:

You Might also Like