Type to search

F1 Κεντρική ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ

F1: Νικητής στο Πορτιμάο ο Χάμιλτον

Share

Σε έναν αγώνα, στον οποίο η στρατηγική έπαιξε καθοριστικό ρόλο, ο Λιούις Χάμιλτον, προσπέρασε τον Μαξ Φερστάπεν, εκτέλεσε τέλεια το πλάνο της Mercedes και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο GP του Πορτιμάο.

Παρά την κακή επανεκκίνηση μετά το safety car, ο Λίουις Χάμιλτον, προσπέρασε τον Μαξ Φερστάπεν, και άφησε πίσω του τον Ολλανδό για να πάρει την νίκη στον αυτοκινητόδρομο του Αλγκαρβέ, με τον team-mate του Βάλτερι Μπότας να τερματίζει στην τρίτη θέση.

Η εκκίνηση ήταν καθαρή για τους τρεις πρώτους. Ο Σέρτζιο Πέρεθ δεν έκανε καλή εκκίνηση και έχασε την τέταρτη θέση από τον Κάρλος Σάινθ. Με το τέλος του πρώτου γύρο ο Κίμι Ράικονεν χτύπησε την μπροστά αεροτομή του στο πίσω μέρος του μονοθεσίου του ομόσταβλού του στην Άλφα Ρομέο, Αντρέα Τζιοβινάτσι και εγκατάλειψε. Σε εκείνο το σημείο η Mercedes-AMG GT R, του Μπερντ Μέιλαντερ, πέρασε μπροστά από τα μονοθέσια και έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα μέχρι να καθαριστούν τα θραύσματα από το μονοθέσιο του «Iceman».

Στην επανεκκίνηση ο Μαξ Φερστάπεν άφησε πίσω του τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος λανθασμένα κόλλησε πίσω από τον Βάλτερι Μπότας. Στους πρώτους γύρους φωτιές πετούσε και ο Λάντο Νόρις, ο οποίος βρήκε τρεις θέσεις μετά το καθεστώς του safety car. 3 γύρους αργότερα ο Λιούις Χάμιλτον κατάφερε να ανακτήσει ξανά την θέση του, με αποφασιστικό τρόπο, από τον Μαξ Φερστάπεν και στην συνέχεια πήρε τα ηνία του αγώνα, με τον Βάλτερι Μπότας να του παραχωρεί την πρωτιά.

Τον χορό τον pit-stop ξεκίνησε η Σκουντερία Φεράρι, με τον Κάρλος Σάινθ να βάζει την μέση γόμα, έχοντας ξεκινήσει με μαλακή. Τα προβλήματα με την τρίτη σχέση στο κιβώτιο του Μαξ Φερστάπεν δεν έλειψαν κι από το GP του Πορτιμάο, με τον Ολλανδό να κάνει παράπονα για ακόμη μια φορά στο crew της RB Honda. Η Reb Bull έβαλε πρώτο για pit-stop τον Μαξ, με την Mercedes να απαντάει ένα γύρο μετά με τον Μπότας, ο Ολλανδός, ήταν πραγματικά ιπτάμενος στην έξοδο του Μπότας από το pit-lane και κατάφερε στην τρίτη στροφή να τον προσπεράσει για την δεύτερη θέση.

Καθόλη την διάρκεια του τριημέρου, πιο ανταγωνιστική από ποτέ αποδείχθηκε η Αλπίν, τον Φερνάντο Αλόνσο και Εστεμπάν Οκόν, οι οποίοι κατάφεραν να πλασαριστούν και στους βαθμούς, στις θέσεις 7 και 8. Στους τελευταίους γύρος με τον Χάμιλτον να είναι άνετα πρώτος, Μπότας και Φερστάπεν μπήκαν στα pits, εκ νέου, για να παλέψουν για τον ταχύτερο γύρο με την μαλακή γόμα. Ο Φινλανδός βρήκε τον ταχύτερο γύρο, με τον Φερστάπεν να απαντάει, αλλά τελικά να ακυρώνεται ο χρόνος του, επείδη είχε παραβεί τα όρια της πίστας στην 14η στροφή.

Την καρό σημαία για δεύτερη φορά στην σεζόν βρήκε ο Λιούις Χάμιλτον κάνοντας το 2-1 απέναντι στον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος ήρθε για να διεκδικήσει, τον ατομικό τίτλο, αλλά και τον τίτλο κατασκευαστών μαζί με τον Σέρτζιο Πέρεθ για την Red Bull.

 

Επιμέλεια άρθρου: Χάρης Ισαακίδης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *