Type to search

F1 ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ

F1: Ταχύτερος στο FP1 ο Μπότας, απάντησε στο FP2 ο Χάμιλτον

Share

Τον ταχύτερο γύρο σημείωσε στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο GP Πορτογαλίας ο Βάλτερι Μπότας, με τον Λιούις Χάμιλτον να ξεπερνάει τα προβλήματα και να απαντάει στην δεύτερη περίοδο.

Στο FP1, ο Βάλτερι Μπότας της Mercedes πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο στις εναρκτήριες ελεύθερες δοκιμές του GP Πορτογαλίας. Δεύτερος στην άσφαλτο ήταν ο, κατά 25 χιλιοστά αργότερος, Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον δεν βρήκε ποτέ τις σωστές ρυθμίσεις του μονοθεσίου του.

Όλοι οι οδηγοί, με εξαίρεση τον Φερνάντο Αλόνσο, χρησιμοποίησαν τη σκληρή γόμα στο πρώτο ημίωρο, όπου ο πιο γρήγορος της πίστας ήταν ο Φερστάπεν. Ο Αλόνσο, αντίθετα, πέτυχε τον πιο γρήγορο γύρο του αρκετά αργότερα, με τη μέση γόμα. Στα αξιοσημείωτα της πρώτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών το ντεμπούτο σε δοκιμές αγώνα της F1, του Καλούμ Ιλό, στο cockpit της Alfa Romeo τερματίζοντας στην 17η θέση, περίπου 4 δέκατα πίσω από τον Κίμι Ράικονεν.

Στο FP2, Ο Χάμιλτον πέτυχε τον καλύτερο χρόνο σχεδόν στα μισά της περιόδου, χρησιμοποιώντας μαλακή γόμα. Στα υπόλοιπα τριάντα λεπτά της διαδικασίας κανείς από τους πιλότους δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον χρόνο του Βρετανού.

Ο Φερστάπεν ήρθε δεύτερος, με τον Μπότας και τον Κάρλος Σάινθ της Ferrari, να ακολουθούν με την διαφορά μεταξύ τους να είναι 0,35 δεύτερα. Βελτιωμένη στο FP2 και η Alpine με τους Αλόνσο και Εστεμπάν Οκόν να μπαίνουν στην εξάδα.

Η μέρα των ελεύθερων δοκιμών κύλησε ομαλά χωρίς κάποια απρόοπτα, πέρα από κάποια μονοθέσια που κατέληξαν στις αμμοπαγίδες.

 

Επιμέλεια άρθρου: Χάρης Ισαακίδης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *