Type to search

Alfa Romeo Carlos Sainz Charles Leclerk Ferrari FIA Formula 1 George Russel Lewis Hamilton Mercedes Benz Seastian Vettel

Νικη του Φερσταπεν,αποσυρση απο νωρις για Λεκλερ

Share

Ο Μαξ Φερσταπεν ηταν ο μεγαλος νικητης στο γκραν πρι εφοσον δε μπορεσε ο Σαρλ Λεκλερ να συνεχισει τον αγωνα διοτι εγκατελειψε αρκετα νωρις τη πιστα που διεξχηθει στη Βαρκελωνη.

Η Red Bull μετραει σε 6 αγωνες 4 νικες και ειναι στη 1η θεση των κατασκευαστων κια επομενη σταση….Μονακο στη χωρα του Λεκλερ με διαφορα ασφαλειας 6 ποντους.

Η 3η θεση παει στον βρετανο Ρασελ της Mercedes μετα απο εντονο πρεσαρισμα τπυ Αγγλου στον Ολλανδο αλλα νικητης βγηκε ο 2ος.

Συγκρουση μεταξυ Haas και Mercedes (Μαγκνουσεν-Χαμιλτον) με τον τυπο απο τον Στιβενειτζ να ειναι στη 5η θεση
Εφτασε κοντα στη 4η θεση αλλα λογω προβληματος με τον ψυχτη του μονοθεσιου του εμεινε στη 5η θεση πισω απο τον Καρλος Σαινζ.

Η Ισπανια δε του παει του Ολλανδου λογω καποιων υποχωρησεων αλλα ωστοσο με τη επιμονη του και τη εμπερια του παρεμεινε στο κολπο και βγηκε νικητης.
Στο 28ο γυρο αντικαταστση των ελαστικων της Ρεντ Μπουλ με τη μαλακη γομα να μπαινει και ετσι ειχαμε μεγαλη διαφορα και προσπεραση του Μαξ.

Εχοντας μπροστα του τον ομοσταβλο του Περεζ ,με εντολη των Κοκκινων ταυρων εκανε στη ακρη για να περασει ο Φερσταπεν μπροστα με τον Περεζ να χαρακτηριζει αδικη τη αποφαση αυτη.

Ο Λεκλερ σταματησε στο 21ο γυρο για φρεσκα ελαστικα και ηταν 30” πιο γρηγορος απο τους διωχτες της αλλα ο κινητηρας του τον περιορισε και τον εριξε πισω με τον Σαινζ να  μη μπορει να διωρθωσει τη μερα  και το στραβο τελος της Φερραρι.

Κανοντας λογο για προβληματα στο μονοθεσιο αλλα με επιδειξια και σαφως εμπειρια του τιμονιερη Ρασελ ηταν το κλτρ του γκραν πρι και ετσι 4η θεση εμεινε στη πορεια.

Το αριστερο του ελαστικο τρυπηθηκε και μιλωντας με την ομαδα ο Χαμιλτον ηθελε αποσυρση αλλα επεμεναν οι τεχνικοι λεγοντας να παραμεινει στο αγωνα,ο Τοτο του ειπε εχει το καλυτερο χρονο και μπορει να ανακαμψει αλλα εντελει εμειναν στη προσπαθεια με το ασημενιο βελος (Ρασελ και Χαμιλτον) να ειναι στη 3η και 5η θεση αντιστοιχα.

Eπομενο Γκραν Πρι,στο Μονακο στις 29 Μαιου στο  σιρκουι των μονεγασκων.

Ο πινακας καταταξης μετα το τελος του Γκρα Πρι Ισπανιας (Βαρκελωνη-Καταλωνια)

Max Verstappen RED BULL RACING 1ος
Sergio Perez RED BULL RACING 2ος
George Russell MERCEDES 3ος
Carlos Sainz FERRARI 4ος
Lewis Hamilton MERCEDES 5ος
Valtteri Bottas ALFA ROMEO 6ος
Esteban Ocon ALPINE 7ος
Lando Norris MCLAREN 8ος
Fernando Alonso ALPINE 9ος
Yuki Tsunoda ALPHATAURI 10ος
Sebastian Vettel ASTON MARTIN 11ος
Daniel Ricciardo MCLAREN 12ος
Pierre Gasly ALPHATAURI 13ος
Mick Schumacher HAAS 14ος
Lance Stroll ASTON MARTIN 15ος
Nicholas Latifi WILLIAMS 16ος
Kevin Magnussen HAAS 17ος
Alexander Albon WILLIAMS 18ος
Zhou Guanyu ALFA ROMEO 19ος
Charles Leclerc FERRARI 20ος

H καταταξη κατασκευαστων μετα το Γκραν Πρι Ισπανιας 2022

Η καταταξη οδηγων μετα το Γκραν Πρι Ισπανιας 2022

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *