Type to search

CHAMPIONS LEAGUE Euroleague EUROPA LEAGUE Formula 1 Uefa champions league ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ Ποδηλασία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πέντε αθλητικά ραντεβού που δεν πρέπει να χάσετε το 2023!

Share

Λίγες ημέρες πριν μας αποχαιρετήσει το «γεμάτο» αθλητικά 2022, σας παρουσιάζουμε πέντε από τα σημαντικότερα ραντεβού για την χρονιά που έρχεται και που σίγουρα θα τραβήξουν την προσοχή μας.

Η διεθνής αθλητική σκηνή και το 2023 είναι γεμάτη από διοργανώσεις που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον. Ποδόσφαιρο, μπάσκετ και μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι μόνο μερικά από τα αθλήματα που θα τραβήξουν τα βλέμματα.

Συνοπτικά τα πέντε πιο πολυαναμενόμενα αθλητικά γεγονότα:

1)Τελικοί Ευρωπαϊκών Διοργανώσεων ΟΥΕΦΑ(31/5/2023, 7,10/6/2023)

  • Τελικός Τσάμπιονς Λιγκ-Κωνσταντινούπολη, «Στάδιο Ατατούρκ»(10/6/2023)

Ο φετινός τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ θα λάβει χώρα στην Τουρκία και συγκεκριμένα στο Σταδιο Ατατούρκ, 17 χρόνια μετά το αλησμόνητο 3-3 ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μίλαν. Ένας αγώνας που έμεινε στην ιστορία λόγω της μεγάλης ανατροπής της Λίβερπουλ και τελικά την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου στην διαδικασία των πέναλτι.

  • Τελικός Γιουρόπα Λιγκ-Βουδαπέστη, «Αρένα Πούσκας»(31/5/2023)

Η δεύτερη τη τάξη διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ, θα υποδεχθεί τους δυο φιναλίστ της στην Βουδαπέστη και συγκεκριμένα στην Αρένα Πούσκας. Το γήπεδο, στην αξιολόγηση της ΟΥΕΦΑ, κατάφερε να πάρει τέσσερα αστέρια και τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση των εργασιών να φιλοξενήσει έναν Ευρωπαϊκό τελικό.

  • Τελικός Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ-Πράγα, «Έντεν Αρένα»(7/6/2023)

Ο δεύτερος τελικός της νεοσύστατης διοργάνωσης θα λάβει χώρα στην Τσεχία. Σε ένα γήπεδο 19.370 θέσεων, οι φιναλίστ της διοργάνωσης θα διεκδικήσουν το νέο μεν, Ευρωπαϊκό τρόπαιο δε, με σκοπό να βάλουν το όνομά τους στην λίστα που ξεκίνησε να δημιουργείται από πέρσι.

2)Φάιναλ Φορ Ευρωλίγκας-Κάουνας, «Ζαλγκίριο Αρένα»(19-21/5/2023)

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωλίγκας, το Κάουνας υποδέχεται ένα Φάιναλ Φορ. Μια πόλη, μια χώρα, που ζει και αναπνέει για το μπάσκετ φέτος θα έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει την μεγαλύτερη γιορτή του αθλήματος στην Ευρώπη. Η διάθεση των εισιτήριων έχει ήδη ξεκινήσει.

3)Ρολάν Γκαρός-Παρίσι, «Στάδιο Ρολάν Γκαρός» (28/5-11/6/2023)

Από τα πιο ιστορικά Γκράντ Σλαμ, φέτος κατά πάσα πιθανότητα θα μας χαρίσει το «last dance»  του Ραφαέλ Ναδάλ στο αγαπημένο του χωμάτινο «τερέν». Είναι κάτι το οποίο παραμένει ακόμη σε επίπεδο φημολογίας καθώς όπως πέρσι έτσι και φέτος, ο ίδιος ο Ισπανός δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα.

4)Grand Prix Las Vegas-Παραντάιζ, Νεβάδα (16-18/11/2023)

Φέτος, για πρώτη φορά στην ιστορία της Φόρμουλα 1, θα πραγματοποιηθεί το 23ο από τα συνολικά 24 Γκραντ Πρι στο μαγευτικό Λας Βέγκας. Οι «πρωτιές» για το 2023 δεν σταματούν εκεί καθώς η αγωνιστική περίοδος, η οποία θα ξεκινήσει αρκετά νωρίτερα από ότι συνήθως(5/3/2023), θα περιλαμβάνει συνολικά τον αριθμό ρεκόρ των 24 Γκράντ Πρι.

5)L’Etape Greece by Tour De France-Αρχαία Ολυμπία (1/4/2023)

Ελληνικό ενδιαφέρον υπάρχει στο τελευταίο «ραντεβού» της λίστας, με τον ποδηλατικό αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία. Στον αγώνα αναμένεται να συμμετάσχουν 1500 αθλητές ενώ συνολικά αναμένονται 2.500 και πλέον επισκέπτες σε μια ξεκάθαρη «στροφή» της χώρας μας προς τον αθλητικό τουρισμό.

Επιμέλεια: Γιάννης Νικολόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *