Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης 0-0: Πέρασε απ’το «Άνφιλντ», δοκιμάζει το στέμμα (vid)

Share

Η Ρεάλ άντεξε στην αρχική πίεση της Λίβερπουλ, έσβησε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο και με προίκα το 3-1 της Μαδρίτης πέρασε στον ημιτελικό, όπου την περιμένει η Τσέλσι.

Το σερί 23 διαδοχικών παιχνιδιών στη φάση των νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ «χάλασε», ωστόσο η Ρεάλ δεν χαλάστηκε. Με το σημερινό 0-0 και το 3-1 του πρώτου αγώνα, η «Βασίλισσα» περνάει στα ημιτελικά της διοργάνωσης μετά από δύο πειστικές εμφανίσεις, στις οποίες εκτέλεσε το πλάνο του προπονητή της με απόλυτη επιτυχία.

Οι χαμένες ευκαιρίες της Λίβερπουλ στο πρώτο ημίχρονο της στέρησαν τις όποιες πιθανότητες να διεκδικήσει κάτι παραπάνω, με την Ρεάλ να παρελαύνει «ατσαλάκωτη» στο «Άνφιλντ». Μοιραίος για τους «Ρεντς» ο Σαλάχ με τον Κορτουά να είναι σε μεγάλη μέρα και τον Νάτσο να «σκουπίζει» τα πάντα στην περιχοχή των «Μερένχες». Με αυτό το 0-0, η Ρεάλ κλείδωσε την 30η συμμετοχή της σε τελική τετράδα.

Κυριαρχεί και… αστοχεί η Λίβερπουλ!

Η Λίβερπουλ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα και είχε την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Μο Σαλάχ (2’) να στέλνει την μπάλα στα χέρια του Τιμπό Κορτουά από ευνοϊκή θέση μέσα στο «κουτί». Οι «Κόκκινοι» συνέχισαν να χτυπάνε την πόρτα της Ρεάλ με τον Τζέιμς Μίλνερ (11’) να εξαπολύει έναν κεραυνό και τον Τιμπό Κορτουά να αποκρούει εντυπωσιακά. Οι «Μερένχες» έκαναν την εμφάνισή τους στο 20’ με τον Μπενζεμά να ξεμαρκάρετε, να σουτάρει και την μπάλα μετά από κόντρα να βρίσκει την δοκό του Άλισον. Στη συνέχεια, η Ρεάλ κατάφερε να ρίξει τον ρυθμό, με την Λίβερπουλ να κυριαρχεί στο γήπεδο και προς το τέλος του ημιχρόνου (42’) να χάνει μεγάλη ευκαιρία με τον Βαϊνάλντουμ να την πετάει στα σκουπίδια. Οι δύο ομάδες πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια με την Λίβερπουλ να κρατάει τις τέσσερις κλασικές ευκαιρίες και την «Βασίλισσα» το δοκάρι του Μπενζεμά και την άριστη αμυντική της λειτουργία.

Το έσβησε και δεν… ίδρωσε!

Το… σενάριο έμεινε ίδιο και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ρομπέρτο Φιρμίνο να απειλεί στο πρώτο λεπτό της επανάληψης και τον Κορτουά να αποκρούει εξ’επαφής. Στο 66’ ο Άλισον θύμισε τον περσίνο του καλό εαυτό με διπλή επέμβαση σε έξοδο εναντίον του Βινίσιους Τζούνιορ και του Μπενζεμά. Όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός όλο και έπεφτε με τους «Κόκκινους» να γίνονται φλύαροι με την κατοχή τους και την Ρεάλ να μην αγχώνεται όσο περίμενε τους αντιπάλους της στο μισό γήπεδο. Στο 90+2’ ο Κουρτουά μίλησε ξανά βάζοντας στοπ στο χαμηλό πλασέ του Σαλάχ. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την Ρεάλ να στέκεται όρθια και στο «Άνφλιντ». Η «Βασίλισσα» δεν άφησε τους Άγγλους να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα και χάρη στο 3-1 της Μαδρίτης προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φίλιπς, Καμπάκ (60′ Ζότα), Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Μίλνερ (60′ Τιάγκο), Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Φιρμίνο (80′ Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν) , Μανέ (80′ Σακίρι)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κορτουά, Βαλβέρδε, Μιλιτάο, Νάτσο, Μεντί, Καζεμίρο, Μόντριτς, Κρος (72′ Οντριοθόλα), Ασένσιο (82′ Ίσκο), Βινίσιους Τζούνιορ (72′ Ροντρίγκο), Μπενζεμά

 

Επιμέλεια άρθρου: Χάρης Ισαακίδης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *