Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Η UEFA ετοιμάζει «καινοτόμες» αλλαγές για το ποδόσφαιρο

Share

Μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, η UEFA θα αποφασίσει για την μοίρα του κανονισμού του εκτός έδρας γκολ στις διοργανώσεις της.

Ένα από τα ερωτήματα που ταλανίζει το ποδόσφαιρο είναι  κατά πόσο ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ θεωρείται δίκαιος. Αυτό γιγαντώνεται όταν μιλάμε για νοκ-άουτ φάσεις όπου το συνολικό σκορ είναι ισόπαλο.

Πρόσφατο παράδειγμα είναι ο αποκλεισμός της Μπάγερν από την Παρί Σεν Ζερμέν παρόλο που το συνολικό σκορ ήταν 3-3.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Equipe», η UEFA σκέφτεται σοβαρά την κατάργηση του εκτός έδρας γκολ στις διοργανώσεις της με στόχο να κάνει το ποδόσφαιρο πιο «δίκαιο». Οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει και η τελική απόφαση θα παρθεί μέχρι το τέλος του Μαΐου.

Προ των πυλών το νέο Champions League ;

Το νέο Champions League των 36 ομάδων θα πρέπει να θεωρείται γεγονός, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Γιουβέντους και της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA), Αντρέα Ανιέλι σε δηλώσεις του, όπου ανέλυσε το νέο πλάνο, το οποίο αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στις επόμενες 15 ημέρες. «Εμπνευστής» του νέου φορμάτ είναι ο διευθυντής του Άγιαξ, Ένβιν Φαν Ντε Σάαρ και πλέον οι όμιλοι αποτελούν παρελθόν από το 2024.

Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα αντί για τους οχτώ ομίλους και τα έξι παιχνίδια, κάθε μία ομάδα θα δώσει 10 αγώνες με αντιπάλους ίδιας δυναμικότητας κάτι που θα καθοριστεί από το UEFA Ranking.

Μετά το πέρας των 10 αγώνων και την δημιουργία μίας νέας γενικής βαθμολογίας, θα υπάρχουν δύο γύροι πλέι οφ και μετά θα ακολουθήσουν τα νοκ άουτ παιχνίδια στην φάση των «16».

Με το νέο πρόγραμμα θα αυξηθούν οι αγώνες ενώ υπάρχει και το θέμα με τις 4 θέσεις που θα ανοίξουν για την συμπλήρωση των 36 ομάδων. Οι Λίγκες ζητάνε να τις καλύπτουν ομάδες από χώρες, των οποίων ο πρωταθλητής δεν πηγαίνει κατευθείαν στους ομίλους, με βάση το σημερινό σύστημα. Αλλά εδώ υπάρχει η αντίδραση από τους «μεγάλους» που θεωρούν πως οι δύο θέσεις πρέπει να δίνονται με την μορφή «wild card», κάτι το οποίο θα ωφελήσει χώρες ίσως όπως η Αγγλία που θα μπορεί να έχει πέντε ομάδες.

Επιμέλεια: Στράτος Μαρίνος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *