Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Μπορούσια Ντόρντμουντ – Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Δεύτερη νίκη και πέταξε για τα ημιτελικά (vid)

Share

Με τα γκολ των Μαχρέζ και Φόντεν στο δεύτερο ημίχρονο, η Μάντσεστερ Σίτι πήρε τη νίκη 2-1 με ανατροπή απέναντι στην Ντόρντμουντ και με συνολικό σκορ 4-2 έκλεισε θέση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. 

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε τα δύσκολα, εύκολα στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε τη δεύτερη νίκη απέναντι στην Ντόρντμουντ για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «Πολίτες» κέρδισαν και πάλι με 2-1 τους Βεστφαλούς, αυτή τη φορά στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» και με συνολικό σκορ 4-2 πήραν τη πρόκριση για τους 4 του θεσμού, μετά τη σεζόν 2015-16. Οι Γερμανοί προηγήθηκαν με τον Μπέλιγχαμ στο 15΄ και άγχωσαν τους σίτιζενς, οι οποίοι κινδύνευαν με αποκλεισμό. Ωστόσο, με το πέναλτι του Μαχρέζ στο 55΄ και το γκολ του Φόντεν στο 74΄κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι και μετατρέψουν τη πρόκριση σε θρίαμβο. Επόμενο εμπόδιο για την ομάδα του Γκουαρδιόλα στο δρόμο για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, η Παρί Σεν Ζερμέν των Νεϊμάρ και Εμπαπέ.

Ο Μπέλιγχαμ το γκολ, η Σίτι τις ευκαιρίες

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Σίτι να έχει μια παθητική στάση και την Ντόρντμουντ να ψάχνει το γκολ. Οι Βεστφαλοί προειδοποίησαν με το σουτ του Νταχούντ στο 7΄, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Έντερσον, και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 15΄ με τον Μπέλιγχαμ. Η μπάλα έφτασε στα πόδια του νεαρού Άγγλου μετά από κόντρα και αυτός από το ύψος της περιοχής με τρομερό δεξί πλασέ νίκησε τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα. Ήταν το παρθενικό του γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ έγινε ο δεύτερος νεότερος που σκοράρει στην νοκ-άουτ φάση του θεσμού. Κάπου εκεί η Σίτι αποφάσισε να αναλάβει τα ηνία του αγώνα και να γίνει πιο επιθετική με σκοπό να ισοφαρίσει. Και αφού μέχρι το 20΄ δεν είχε επιχειρήσει ούτε ένα σουτ προς την εστία του Χιτς, μέσα σε 15΄ κατέγραψε οχτώ τελικές. Κάτι η έλλειψη ενός κεντρικού επιθετικού, ικανού να τελειώνει τις φάσεις και κάτι η αστοχία δεν της επέτρεψαν όμως να βρει ένα γκολ. Ο πρώτος που απείλησε ήταν ο Ντε Μπρόινε στο 25΄ αλλά το εν στάση σουτ του τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Εφτά λεπτά μετά ήταν η σειρά του Μαχρέζ να αναζητήσει το γκολ, αλλά του το αρνήθηκε ο σκόρερ του ματς, Μπέλιγχαμ με σωτήρια προβολή πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή. Η Ντόρντμουντ μπόρεσε στα τελευταία λεπτά πριν την ανάπαυλα να ισορροπήσει ξανά το παιχνίδι, παίρνοντας τη μπάλα στα πόδια και κρατώντας τους Άγγλους μακριά από την εστία τους.

Βρήκε την ουσία, πήρε τη πρόκριση

Από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, η Σίτι έθεσε τους δικούς της κανόνες και κυριάρχησε πάνω στον αγωνιστικό χώρο. Έκλεισε την Ντόρντμουντ στα καρέ της και προσπαθούσε να βρει μια δίοδο για να απειλήσει. Ωστόσο, σε αυτή τη προσπάθεια είχε την υποστήριξη του Εμρέ Τσαν, ο οποίος με ένα ανόητο χέρι εντός περιοχής της χάρισε ένα πέναλτι. Ο Μαχρέζ δεν άφησε το δώρο να πάει χαμένο και ισοφάρισε από την άσπρη βούλα στο 55΄. Οι «Πολίτες» μπήκαν σε κατάσταση διαχείρισης του σκορ που τους έδινε τη πρόκριση για τα ημιτελικά και κατέβασαν αισθητά το ρυθμό τους. Από την άλλη, η Ντόρντμουντ δεν μπορούσε να βρει τον Χάαλαντ σε θέση για να απειλήσει και μοιραία έμοιαζε ακίνδυνη για την εστία του Έντερσον. Παρόλα αυτά λίγο έλειψε να σκοράρει από στημένη μπάλα. Ο Ρόις εκτέλεσε το φάουλ, ο Χούμελς πήρε τη κεφαλιά αλλά αυτή κατέληξε στο πάνω μέρος των διχτυών. Στο 74΄ ο Ντε Μπρόινε πήγε να σκοράρει μετά από ωραία ατομική ενέργεια, αλλά ο Χιτς έδιωξε σε κόρνερ. Από αυτό ήρθε και το 2-1 για τους σίτιζενς με σκόρερ τον Φόντεν. Ο Άγγλος έμεινε αμαρκάριστος λίγο έξω από την περιοχή και με ωραίο αριστερό σουτ, νίκησε τον Αυστριακό τερματοφύλακα. Κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, καθώς οι Βεστφαλοί χρειάζονταν πλέον τρία για να προκριθούν, κάτι που έμοιαζε αδύνατο να συμβεί απέναντι στην ομάδα του Γκουαρδιόλα. Μοναδική στιγμή στα εναπομείναντα λεπτά ήταν ένα σουτ του Χάαλαντ που έφυγε μακριά από την εστία.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Μπορούσια Ντόρντμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Χιτς, Γκερέιρο, Χούμελς, Ακάνζι, Μορέι(81΄Τίγκες), Τσαν, Μπέλιγχαμ(81΄Μπραντ), Νταχούντ(75΄Τοργκάν Αζάρ), Ρόις, Κναουφ(68΄Ρέινα), Χάαλαντ

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Ζιτσένκο, Ντίας, Στόουνς, Γουόκερ, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Γκουντογκάν, Μπερνάντο Σίλβα, Μαχρέζ(88΄Στέρλινγκ), Φόντεν

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *