Type to search

Champions League Λειψία Μάντσεστερ Σίτι ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάντσεστερ Σίτι – Λειψία 7-0: Διαστημικός Χάαλαντ με 5 γκολ έδωσε εύκολα τη πρόκριση στους «πολίτες»

Share

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν καταιγιστική και, με πέντε γκολ του Χάαλαντ (!), διέλυσε τη Λειψία με 7-0 και εξασφάλισε με άνεση την πρόκριση τα προημιτελικά του εφετινού Champions League.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση και με… μπροστάρη το «ρομπότ» που ακούει στο όνομα Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος σημείωσε πέντε (!) γκολ (22’, 24’, 45+2’, 54’, 57’), πήρε εύκολα το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού. Τα άλλα δύο τέρματα της αναμέτρησης πέτυχαν ο Γκιντογκάν στο 49’ και ο Ντε Μπρόϊνε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η Σίτι διατήρησε τη κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να δημιουργήσει «ρήγματα» στην αντίπαλη άμυνα. Και απείλησε πρώτη με τον Χάαλαντ στο 11ο λεπτό, αλλά ο Μπλάσβιτς απέκρουσε με το πόδι. Στο 21’, από χέρι του Χένρικς οι «πολίτες» κέρδισαν πέναλτι και ο Χάαλαντ ευστόχησε από την άσπρη βούλα. Τρία λεπτά αργότερα ο κεραυνός του Ντε Μπρόϊνε σταμάτησε στο δοκάρι αλλά ο Χάαλαντ πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 2-0.

Μοναδική φάση στο πρώτο ημίχρονο για τη φιλοξενούμενη ομάδα στο 35ο λεπτό με τον Βέρνερ να μην εκμεταλλεύεται το λάθος του Ρόντρι. Ο Μπλάσβιτς πραγματοποίησε άλλη μία μεγάλη επέμβαση στο 38’ σε σουτ του Γκιντογκάν αλλά δεν μπόρεσε να σταματήσει και την επόμενη προσπάθεια.

Από κόρνερ η κεφαλιά του Ντίας σταμάτησε στο δοκάρι και ενώ ο Χαϊνταρά προσπάθησε να διώξει τη μπάλα, αυτή βρήκε στα πόδια του Χάαλαντ, ο οποίος ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του. Σε αυτό το πρώτο μέρος ο Ντε Μπρόϊνε ήταν σε τρομερή κατάσταση και δημιούργησε τέσσερις ευκαιρίες για γκολ, διπλάσιες απ’ ότι ολόκληρη η ομάδα της Λειψίας.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν ασταμάτητη και στο δεύτερο ημίχρονο και συνέχισε από εκεί απ’ όπου σταμάτησε. Το 4-0 έγραψε ο Γκιντογκάν με ωραίο διαγώνιο σουτ στο 49’, ενώ στο 54’ μετά από φάση διαρκείας, ο Χάαλαντ πέτυχε καρέ τερμάτων. Ο «συνήθης ύποπτος» έκανε και το 6-0 τρία λεπτά αργότερα μετά από ασταθή επέμβαση του Μπλάσβιτς, σημειώνοντας πέντε γκολ στο ματς!

Έτσι έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του Champions League που πετυχαίνει τόσα γκολ σε ένα παιχνίδι μετά τον Μέσσι και τον Λουίζ Αντριάνο. Ο Γκουαρντιόλα μετά το 6-0 έκανε όλες του τις αλλαγές μαζεμένες και έδωσε χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς παίκτες. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ντε Μπρόϊνε με ένα υπέροχο σουτ στο 90+1’.

Συνθέσεις:

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Ακέ, Ντίας, Ακάντζι, Στόουνς (Γκόμεζ 64’), Ρόντρι (Φίλιπς 64’), Γκιντογκάν (Μαχρέζ 55’), Ντε Μπρόϊνε, Γκρίλις (Φόντεν 55’), Σίλβα, Χάαλαντ (Άλβαρες 63’).

Λειψία (Μάρκο Ρόζε): Μπλάσβιτς, Ράουμ, Γκβάρντιολ, Όρμπαν, Χένρικς (Κλέστερμαν 80’), Καμπλ, Χαϊνταρά (Σιμακάν 63’), Λάϊμερ, Φόρσμπεργκ (Σίλβα 63’), Σόμποσζλαϊ (Όλμο 72’), Βέρνερ (Πόουλσεν 63’).

Χρήστος Σκούρας

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *