Type to search

Champions League Κεντρική Μάντσεστερ Σίτι Μπάγερν Μονάχου ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπάγερν Μονάχου-Μάντσεστερ Σίτι: «Τρίμπαλο», τσακωμοί και «πάμε να τελειώνουμε»…

Share

Εν μέσω του τσακωμού Σανέ και Μανέ, η Μάντσεστερ Σίτι θέλει να εκμεταλλευτεί την αναστάτωση στο Μόναχο και με όπλο την καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης, να μετατρέψει σε τυπική διαδικασία την αποψινή ρεβάνς (19/4, 22:00) με τη Μπάγερν, στους «16» του Champions League.

Έχοντας θριαμβεύσει στην πρώτη αναμέτρηση (3-0), η Μάντσεστερ Σίτι είναι με το ένα πόδι στα προημιτελικά του Champions League, με την Μπάγερν Μονάχου να κερδίζει μόνο την κατοχή (56%), αφού ο Γκουαρντιόλα την «θυσίασε» στο βωμό των τριών γκολ, αλλά ταυτόχρονα, ο Τόμας Τούχελ, «χάνει» τα αποδυτήριά του, με τον τσακωμό των Λιρόι Σανέ και Σαντιό Μανέ.

Πριν το «παράσημο» από τον τσακωμό με τον Μανέ, το πρησμένο χείλος, ο Σανέ φάνηκε να είναι ορεξάτος στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, αλλά να αποτυγχάνει να σκοράρει κόντρα στην πρώην ομάδα του. Παρόλα αυτά, συμμετείχε άμεσα σε οκτώ από τις 12 τελικές της Μπάγερν (πέντε τελικές ο ίδιος και τρεις ευκαιρίες δημιούργησε). Από την περσινή σεζόν, ο Γερμανός επιθετικός, είναι τρομερά αποτελεσματικός στο Champions League, καθώς μετρά 10 γκολ σε 17 εμφανίσεις, όταν θα «έπρεπε» να έχει σκοράρει 5,6 (xGoals). Παράλληλα έχει και οκτώ ασίστ τις τελευταίες δύο σεζόν.

Την καλύτερη άμυνα του φετινού Champions League έχει η Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας δεχθεί μόλις τρία γκολ, την ώρα που θα «έπρεπε» ο Έντερσον να έχει μαζέψει 5,6 φορές, την μπάλα από τα δίχτυα του, σύμφωνα με τα xGoals από την Opta. Μαζί με τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα, οι Ρούμπεν Ντίαζ, Άκε, Ακάντζι και Στοουνς, που αγωνίζονται συνήθως στην άμυνα, δίνουν την ασφάλεια που χρειάζεται η μεσοεπιθετική γραμμή του Γκουαρντιόλα και όλοι μαζί βάζουν… πλώρη για την κορυφή της ποδοσφαιρικής Ευρώπης.

Παρά τους τσακωμούς και το σκορ πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι, απόψε, Τούχελ και Πεπ, θέλουν να «τελειώνουν» την δουλειά, ο καθένας για τους δικούς του λόγους και να επικεντρωθούν στα θέματά τους εντός και εκτός γηπέδου.

Γιάννης Νικολόπουλος

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *