Type to search

Memphis Grizzlies NBA Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

Jaren Jackson Jr. : Ο δεύτερος νεότερος DPOY όλων των εποχών

Share

Ο Jaren Jackson Jr αναδείχθηκε αμυντικός της χρονιάς στο ΝΒΑ για τη σεζόν 2022-2023 αφήνωντας δεύτερο τον Brook Lopez και τρίτο τον Evan Mobley . Ο 23χρονος φόργουορντ των Γκρίζλις είναι ο δεύτερος νεότερος στην ιστορία της λίγκας που κατακτά το συγκεριμένο βραβείο και επίσης ο δεύτερος στην ιστορία της ομάδας του Μέμφις. 

O JJJ ηγήθηκε του πρωταθλήματος στα κοψίματα με 3 ανά παιχνίδι και συνεισέφερε στα μέγιστα προκειμένου η ομάδα των  Γκρίζλις να κατακτήσει την δεύτερη θέση της   Δυτικής Περιφέρειας πίσω από τους Νάγκετς. 

Ο ύψους 2.11 φόργουορντ με καταγωγή  απο το New Jersey  διανύει την 4η του χρονιά στο ΝΒΑ  και φέτος αναδείχθηκε  πρώτη φορά all-star . Παράλληλα ήταν  πρώτος σε τάπες στο NBA για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν  κάτι που είχε να συμβεί απο τις σεζόν 2013-2014/2014-2015 όταν της αντίστοιχης κατηγορία είχε ηγηθεί ο Άντονι Ντέιβις, τότε με την φανέλα των Πέλικανς. 

Ο ‘’Triple J’’ είναι ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του franchise των Γκρίζλις που αναδεικνύεται  αμυντικός της χρονιάς. Ο πρώτος ήταν ο Μαρκ Γκασόλ τη σεζόν 2012-2013 αφήνωντας δεύτερο τον Lebron James. Εκείνη τη χρονιά οι Γκρίζλις έκαναν τα καλύτερα playoffs στην ιστορία τους φτάνοντας μέχρι και τους τελικούς της Δυτικής περιφέρειας  όπου και αποκλείστηκαν 4-0 απο τους Σαν Αντόνιο Σπερς.

Παράλληλα ο”Block Panther” , όπως είναι το παρατσούκλι του ,  είναι ο ορισμός του 3&D παίκτη καθώς πέραν  της βράβευσης του ως ο καλύτερος αμυντικός της χρονιάς , έχει και το 4ο υψηλότερο ποσοστό ευστοχίας απο το τρίποντο σε σχέση με τους προκατόχους του βραβείου . Πιο εύστοχοι απο την γραμμή του τριπόντου υπήρξαν μόνο οι Λέοναρντ, Ολάζουον και Κούπερ.

Αξιοσημείωτο στη περίπτωση του Jackson είναι πως  μονο ο Dwight Howard ήταν νεότερος ,κατά περίπου δύο μήνες,  όταν κέρδισε το εν λόγω βραβείο τη σεζόν 2008-2009 όταν έπαιζε στους Ορλάντο Μάτζικ  . Έτσι ο ψηλός του Μέμφις είναι μόλις ο δεύτερος νεότερος που αναδεικνύεται ως ο καλύτερος αμυντικός της λίγκας. Αναφορικά με τον Χάουαρντ, ο θηριώδης σέντερ έχει αναδειχθεί ως ο καλύτερος αμυντικός του ΝΒΑ 3 φορές . 

Επίσης από φέτος το βραβείο του αμυντικού της χρονιάς μετονομάστηκε σε βραβείο ‘’Χακίμ Ολάζουον ‘’ αποδίδοντας φόρο τιμής στον πρώτο   ‘’μπλοκέρ΄΄ όλων των εποχών και  εις διπλούν πρωταθλητή ΝΒΑ με τους Ρόκετς . O Νιγηριανός θρυλικός σέντερ κέρδισε , μεταξύ άλλων , το συγκεκριμένο  βραβείο δύο φορές και ηγείται στη λίστα όλων των εποχών  με τα περισσότερα κοψίματα  με 3830

Επιμέλεια : ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΤΡΙΓΑΖΗΣ

Tags:

You Might also Like