Type to search

Champions League Ίντερ Κεντρική Μπενφίκα ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ίντερ-Μπενφίκα: Ξανά σε προημιτελικό οι «νερατζούρι» μετά από 13 χρόνια, ή ανατροπή-πρόκριση οι «αετοί»;

Share

Ίντερ και Μπενφίκα, αντιμέτωποι ξανά απόψε (19/4, 22:00), στην ρεβάνς την επικράτησης των «νερατζούρι» με 2-0 στη Λισαβόνα, για τους «16» του Champions League. Λουκάκου και Ζοάο Μάριο, θα «παίξουν» τα… ρέστα τους για το εισιτήριο στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οκτώ βράδια μετά το 2-0 της Ίντερ, στην έδρα της Μπενφίκα, το «Τζουζέπε Μεάτσα» υποδέχεται την ρεβάνς των δυο «μονομάχων». Σε ένα παιχνίδι που οι αριθμοί «έκριναν» ως ισορροπημένο, αφού κατοχή (58%-42%) xGoals (1,8-1,7) και τελικές (12-9), ήταν οριακά υπέρ της Μπενφίκα, οι «νερατζούρι» απέκτησαν ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης, που θα κληθούν να υπερασπιστούν.

Ένας εκτελεστής και ένας δημιουργός, για μία θέση στους «8»

Έχοντας εννιά γκολ σε 14 παιχνίδια με την Ίντερ στο Champions League, ο Ρομέλου Λουκάκου, ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 2-0, με εύστοχο πέναλτι και ίσως είναι η ώρα -επιτέλους- να αρχίσει να θυμίζει το επιθετικό που χάρισε το πρωτάθλημα του 2021, στην ομάδα του. Ο Βέλγος επιθετικός, θα προσπαθήσει να σκοράρει για τέταρτη φορά φέτος, στην πέμπτη του εμφάνιση στη διοργάνωση και να «κλειδώσει» την πρόκριση της ομάδας του στα προημιτελικά.

Από την άλλη, ο Ζοάο Μάριο, είναι μακράν του δεύτερου, ο παίκτης της Μπενφίκα με την μεγαλύτερη συνεισφορά στην επιθετική της λειτουργία. Ο Πορτογάλος πρώην μέσος της Ίντερ, έχει συμμετάσχει συνολικά σε 207 τελικές της ομάδας του σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα, μετρά 58 τελικές ο ίδιος, έχει «σερβίρει» σε κάποιον συμπαίκτη του 52, ενώ έχει συμμετοχή στο «κτίσιμο» 97 τελικών προσπαθειών. Αποτέλεσμα, στις 44 εμφανίσεις του σε όλες τις διοργανώσεις, να έχει 23 γκολ και 12 ασίστ.

Το μόνο σίγουρο είναι πως απόψε θα παρακολουθήσουμε ένα ακόμη μεγάλο παιχνίδι καθώς, είτε η Ίντερ θα βρεθεί ξανά σε προημιτελική φάση του Champions League, μετά το 2010 όταν και το κατέκτησε, είτε η Μπενφίκα θα καταφέρει την ανατροπή-πρόκριση και θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι.

Γιάννης Νικολόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *