Type to search

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος: Ένα αστείο που τελικά δεν είναι…“πρωταπριλιάτικο”!

Share

Για άλλη μια χρονιά είμαστε μάρτυρες μιας παντελώς κάκιστης κατάστασης γύρω από τον θεσμό του κυπέλλου. Ο αρχικός προγραμματισμός πήγε στον «κάλαθο των αχρήστων» και κανείς ούτε γνωρίζει το τι μέλλει γενέσθαι ούτε και ενδιαφέρεται να μάθει. Ο θεσμός του κυπέλλου στη χώρα μας και ειδικά η διεξαγωγή του τελικού αποτελεί κόκκινο πανί στο πολυτάραχο ελληνικό ποδόσφαιρο και φως στον ορίζοντα δεν φαίνεται να έρχεται!

Βρισκόμαστε λίγο πριν την ολοκλήρωση της σεζόν και ακόμη δεν γνωρίζουμε το που και το πότε θα λάβει χώρα η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική παράσταση της χρονιάς. Το Πάσχα πέρασε και τίποτα τελεσίδικο δεν υπάρχει. Μονάχα ένας κυκεώνας ανακοινώσεων από την κάθε εμπλεκόμενη πλευρά που επιχειρεί να πετάξει το «μπαλάκι» σε κάποιον άλλο. Οι άμεσα εμπλεκόμενοι φορείς αδυνατούν να βγουν μπροστά και να πάρουν αποφάσεις ως προς τη σωστή διεξαγωγή ενός σωστού τελικού κυπέλλου.

«Η Κύπρος που μας τελείωσε…γρήγορα»

Παρά την αρχική πρόβλεψη το μεγάλο παιχνίδι να πραγματοποιηθεί στην Κύπρο και το Στάδιο ΓΣΠ, η κυπριακή αστυνομία έβαλε στοπ στα σχέδια της ελληνικής ομοσπονδίας. Παράλληλα και η ημερομηνία του τελικού είναι στον αέρα αφού οι ομάδες δεν επιθυμούν την 27η Μαΐου μιας και θα χάσουν μια εβδομάδα επιπλέον διακοπών. Οι εθνικές εκλογές στις 21 του ίδιου μήνα βάζουν κι άλλο εμπόδιο, με την Τετάρτη 24 Μαΐου να κλειδώνει. Όμως όλα αυτά σε θεωρητικό επίπεδο αφού η έδρα που θα φιλοξενήσει την αναμέτρηση ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν έχει βρεθεί.

«Το Πανθεσσαλικό ή το…χάος η άλλη λύση»

Η ΕΠΟ επιμένει πως πλέον με βάση την προκήρυξη ο τελικός πρέπει να λάβει χώρα στο Βόλο και το Πανθεσσαλικό. Η αρχική άρνηση του Δήμου μέσω του Αχιλλέα Μπέου ίσως παρθεί πίσω αφού η μείζον προϋπόθεση είναι να παρευρεθούν μόνο μαθητές και 1000 ονομαστικές προσκλήσεις στις εξέδρες του σταδίου. Κι όλα αυτά για να αποφευχθούν νέα αιματηρά  επεισόδια. Αλλά και έτσι να γίνει, ποιος εγγυάται πως δεν θα ταξιδέψουν στη πόλη της Μαγνησίας οι γνωστοί-άγνωστοι ανεγκέφαλοι; Μένει να αποσαφηνιστεί το όλο ζήτημα, διότι σε διαφορετική περίπτωση η κατάσταση περιπλέκεται. Το ΟΑΚΑ (που αναφέρεται κι εκείνο στην προκήρυξη) είναι δυσκολότερο να αποτελέσει την έδρα. Αρχικά, και να δεχθεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης να αγωνιστεί εκεί, θα πρέπει και η διοίκηση του Ολυμπιακού Σταδίου να δώσει το δικό της «okay». Και κάπου εδώ ξεκινά ο πόλεμος ανάμεσα στην ομοσπονδία και στη διοίκηση του σταδίου. Οι μεν αναφέρουν πως δεν υπάρχει καμία υποχρέωση προς το στάδιο, την ώρα που οι δε μιλούν για οφειλές ύψους 43 και πλέον χιλιάδων ευρώ. Δύσκολο να βγάλει κανείς άκρη, αφού πλέον όλοι απαξιούν απλά και μόνο να ασχοληθούν.

Η περιρρέουσα κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο φανερώνει πως καλύτερες μέρες δεν πρόκειται να έρθουν. Κανένας δεν επιθυμεί να βγει μπροστά και να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Όλοι δείχνουν κάποιον άλλο ως υπεύθυνο για την καθυστέρηση που έχει δημιουργηθεί. Ο πρόεδρος κ. Μπαλτάκος αδυνατεί να βρει λύσεις, με τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Αυγενάκη να μην ασχολείται με το όλο ζήτημα. Οι μόνοι ζημιωμένοι είναι τόσο εκείνοι που αγαπούν το θεσμό και το ποδόσφαιρο γενικότερα, όσο και οι ομάδες οι οποίες βαδίζουν πλέον στα τυφλά. Η ποδοσφαιρική πραγματικότητα της χώρας μας είναι για γέλια και η κατάντια του λαοφιλέστερου αθλητικού προϊόντος οδεύει να εξελιχθεί σε «τραγωδία ολκής», εάν δεν έχει ήδη εξελιχθεί…

Θάνος Βλάχος 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *