Type to search

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Βίκτορ Γουεμπανιαμά: Πως τα έχει πάει το νο1 τη φετινή σεζόν

Share

Πάνω κάτω όπως πιστεύαμε

Λίγο πριν το τέλος της φετινής σεζόν και μερικούς μήνες μακριά από το NBA Draft 2023, πάμε να τσεκάρουμε τα φετινά πεπραγμένα του νο1 του επόμενου ντραφτ, Βίκτορ Γουεμπανιαμά.

Ο 19χρονος Γάλλος, ύψους 2,21 αγωνίζεται στη πατρίδα του με τη φανέλα της Μετροπολιτάν, με σκοπό να πάρει χρόνο στα πόδια του και να είναι πιο έτοιμος για να κάνει το μεγάλο βήμα στο μαγικό κόσμο του NBA. Η χρονιά ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά ήδη ο Γουέμπι μας δείχνει ότι ο κόσμος του μπάσκετ δεν είναι έτοιμος να υποδεχθεί αυτό το φαινόμενο.


Σε 29 αγώνες με τη φανέλα της Μετροπολιτάν, το παιδί-θαύμα του παγκόσμιου μπάσκετ μετράει μέσο όρο 21,4 πόντους ανά παιχνίδι, 9,9 ριμπάουντ και 3,1 μπλοκ ανά παιχνίδι, όντας πρώτος και στις 3 κατηγορίες. Επίσης είναι ο δεύτερος σε χρόνο συμμετοχής στο Γαλλικό πρωτάθλημα με 32:13 λεπτά ανά παιχνίδι, μόνο πίσω από τον Νικολά Λανγκ της Λιμόζ, ενώ μετράει μέχρι στιγμής 13 νταμπλ νταμπλ.


Τα τρελά αυτά νούμερα του Γουεμπανιαμά έχουν οδηγήσει την Μετροπολιτάν στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 19-10, πίσω μόνο από τη Μονακό και μπροστά από τη πρώην ομάδα του, τη Βιλερμπάν. Φυσικά περιμένουμε την έναρξη των πλέι οφ, όπου τα παιχνίδια θα είναι εντελώς διαφορετικά, αλλά ο Γουέμπι έχει ήδη καταθέσει τα διαπιστευτήριά του για το τι θα αναμένουμε στη postseason.



Αξίζει να αναφέρουμε ότι πριν μερικούς μήνες ο μάνατζερ του Βίκτορ Γουεμπανιαμά είχε αποκαλύψει πως άνθρωποι από το NBA πίεσαν εκείνον και το πελάτη του να μην αγωνιστεί τη φετινή σεζόν, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος τραυματισμού. Ο 19χρονος αστέρας όμως, αγνόησε αυτές τις πιέσεις και οδηγεί την ομάδα του σε μια εξαιρετική χρονιά, ενώ μας γεμίζει με προσμονή και προσδοκίες για την επόμενη σεζόν, όταν το νο1 του επόμενου ντραφτ πάει επιτέλους στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαγεωργίου

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *