Type to search

EuroLeague Women ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

MVP η Στιούαρτ που έσπασε το ρεκόρ της Ταούρασι

Share

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Φενέρ, με την Στιούαρτ να σπάει το ρεκόρ της Ταούρασι και να αναδεικνύεται ως η MVP του Final-4.

Δέκα χρόνια μετά τον πρώτο χαμένο τελικό, η Φενέρμπαχτσε κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου την Euroleague women. Σε έναν τελικό που θύμιζε Τουρκικό εμφύλιο, καθώς η έτερη φιναλίστ ήταν η Μερσίνη, η Στιούαρτ έδειξε από νωρίς ότι είναι σε τρομερή ημέρα και πέτυχε συνολικά 35 πόντους, 26 εκ των οποίων μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο!

Μπορεί η ομάδα της Μαρίνα Μάλκοβιτς να “άφησε το γκάζι” στο δεύτερο μισό του αγώνα, αυτό όμως δεν εμπόδισε την 28χρονη Αμερικανίδα από το να πετύχει ακόμα 9 πόντους, φτάνοντας συνολικά τους 35 πόντους. Με αυτό τον τρόπο η “Stewie”, έσπασε το ρεκόρ των περισσότερων πόντων σε τελικό της Euroleague Women. Ένα ρεκόρ που είχε θέσει η Νταϊάνα Ταούρασι το 2009, στον τελικό ανάμεσα στην Σπαρτάκ Μόσχας και την Αβενίντα. Η Ταούρασι είχε πετύχει τους 31 από τους 85 πόντους που έδωσαν την νίκη στην Ρώσικη ομάδα αντί της Ισπανικής που πέτυχε 70.

Πέρα από τους 35 πόντους, η Μπριάνα Στιούαρτ “μοίρασε” 3 ασίστ και “μάζεψε” 6 ριμπάουντ ενώ αναδείχθηκε, επίσης, ως η M.V.P. του Final-4.

Επιμέλεια: Σπυρίδων-Παρασκευάς Μαρκεζίνης

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *